RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 740: Winamp, Android & Andries (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Herinner je je nog de fameuze WinAmp-speler? Die leeft nog steeds voort.
  • Eén Android-app die overweg kan met 2.800 koptelefoons.
  • Radio Andries, een eigen carnavalsradio voor het dorpje Wieze.

WinAmp leeft voort als WinAmp WACUP

WinAmp, veruit de populairste mediaspeler van de vroege jaren 2000, lijkt eindelijk terug te zijn. In 2018 kondigde Radionomy, dat WinAmp en het bijhorende Shoutcast in 2014 verwierf, nieuwe functies en een mobiele versie aan. Er volgde wel een versie 5.8, maar sinds deze schuchtere terugkeer is er geen nieuwe versie voorgesteld. En dus zag het WACUP-project (WinAmp Community Update Project) zijn kans schoon. In 2019 besloten ontwikkelaars de beroemde speler te hulp te snellen om bugs te corrigeren en zelf nieuwe functies toe te voegen. Zopas werd een nieuwe preview van het project gepubliceerd. De nieuwe, veelbelovende versie van WinAmp (WACUP versie 1.0.20.7170) is gebaseerd op versie 5.666 van de speler en bevat liefst 150 wijzigingen. Die lost veel kwetsbaarheden op en verbetert de prestaties. De speler ondersteunt plugins en verschillende formaten en kreeg nieuwe skins. Al hou je best steeds goed in het achterhoofd dat het gaat om een bètaversie van een niet-officieel project. Je installeert de speler bij voorkeur in een andere map dan die van WinAmp omdat de twee niet compatibel zijn. Bij AudioValley (Radionomy) zelf is er over WinAmp officieel nog steeds geen nieuws.

Android- app om uw oren (eindelijk) te verwennen

Een radiostudio zonder dat er koptelefoons aanwezig zijn? Een zeldzaamheid, want die dingen zijn nuttig. De keuze is dan ook groot. Maar niet ieder van die dingen geeft de radiomaker een goed gevoel. Anderzijds zijn ze – uiteraard – net zo goed in trek bij de luisteraars en meer uitgebreid bij iedereen die graag z’n portie muziek in de beste kwaliteit meepikt. Wat die kwaliteit betreft, er is goed nieuws want een nieuwe app voor Android helpt om de klank van de koptelefoon te verbeteren. Het is een eenvoudig te bedienen equalizer, met aan boord automatische instellingen voor meer dan 2.800 modellen koptelefoons, bovendien kan u zelf ook nog eens aan de instellingen sleutelen. Hier ontdekt u veel meer. (HVG)

Radio Andries, drie dagen live vanuit Wies

In Wieze, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lebbeke, pakken ze in de plaats van hun (afgelaste) carnaval van vrijdag 26 tot en met zondag 28 februari uit met Radio Andries, een online-radio vanuit een glazen huis op het Wiezeplein. De uitzending start vrijdag om 18 uur en loopt non-stop tot zondag 23 uur, ook te bekijken vanuit drie camerastandpunten. Je hoort er de eigen ‘Wiezehits’, waarvan er intussen al negenhonderd in de collectie zitten. Er zijn ook interviews met notabelen, prinsen en carnavalsverenigingen op zondag. Om het uur kun je, naar het voorbeeld van Qmusic, meedoen aan “Het verschrikkelijk geloëd”. De elfde beller krijgt een prijs als hij of zij het geluid herkent. Voorts kunnen de Wiezenaars vier keer op zoek naar “De barkruk”, een variante op “De Stoel”. Wie er het eerst verkleed gaat opzitten, wint een prijs. En in “Het gesloten gordoiën” mag iedereen vanuit een kerststalletje een act van één minuut opvoeren. Het Wiezeplein wordt overigens drie dagen bewaakt door stewards om een eventuele volkstoeloop te voorkomen. Er is uiteraard een Facebookpagina.

wat te doen?

inschrijven kan nog steeds!

Posted by Karnavalkomitee Wieze on Tuesday, February 16, 2021

TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 739: Mark De Brouwer, Chérie & Wolfert (video)

Mark De Brouwer (ex-Radio 10 Gold) overleden. Zes jaar Chérie in Wallonië, tijd voor een Lees verder

Blad 738: SRV, Taalstrijd, Elly & Ferry (audio & video)

Omdat de seizoenen niet meer zijn wat ze waren, mag de zon vroeger van stal. Lees verder

Blad 737: LRM, Gerry & Hans

De politie komt naar u toe, via de lokale radio. “Gerry is weer aan het Lees verder

Blad 736: Toornvliet, MNM en De Stem (audio & video)

In de mess van het zendschip sprak de dominee tot de bemanning. Maanden zonder feesten? Lees verder

Blad 1590: Nostalgie, TuneIn, Jeopardy, Hans Knot

• Acht keer stemmen voor 880 80's liedjes • TuneIn brengt audioversie van Jeopardy! • Lees verder

Blad 1589: Radio2, Symphony, Veronica Vintage (video)

• Radio2-ochtend: West-Vlaamse provincieraad vervoegt protest • Symphony: de Netflix voor klassieke concerten • Start Lees verder

Blad 1588: Koen De Bouw, DAB+ in Nederland, Radio Drenthe

• Koen De Bouw is nieuwe VTM-trailerstem • Nederland: 26 procent heeft DAB+ • Nieuwe Lees verder

Blad 1587: Roularta, Radio 1, TOPradio (audio)

• Roularta fuseert Nederlandse magazine-uitgeverijen • Podcast: wat doet dementie met een mens? • De Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx