RadioVisie

  • .
    .

Blad 737: LRM, Gerry & Hans

  • De politie komt naar u toe, via de lokale radio.
  • “Gerry is weer aan het snaaien, dus wees op je hoede!”.
  • Kleine greep uit omvangrijk ‘International Radioreport’.

Politie krijgt eigen programma op Radio LRM

Er was ooit een tijd dat de ‘vrije radio’s’ en de politie geen al te beste vrienden waren. Maar zie, de tijden zijn veranderd en bij Radio LRM, in het noordoosten van Limburg, krijgt de politiezone Maasland nu zelfs een eigen maandelijks programma. De eerste aflevering is op donderdag 18 maart. Elke derde donderdag van de maand zal korpschef Ronin Cox tussen 14 en 15 uur de vragen van de luisteraars beantwoorden. De titel van het programma is ‘Politie Maasland Goeiemiddag’. Het programma wordt voorbereid in de vorm van een poll op Facebook. De korpschef zal vragen en topics uit die poll krijgen voorgeschoteld. Het is de bedoeling dat in latere uitzendingen ook andere collega’s van de politiezone Maasland en occasioneel andere gasten in het programma betrokken worden. Radio LRM is te beluisteren via 107.6 FM (Maaseik), 105.1 FM (Kinrooi) en 105.9 FM (Bree).

Over de doden niks dan goeds. Zo ongeveer dan toch.

Gerry Marsden, de onlangs overleden zanger van Gerry & the Pacemakers en wereldberoemd van de hit ‘You never walk alone’ was in de jaren 80 mede-eigenaar van het lokale commerciële Radio City in Liverpool. En niet zo’n fan van… landpiraten. Getuige enkele posts op de Facebook-pagina van de Brit Steve Leyland (Pirate Radio of the 70’s & 80’s). Daaruit blijkt dat hij regelmatig landpiraten verklikte bij de DTI. Gelukkig was er ook ene Phil Easton, werkzaam bij City, die hen waarschuwde: “Gerry is weer aan het snaaien, dus wees op je hoede!”. Een andere, verder anonieme ‘piraat’ voegde daar aan toe: “Ik kan dit bevestigen. Tijdens een proces tegen mij was er een brief van hem vol verzinsels en leugens. Hoe het station waar ik werkte opzettelijk Radio City had gestoord. Ik kon niet geloven wat ik hoorde. Leugens en meer leugens. Daarom werd en zal zijn muziek nooit worden gedraaid door een vrije radiozender in Merseyside.” (HV)

International Radio Report sleept u overal mee naar toe

Het eerste ‘International Radio Report’ van 2021 is verschenen. Zoals altijd van de hand van Hans Knot. Gratis te downloaden, te lezen en vooral om bij te houden. We leren dit keer onder andere dat er niet enkel Radio Caroline was, maar dat ook de Caroline Showband bestond. Dit is slechts één van de vele onderwerpen over zeezenders. Ook The Voice of Peace en Radio London figureren. Maar het woord ‘International’ in de titel betekent uiteraard ook dat er berichten zijn uit andere contreien, zoals bijvoorbeeld uit de Verenigde Staten (WWJ Detroit), uit Nederland (LPAM Radio Emmeloord) en het Verenigd Koninkrijk. Verder kan u zich vergapen aan vele nieuwe foto’s en twee opmerkelijke maquettes: eentje van het REM-eiland (RTV Noordzee) en een andere van de Norderney, het tweede zendschip van Radio Veronica. En dat is nog maar een kleine greep uit het onderwerpen-aanbod. Hier moet u zijn voor de rest. (SJ)


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 736: Toornvliet, MNM en De Stem (audio & video)

In de mess van het zendschip sprak de dominee tot de bemanning. Maanden zonder feesten? Lees verder

Blad 735: Fun radio, Enkaavee, TRL

En de winnaar krijgt een vakantiejob op de radio. Ninoofse carnavalsradio houdt de 'grote miniatuurstoet'. Lees verder

Blad 734: Radio Beach, mediajob, Zweden

De stream van Radio Beach is weer helemaal terug van weggeweest. Het kabinet Media heeft Lees verder

Blad 733: StuBru, No Radio & Klubradio

Waarom je de kapper nog moet uitstellen tot na 5 april. Nieuwe lokale radio laat Lees verder

Blad 985: Guus, Axelle en Nostalgie (audio)

• Guus Meeuwis kreeg ‘Top 4000 Oeuvre Award’ • Limburgse Axelle op Waalse Bel RTL Lees verder

Blad 984: NRJ, DPG Media en een ‘Wrapped feature’

De 21 jaar van NRJ in 2000 nummers Sommige radiostations willen weten welke muziek 'aller Lees verder

Blad 983: Erik, Tineke, Extra AM en Capital of Media (audio)

• Erik gaat Tineke vervangen en belooft verrassing • Verlengde crowdfundig van Extra AM • Lees verder

Blad 982: VRM, Minerva, Peter Van de Veire (video’s)

• VRM geeft weer vermanende vingertjes • Gewezen Radio Minerva-dj (91) trouwt • Peter Van Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x