RadioVisie

  • ..

Blad 757: Goeiedagradio, REM & Minerva (video’s)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Stichter van Radio Dender overleden.
  • Elitegroep dj’s bracht exclusief bezoek aan het REM-eiland.
  • Ze zijn nauwelijks bij te houden de BV’s met radio-ambities.

Paul De Gols, stichter van Radio Dender, overleden

Paul De Gols

In Meldert, deelgemeente van Aalst, overleed maandag Paul De Gols, voorzitter van de vzw Radio Belfort, de licentiehouder van de lokale radio Goeiedagradio Aalst (105.1 FM). Hij werd 80. Paul De Gols runde een familiaal transportbedrijf, maar hij werd al in de vroege jaren ’80 gebeten door de microbe van de vrije radio. Hij was begin 1981 een van de medestichters en financiers van Radio Denderland dat vanuit Mazenzele (Opwijk) opereerde. Later dat jaar is door een afscheuring Radio Seven (Zellik) ontstaan, maar De Gols bleef samen met Jean Keppens de sterke man van Radio Dender/Denderradio. Het station werd meer dan tien keer opgepakt en bij de allereerste erkenningsronde van 1985 viste de zender achter een vergunning. In maart 1987 fuseerde hij Dender met Radio Belfort in Aalst, een station dat wel een erkenning, maar geen medewerkers had. Het ging in die prille dagen eerst nog een gedeelde frequentie met Radio Katanga. Pas vanaf 1990 kregen ze elk een eigen frequentie. Later in de jaren ’90 werd Radio Dender, dat uitzond op 107.8, een zusterstation van het succesvolle Avanti, later City Music. Het station wisselde meermaals van format, maar schreef geschiedenis als uitvalsbasis van de eerste volwaardige carnavalsradio in Aalst, Ajoin Music. Vijf jaar geleden ging De Gols weer op eigen benen verder, dit keer als Goeiedagradio, een samenwerking met het regionale huis-aan-huismagazine Goeiedag. Paul De Gols bleef steeds voorzitter, maar in de praktijk wordt de vzw intussen al jaren beheerd door zijn zoon Marnix.

Er stond echt geen REM op deze boottocht

Op 2 juni 2006 werd door het webadio Mi Amigo 192 een dag lang live uitgezonden vanaf het zeilschip de MS Fortuna vanop zee, waarbij onder andere een bezoek werd gebracht aan het REM-eiland, waarvandaan in 1964, kortstondig, Radio & TV Noordzee in de lucht was. Oud SMC & RadioVisie-medewerker wijlen Rob Olfhof (foto bovenaan – links) was eveneens aan boord en maakte diverse video-opnames die onlangs door Alex van den Hoek online zijn gezet. Met een ‘gastoptreden van onder andere wijlen Ad Roberts (foto bovenaan – rechts), Ferry Eden, Wim Robijn, Peter de Vries, Herbert Visser, Kees Borrel, Frans van der Meer, René Verstraten, Bert van der Laan en Jaap Jansen. Ook Jan Hariot was destijds aan boord, zijn video staat al langer online en is hier terug te vinden. (Mediapages)

En ze blijven maar komen en komen die BV’s

Radio Minerva zendt sinds het begin van de lockdown elke weekdag tussen 10:00 en 12:00 uur ‘Zeg het met een plaatje’ uit. Zo wil de zender vanop Linkeroever mensen in sociaal isolement een hart onder de riem steken. Het verzoekprogramma krijgt elke dag een of meerdere gastpresentators op visite. Eerder zaten al Carry Goossens, Slongs Dievanongs, Wim Soutaer, James Cooke, Axel Daeseleire en Mitta Van der Maat achter de microfoon. Vrijdag 12 maart was het de beurt aan Discobaar A Moeder. Aaka De Ras en De Schele (Gunter Van Reusel en Wout Hoet). “Het is een monument, een legendarisch stukje Antwerps erfgoed. We hebben al eerder programma’s gedaan, van Radio Centraal tot Studio Brussel, maar dit is echt bijzonder en een beetje thuiskomen. We zijn hier vroeger vaak gepasseerd, maar dit is de eerste keer dat we in hun chalet zitten. Klein en gezellig, maar Radio Minerva heeft waarschijnlijk meer luisteraars dan wij voor een optreden bij elkaar kunnen krijgen.” (BDGO)


Blad Gemist?

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx