RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Blad 730: DAB+, Gaveromroep, Golden Earring (video)

  • Het gaat behoorlijk hard voor DAB+ bij onze Waalse broeders.
  • De grootste Deerlijkse hits aller tijden in één lijst.
  • Nederlandse radio’s brengen samen eerbetoon aan Golden Earring.

Wallonië: één op vijf luistert nu al via DAB+

In de Federatie Wallonië-Brussel kiest nu al één op de vijf Franstalige luisteraars voor DAB+ om naar de radio te luisteren. Dat blijkt uit de resultaten van de derde golf van een Ipsos/maRadio.be-studie die donderdag werden bekendgemaakt, in aanloop naar Wereldradiodag op 13 februari. Digitale platforms vertegenwoordigen nu een derde van het Waalse luistervolume, met DAB+ voor het eerst als het grootste digitale platform. Het aandeel van FM zakte op twee jaar tijd met 18 procent. Meer dan 80 procent van de Franstalige luisteraars weet intussen wat DAB+ is, blijkt dezelfde studie. “Een straffe prestatie voor een nieuwe technologie die pas 15 maanden geleden samen werd gelanceerd door de RTBF en private netwerken “, aldus het consortium. Voor het eerst luisterde meer dan de helft van de Franstaligen ook naar de radio op minstens één digitaal platform, waarbij internet en vooral DAB+ sterke stijgers zijn.

De ‘Deerlijkse Tijdloze 50’ op Gaveromroep

Zondag aanstaande, 14 februari, zet Gaveromroep de ‘Deerlijkse Tijdloze Top 50’ op het programma. En da’s niet zomaar een zoveelste lijst. Tussen 13:00 en 17:00 uur en dit als afsluiter van ‘De Week van de Belgische muziek’ richt men zich specifiek op Deerlijkse artiesten en groepen. Uiteraard zijn er de lokalen figuren die het muzikaal beeld van de gemeente hebben ‘gemaakt’. Maar naast bekenden als Niels Destadsbader, wijlen Claire, Ignace Baert, Hannelore Bedert, Zinger en Dogwalker is er in de gemeente nog veel meer te ontdekken. Een (verkort) lijstje: Jérémie Vrielinck, Douro, Momojo, Higway Jack, Et Encore, Def Value… Opvallend dat een kleine West-Vlaamse gemeente op muzikaal vlak zoveel te bieden heeft. Het bewijs is zondag te beluisteren op 105.7 en 106.4 FM, en wereldwijd via internet. Presentatie: Jan Depraetere (ex Radio Contact Kortrijk) en René Berton (ex Radio Gemini). (TB)

Golden Earring’s Radar Love moet op 11 maart overal te horen zijn

In Nederland bereiden fans van Golden Earring een eerbetoon voor, nadat de rockband vanwege gezondheidsproblemen van gitarist George Kooymans onverwacht aankondigde er mee op te houden. Op 11 maart, de 73ste verjaardag van Kooymans, wil men om 17.15 uur de klassieker ‘Radar Love’ uit zoveel mogelijk luidsprekers laten klinken, liefst nog met de ramen open. Initiatiefnemers zijn de zussen Winy en Yvonne van der Geest uit Zoeterwoude, 53 en 54 jaar oud. Ze willen zo ook een ode brengen aan hun in 2012 overleden vader Jan van der Geest, die een bijzonder hechte band had met de groep. De oproep kreeg in Nederland intussen al zoveel persaandacht dat het vrij zeker is dat ook de Nederlandse radiostations massaal zullen deelnemen.


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 729: 3D audio, Sublime, Radio Free Europe

Een podcast die klinkt alsof de spreker bij u in de huiskamer is. Nieuwe jingles Lees verder

Blad 728: Klubradio, Radio Hallo, Wim Wouters

Orbán "vermoordt" laatste onafhankelijke Hongaarse radiostation. Marcske van Radio Hallo maakt voor één keer écht Lees verder

Blad 727: Luisterrijk, Joke FM en Giel B. (video)

Uw kans op proevertjes van Nederlandstalige audioboeken. Joke FM lacht dan toch niet met heel Lees verder

Blad 726: Klara, VRT, Nostalgie, SRV en Bingo

Ook het Blad van vandaag kleurt rood, geel en zwart. Of in die andere volgorde. Lees verder

Blad 1383: P&G, NPO Radio, StampMedia (audio)

• VS: Procter & Gamble is grootste radioadverteerder • Nederland: NPO Radio schrapt Ali B Lees verder

Blad 1382: Radioplayer, De 7, Koken met Classics

• Radioplayer.be mag langer aan het (Vlaamse) infuus • De Tijd en L’Echo lanceren dagelijkse Lees verder

Blad 1381: Vlaamse erkenningen, Waalse Nostalgie en een modetip

• Landelijke FM-erkenningen: Deloitte adviseerde minister Dalle • Waalse Nostalgie beloont de telewerkers • Julie Lees verder

Blad 1380: lokale DAB+, Veronica, auteursrecht

• Lokale DAB+ in Vlaanderen: proefprojecten krijgen groen licht • Veronica’s Oorkonde is een ‘alternatieve Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x