RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Blad 728: Klubradio, Radio Hallo, Wim Wouters

  • Orbán “vermoordt” laatste onafhankelijke Hongaarse radiostation.
  • Marcske van Radio Hallo maakt voor één keer écht radio.
  • Gezocht: een archiefprogramma van Wim Wouters zaliger.

Hongaarse radiostation moet stoppen met uitzenden

Als u de kop van dit bericht leest, dan kan u de volgende zin al raden. Klubradio is vaak kritisch zijn over premier Viktor Orbán en zijn gevolg. De zendvergunning werd, zoals RadioVisie toen al berichtte, in september vorig jaar al ingetrokken, maar liep nog tot februari. Mediawaakhond NMHH argumenteerde dat er regels waren overtreden. Al blijft het onduidelijk welke dat zouden zijn. Een hoger beroep werd verloren, de licentie wordt nu aan een ander mediabedrijf gegeven. “Deze beslissing was te verwachten, maar het is schandalig en schaamteloos”, zei de baas van Klubradio Andras Arato (foto bovenaan). Ook De Standaard besteedt vandaag uitgebreid aandacht aan Klubradio.: “Ze zijn de weg van Poetin ingeslagen. Het enige verschil: in Rusland vermoorden ze journalisten, in Hongarije vermoorden ze het radiostation”. Bondgenoten van Orbán kopen vaak onafhankelijke mediabedrijven op om kritische geluiden te laten verstommen. Dat gebeurde medio vorig jaar bijvoorbeeld met de invloedrijke nieuwssite Index.hu.

Marcske van FC De Kampioenen maakt radio in EMotia

De Oost-Vlaamse gemeente Erpe-Mere lanceert vrijdag 12 februari een eigen online variant van FC De Kampioenen‘s Radio Hallo als afsluiter van haar Week van de Belgische Muziek. Dit landelijke initiatief inspireerde de cultuurdienst van Erpe-Mere om op zoek te gaan naar de favoriete Belgische nummers van de Erpe-Merenaren. Inwoners kunnen hun favoriete nummer voor de top (94)20 insturen. De resultaten kan je op vrijdag 12 februari om 18 uur online beluisteren in de eigen top (94)20 via www.emotia.be/online in samenwerking met Radio Erpe-Mere, Fablab Erpe-Mere, de ultieme radioamateur ‘Marcske’ van radio Hallo en de lokale dj en gewezen lid van The Poco Loco Gang, Bart Van De Keer.

Zullen we de zaken eens omdraaien?

Wij publiceren berichten, u komt langs en consumeert ze. Resumé: dagelijks doet u beroep op ons. Laten we vandaag de zaken eens omdraaien, want wij hebben voor de verandering eens uw hulp nodig. Eind vorige maand overleed – na een hele lange strijd tegen kanker – oud Donna-presentator Wim Wouters. Hij presenteerde er een tijdlang onder andere de populaire ‘Bumpershow’. Uit de hoogdagen van de zender. Ondanks wij een immers archief hebben, konden we er niks in terug vinden van Wim. Mogelijk dat u wel iets van hem in uw collectie opnames hebt zitten? Om u enigszins op weg te helpen, Wim was van 1998 tot 2003 te beluisteren op Donna. ‘t Is een tijd geleden, maar zorgzaam als u bent, kan het geen probleem zijn om iets terug te vinden. Mocht u al iets hebben. Laat maar horen op redactie@radiovisie.eu. Merci hé!


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 727: Luisterrijk, Joke FM en Giel B. (video)

Uw kans op proevertjes van Nederlandstalige audioboeken. Joke FM lacht dan toch niet met heel Lees verder

Blad 726: Klara, VRT, Nostalgie, SRV en Bingo

Ook het Blad van vandaag kleurt rood, geel en zwart. Of in die andere volgorde. Lees verder

Blad 725: Nasrien, NRJ, NPO Radio 2 (audio)

NRJ: nog twaalf miljoen seconden wachten op dé babyborrel. Een bericht over muziek en u Lees verder

Blad 724: MyTuner, Kim & Co, Serge & Co (video)

MyTuner Radio zette (met de hulp van RadioVisie) alle lokale radio's op zijn portal. Radio Lees verder

Blad 1383: P&G, NPO Radio, StampMedia (audio)

• VS: Procter & Gamble is grootste radioadverteerder • Nederland: NPO Radio schrapt Ali B Lees verder

Blad 1382: Radioplayer, De 7, Koken met Classics

• Radioplayer.be mag langer aan het (Vlaamse) infuus • De Tijd en L’Echo lanceren dagelijkse Lees verder

Blad 1381: Vlaamse erkenningen, Waalse Nostalgie en een modetip

• Landelijke FM-erkenningen: Deloitte adviseerde minister Dalle • Waalse Nostalgie beloont de telewerkers • Julie Lees verder

Blad 1380: lokale DAB+, Veronica, auteursrecht

• Lokale DAB+ in Vlaanderen: proefprojecten krijgen groen licht • Veronica’s Oorkonde is een ‘alternatieve Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x