RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 726: Klara, VRT, Nostalgie, SRV en Bingo

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ook het Blad van vandaag kleurt rood, geel en zwart. Of in die andere volgorde. Zelfs geen drie, maar vier extra berichten. En dan nog allen rond hetzelfde onderwerp: de Week van de Belgische Muziek. Uiteraard, met één kleine uitzondering. Jan die 75 wordt op Klara, waarna het goed los gaat met allemaal Belgen bij de publieke omroep, Nostalgie, Stadsradio Vlaanderen en Radio Bingo. Al gaat het bij de ene om meer uren dan bij de andere. Maar, het is de intentie die telt. Toch?

Jan wordt 75 op Klara en nog meer VRT

Een week voor zijn 75ste verjaardag schittert Jan Decleir op Klara als de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru in Theater Thuis! Beluister het volledige stuk vanaf nu als podcast via Klara.be, of uw favoriete platform…/… Vanaf vandaag maandag 8 tot en met zondag 14 februari zet de publieke omroep de muziek van eigen bodem extra in de schijnwerpers om de muzieksector een hart onder de riem te steken. De volgende dagen worden over heel België tal van muzikale initiatieven ondernomen, ter ondersteuning van de sector die zwaar getroffen is door de coronacrisis. Samen goed voor de grootste liefdesverklaring aan Belgische muziek ooit. Het waarom kent u nu, het waar en wanneer vindt u hier terug. (TB)

Ook bij Nostalgie hangen ze de driekleur uit

De commerciële collega’s van Nostalgie ‘doen eveneens Belgisch’ deze week. In alle programma’s is er extra aandacht voor Belgische artiesten. Iedere avond ontvangt Leen Demaré een onbekende artiest. Zij daagt hem/haar uit om een Belpop-classic te coveren. Leen draait ook iedere avond in haar programma ‘Lena Lena een uur lang Belpop tussen 20:00 en 21:00 uur. Collega Domi Commen draait op vrijdag in ‘Viva Vinyl’ alleen maar Belpop-classics tussen 19:00 en 22:00 uur. Ook de PodQuiz, een podcast, staat deze week in het teken staan van Belpop, met alleen maar vragen over muziek van eigen bodem. Luisteren en tegelijk uw muziekkennis testen kan hier. (TB)

SRV perst er liefst 120 in een rij van 100

Stadsradio Vlaanderen blijft niet achter en tapt eveneens uit het Belgische vaatje. Al doen ze dat bij het netwerk eigenlijk al het hele jaar door, want minstens een kwart van hun ‘repertoire’ is van nationale makelij. Maar een schepje er bovenop moet kunnen. Daarom presenteert Serge Hadermann (foto bovenaan – links) van maandag tot en met vrijdag ‘De Nationale 100′ tussen 10:00 en 12:00 uur. En kijk… door de vele reacties van de luisteraars (iedereen mocht z’n persoonlijke voorkeuren insturen) zijn dat niet minder dan 120 nummers geworden! New Inspiration, Ferre Grignard, Novastar, Kris De Bruyne, Yasmine, Technotronic, Sabien Tiels, Norbert, Wallace Collection en vele anderen! (SVG)

Huiskamerconcerten worden… aan huis gebracht

En we eindigen deze nationale Blad(zijde) in de regio Roeselare. Ook het lokale Radio Bingo richt deze week de spotlights op muziek van eigen bodem en de zwaar getroffen sector. Zo is er elke weekdag #ilovebelgium, en in het weekend #ilovebelgiumclassics, met telkens alleen maar muziek van eigen bodem. Daarnaast is er ook elke dag Radio Villa Roslar. Deze Roeselaarse huiskamerconcerten kunnen nog steeds niet georganiseerd worden door de coronamaatregelen. Als alternatief organiseren de stad en Radio Bingo voor de tientallen lokale Villa Roslar-muzikanten en hun publiek: Radio Villa Roslar. Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 februari van 17:00 tot 19:00 uur, en op zaterdag 13 en zondag 14 februari van 18:00 tot 19:00 uur te beluisteren op 97.4 FM of digitaal. Van blues over singer-songwriter tot klassiek en van kleinkunst over rock(abilly) tot jazz. Gebracht door muzikanten die de voorbije edities deelnamen aan de Villa Roslar-huiskamerconcerten. (AD)


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 725: Nasrien, NRJ, NPO Radio 2 (audio)

NRJ: nog twaalf miljoen seconden wachten op dé babyborrel. Een bericht over muziek en u Lees verder

Blad 724: MyTuner, Kim & Co, Serge & Co (video)

MyTuner Radio zette (met de hulp van RadioVisie) alle lokale radio's op zijn portal. Radio Lees verder

Blad 723: Omroep Voeren, Ferry Eden, Klassik Radio

Het eerste carnavalsstation op Radioplayer komt uit... Voeren. Deze RNI-hitlijst uit januari 1972 klinkt beter Lees verder

Blad 722: DAB+, Efteling en 90 jaar publieke omroep (video)

DAB+ heeft nu ook een eerste eigen winkel. Kinderen in de bres voor de DJ's Lees verder

Blad 1600: Viva Minerva, NPO Radio 2, Howard Stern (video)

• Herentals Theaterspektakel herneemt ‘Viva Minerva’ • NPO Radio 2: Morad El Ouakili vervangt Giel Lees verder

Blad 1599: Hit Radio, Obsolete Media, Stu Allan (audio)

• Marokkaanse Hit Radio scoort bij Belgisch-Marokkaanse jeugd • Online-museum voor verouderde media • Stu Lees verder

Blad 1598: Radar, René de Leeuw, Barend & Benner (audio)

• "Ook podcasts moeten transparant zijn" • René de Leeuw (Radio Delmare) is niet meer Lees verder

Blad 1597: Rode Neuzen, Opera, Radio 972

• Doek valt over de Rode Neuzen • Opera: nu met muziekspeler in de zijbalk Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx