RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

Blad 755: Offshore, Contact & Code Jingles (audio)

  • Geschiedenis van Laser bewaard in nieuwe reeks foto’s.
  • Radio Contact reikt handelaars stevige helpende hand.
  • Ook in Canada worden jingles geproduceerd. Tweetalig!

Heerlijke foto’s brengen geweldige herinneringen terug

De Duitser Theo Dencker was in de jaren 70 van de vorige eeuw dé zeezenderfotograaf bij uitstek. Hij beschikte beroepshalve reeds over de meest innovatie apparatuur die een mens zich kon indenken. Die apparatuur werd dan ook ingezet voor één van zijn hobby’s: offshore radio. En dat kwam heel veel – zo niet alle fans van het fenomeen – ten goede. Duizenden opnames uit een bijzondere periode van de radiogeschiedenis blijven daardoor schitterende getuigen. En nog steeds verblijdt Theo de wereld met nieuwe foto’s. Zopas werden er 71 online gezet die alles laten zien van de MV Communicator en Laser 558 and Laser Hot Hits 576. U krijgt er eentje van ons cadeau (bovenaan), de overige zeventig staan hier. (MvdV)

Luisteraars gaan op zoek naar handelaars in nood

In deze moeilijke periode zijn er heel veel handelaars die schade ondervinden van de crisis. Daarom worden in het zuiden des lands de ‘Radio Contact Shop Awards’ gelanceerd, een feel good-manier om hen te steunen.
Kledingwinkels, kappers, discotheken, schoonheidsspecialisten … Twaalf sectoren maken daarbij kans om te winnen. Gedurende drie weken kunnen handelaars zich online inschrijven. Vanaf maandag 22 maart wordt er wekelijks één sector in de spotlight gezet en kunnen de luisteraars gaan stemmen. Gaëtan Bartosz (doordeweeks van 10:00 tot 13:00 uur), trekt iedere vrijdag naar de handelszaak die de meeste stemmen behaalde om er de ‘Radio Contact Shop Award’ te overhandigen… Dat is 5.000 euro aan ruchtbaarheid op Radio Contact en de bijbehorende social media. (TB)

Weinig in het nieuws en dat is jammer, want ze zijn goed

Code Jingles is Canadees. De onderneming werd in 2012 opgericht onder de groepsnaam Peak Media. In 2018 kreeg de radio-jingle-divisie de naam Code Jingles. Er worden… jingles, custom muziek, branding, vormgeving, opname, postproductie, en geluidsdesign bedacht en geproduceerd. De bedrijfsonderdelen van Peak Media zijn Peak Media Postproduction, Peak Media Creations, Babel Films, en Colorbox. De mannen achter de onderneming zijn executive VP Michel Labrecque en creatief directeur Daniel Boisvert. Op dit moment staan er 81 jinglepakketten online, in alle denkbare stijlen: CHR/Top 40, AC/Hot AC, Rock, News/Talk, Latin/World en Gold/Country (een bijzondere combinatie!). Code Jingles heeft ook twee series sound effect libraries: Ensemble Plastic Surgery I & II en Code One SFX. Hierlangs om op ontdekkingsreis te gaan. (Jingleweb)


Blad Gemist?
Blad 1789: Eric Hofman, Bauer Media, Alexa

Blad 1789: Eric Hofman, Bauer Media, Alexa

• Eric Hofman draaide zijn laatste plaatje • Lonkt Bauer Media naar Nederlandse radiomarkt? • Alexa dumpt bekende stemmen
Blad 1788: Benjamin Dalle, Radio Ludo, Creative Belgium Awards

Blad 1788: Benjamin Dalle, Radio Ludo, Creative Belgium Awards

• Minister Dalle schept (bijna) duidelijkheid over mux 11A • Ludo ging shoppen bij Pors • Bekroond: de creatiefste Belgische radio- en audiocampagnes
Blad 1787: Podclass, DAB+ in Duitsland, Qmusic

Blad 1787: Podclass, DAB+ in Duitsland, Qmusic

• Winnaars Podclass 2023 bekend • Duitsland: extra zenders voor Bundesmux en mux NRW • Qmusic deed Bart Kaëll een foute remix cadeau
Blad 1786: Nostalgie, Bob Visser, Studio Brussel

Blad 1786: Nostalgie, Bob Visser, Studio Brussel

• Win een last minute vakantie bij Nostalgie • Nederland: Radio- en tv-maker Bob Visser overleden • PURE gaf StuBru een nieuw jasje
Blad 1785: LAradio, langegolf, RTVE

Blad 1785: LAradio, langegolf, RTVE

• De Hall of Fame van de radiosterren van Los Angeles • De leegloop van de langegolf • Spanje: RTVE eindelijk gewonnen voor DAB+?
Blad 1784: Radio Viva, Tina Turner, K3

Blad 1784: Radio Viva, Tina Turner, K3

• Radio Viva leeft voort in Slowakije • VS: Tina Turner zeven keer meer op de radio • Waarom houdt Vlaamse radio niet van K3?
Het Blad op deze dag
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

5 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
15 maart 2021 - 17:31 17:31

De Ross Revenge is er nog steeds hoor ondanks recente waterschade, de Communicator daarentegen is reeds in 2007 tot schroot herleid….

Ricky
Ricky
15 maart 2021 - 18:26 18:26
Antwoord aan  Claude Van Isterdael

Ja Claude,
Zo bedoelde ik het niet.
Alleen de studio’s zagen er zoveel professioneler uit.
Caroline had dan ook meer ervaring in dit soort zaken.
De Ross op zich zal wel sterker geweest zijn. En de mannen er achter zullen ook wel meer kracht gehad hebben om te blijven doorgaan. Caroline had ook een Nederlandse zender die meehielp.
Maar ja, het is zowiezo spijtig dat ze weg zijn.

jaques
jaques
21 maart 2021 - 12:59 12:59
Antwoord aan  Ricky

Hallo Ricky, ja de Ross Revenge is duidelijk een veel sterker gebouwd schip, als commerciële trawler die de zwaarste wateren en weersomstandiheden moest doorstaan. De MV Miamigo was een gewoon vrachtschip(je) die oorspronkelijk een driemaster schoener was. Deftig verschil. Grtjs

Ricky
Ricky
23 maart 2021 - 16:58 16:58
Antwoord aan  jaques

Ik ben een tweetal keer op de Ross geweest. Eén keer met de grote mast en later met de T-antenne. Het schip was inderdaad veel steviger. En beter bestand tegen alle Noordzee omstandigheden. De muziek was super, maar als je de studio’s vergelijkt met de Communicator….
In ieder geval, ik ben nu aan het luisteren naar de Mi Amigo Revival testen. Ik mis die tijd enorm. Voor mij mag die tijd terugkeren. Als er mocht iemand op het idee komen om…. Ik ben direct medewerker.

Ricky
Ricky
14 maart 2021 - 07:48 07:48

Prachtige foto’s van de Commuicator.
In die tijd kon het niet op, Monique, Caroline en Laser.
Ik schakelde regelmatig van de ene naar de andere.
Aan de foto’s te zien, werd het op de communicator toch iets professioneler aangepakt dan op de Ross. In de studio’s tenminste.
Maar ja, als er maar goede muziek kwam, dat was het voornaamste.
Jammer dat die schepen niet meer bestaan.

Don`t copy text!
5
0
Deel hier gerust uw gedachtenx