RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 729: 3D audio, Sublime, Radio Free Europe

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Een podcast die klinkt alsof de spreker bij u in de huiskamer is.
  • Nieuwe jingles voor Sublime en (Nederlandse) Radio Centraal.
  • Rusland verhoogt pesterijen van buitenlandse media.

iHeartRadio werkt aan 3D podcasts

Er is de laatste tijd veel belangstelling voor audio en podcasts. En als we iHeartMedia, het bedrijf achter de populaire podcast-app iHeartRadio, laten doen dan gaan onze oren binnenkort nog meer verwend worden. Het bedrijf wil dit jaar immers podcasts gaan maken in… 3D of binaurele audio. Dat is audio die u laat geloven dat u zich in dezelfde ruimte bevindt als waar de actie plaats heeft, doordat geluiden, instrumenten, stemmen vanuit verschillende plaatsen naar uw oren stromen. Om die podcasts te maken, zou het bedrijf nu drie studio’s gebouwd hebben om die audio op te nemen. 3D audio is niet nieuw – het bestaat al enkele jaren en wordt ondersteund door verschillende makers van tv-toestellen en luidsprekers, zoals Amazon en Sony. Meer bij Engadget. (HVG)

Een nieuw jaar en een nieuw jingle-pakket

Onlangs hadden we het nog over de nieuwe jingles van NPO Radio 2, maar de populairste van Nederland is niet de enige die uit een vers vaatje tapt. Ook Sublime en Radio Centraal (Weststellingwerf) deden het. Beiden verrasten hun luisteraars recent met een nieuw pakket. En da’s altijd een fijn en feestelijk moment voor de makers en – naar zij hopen – ook voor hun publiek. De nieuwe vormgeving van Sublime, waarin Berget Lewis te horen is als één van de koorleden werd bij PURE Jingles uit Hilversum bedacht en uitgevoerd. Ze zijn sedert maandag 1 februari te horen. Het lokale Radio Centraal in Weststellingwerf (niet te verwarren de Antwerpse alternatieve radio of met de ook gelijknamige Haagse landpiraat van destijds) heeft zijn nieuwe vormgeving gehaald bij PORS in Geldrop. Die jingles kunt u hier horen. (Jingleweb.nl)

Rusland beboet Amerikaanse Radio Liberty/Radio Free Europe

De Russische telecomregulator Roskomnadzor heeft het door Washington gefinancierde Radio Liberty/Radio Free Europe een boete opgelegd van 11 miljoen roebel (momenteel is dat omgerekend 123.000 euro) voor het niet nakomen van verplichtingen als ‘buitenlands medium’. De regulator maakt gewag van 166 processen-verbaal. In Rusland moeten buitenlandse media-initiatieven volgens een wet van 2012 aan nogal wat ‘tergende’ voorwaarden voldoen. Ze moeten zich registreren bij de autoriteiten, een hele reeks vervelende administratieve verplichtingen vervullen en hun buitenlandse status duidelijk aangeven in hun publicaties. Ook binnenlandse mediaorganisaties die beroep doen op buitenlands geld vallen sinds kort onder die verplichtingen. Zo moet voorafgaand bij elke audiovisuele productie een bericht van 15 seconden over de buitenlandse status worden toegevoegd. Roskomnadzor zegt dat Radio Liberty/Radio Free Europe op negen van zijn websites zijn buitenlandse status niet of onvoldoende weergaf. De mediaregulator opende eind december een heuse heksenjacht op alle in Rusland actieve buitenlandse media, naar eigen zeggen “om de verspreiding van desinformatie en leugens” tegen te gaan.
TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 728: Klubradio, Radio Hallo, Wim Wouters

Orbán "vermoordt" laatste onafhankelijke Hongaarse radiostation. Marcske van Radio Hallo maakt voor één keer écht Lees verder

Blad 726: Klara, VRT, Nostalgie, SRV en Bingo

Ook het Blad van vandaag kleurt rood, geel en zwart. Of in die andere volgorde. Lees verder

Blad 725: Nasrien, NRJ, NPO Radio 2 (audio)

NRJ: nog twaalf miljoen seconden wachten op dé babyborrel. Een bericht over muziek en u Lees verder

Blad 1515: Milan Sweeck, Festival of Creativity, Magic FM (audio)

• Milan vindt de job van zijn leven bij Qmusic • De beste radioreclames van Lees verder

Blad 1514: Netwerk 2, Radio Minerva, Andy Murray

• Bevraging over herverdeling netwerk 2: het verslag • De Minerva Tripel klaar voor lancering Lees verder

Blad 1513: Radio Rand, Radio Expres, MNM

• Minister Dalle sluit het Plaatsgast-seizoen bij RadioRand • VRM beboet Radio Expres voor "te Lees verder

Blad 1512: Ken Siereveld, Aurélie Boffé, Stefan Stasse

• Ken Siereveld maakt dj-debuut bij NRJ • Belfius Persprijs voor de VRT-podcast 'Snapt ge Lees verder

Blad 1511: Tomorrowland One World Radio, Oost West, Radio Maria

• Tomorrowland One World Radio ook op DAB+ in UK, Malta en Spanje • Mi Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx