RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 726: Klara, VRT, Nostalgie, SRV en Bingo

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ook het Blad van vandaag kleurt rood, geel en zwart. Of in die andere volgorde. Zelfs geen drie, maar vier extra berichten. En dan nog allen rond hetzelfde onderwerp: de Week van de Belgische Muziek. Uiteraard, met één kleine uitzondering. Jan die 75 wordt op Klara, waarna het goed los gaat met allemaal Belgen bij de publieke omroep, Nostalgie, Stadsradio Vlaanderen en Radio Bingo. Al gaat het bij de ene om meer uren dan bij de andere. Maar, het is de intentie die telt. Toch?

Jan wordt 75 op Klara en nog meer VRT

Een week voor zijn 75ste verjaardag schittert Jan Decleir op Klara als de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru in Theater Thuis! Beluister het volledige stuk vanaf nu als podcast via Klara.be, of uw favoriete platform…/… Vanaf vandaag maandag 8 tot en met zondag 14 februari zet de publieke omroep de muziek van eigen bodem extra in de schijnwerpers om de muzieksector een hart onder de riem te steken. De volgende dagen worden over heel België tal van muzikale initiatieven ondernomen, ter ondersteuning van de sector die zwaar getroffen is door de coronacrisis. Samen goed voor de grootste liefdesverklaring aan Belgische muziek ooit. Het waarom kent u nu, het waar en wanneer vindt u hier terug. (TB)

Ook bij Nostalgie hangen ze de driekleur uit

De commerciële collega’s van Nostalgie ‘doen eveneens Belgisch’ deze week. In alle programma’s is er extra aandacht voor Belgische artiesten. Iedere avond ontvangt Leen Demaré een onbekende artiest. Zij daagt hem/haar uit om een Belpop-classic te coveren. Leen draait ook iedere avond in haar programma ‘Lena Lena een uur lang Belpop tussen 20:00 en 21:00 uur. Collega Domi Commen draait op vrijdag in ‘Viva Vinyl’ alleen maar Belpop-classics tussen 19:00 en 22:00 uur. Ook de PodQuiz, een podcast, staat deze week in het teken staan van Belpop, met alleen maar vragen over muziek van eigen bodem. Luisteren en tegelijk uw muziekkennis testen kan hier. (TB)

SRV perst er liefst 120 in een rij van 100

Stadsradio Vlaanderen blijft niet achter en tapt eveneens uit het Belgische vaatje. Al doen ze dat bij het netwerk eigenlijk al het hele jaar door, want minstens een kwart van hun ‘repertoire’ is van nationale makelij. Maar een schepje er bovenop moet kunnen. Daarom presenteert Serge Hadermann (foto bovenaan – links) van maandag tot en met vrijdag ‘De Nationale 100′ tussen 10:00 en 12:00 uur. En kijk… door de vele reacties van de luisteraars (iedereen mocht z’n persoonlijke voorkeuren insturen) zijn dat niet minder dan 120 nummers geworden! New Inspiration, Ferre Grignard, Novastar, Kris De Bruyne, Yasmine, Technotronic, Sabien Tiels, Norbert, Wallace Collection en vele anderen! (SVG)

Huiskamerconcerten worden… aan huis gebracht

En we eindigen deze nationale Blad(zijde) in de regio Roeselare. Ook het lokale Radio Bingo richt deze week de spotlights op muziek van eigen bodem en de zwaar getroffen sector. Zo is er elke weekdag #ilovebelgium, en in het weekend #ilovebelgiumclassics, met telkens alleen maar muziek van eigen bodem. Daarnaast is er ook elke dag Radio Villa Roslar. Deze Roeselaarse huiskamerconcerten kunnen nog steeds niet georganiseerd worden door de coronamaatregelen. Als alternatief organiseren de stad en Radio Bingo voor de tientallen lokale Villa Roslar-muzikanten en hun publiek: Radio Villa Roslar. Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 februari van 17:00 tot 19:00 uur, en op zaterdag 13 en zondag 14 februari van 18:00 tot 19:00 uur te beluisteren op 97.4 FM of digitaal. Van blues over singer-songwriter tot klassiek en van kleinkunst over rock(abilly) tot jazz. Gebracht door muzikanten die de voorbije edities deelnamen aan de Villa Roslar-huiskamerconcerten. (AD)


Amptec

Blad Gemist?

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy
Blad 1686: Prem Radhakishun, PPM-Wearables, DIVA

Blad 1686: Prem Radhakishun, PPM-Wearables, DIVA

• Prem was de Nederlandse Prince of Darkness • Ook Noorwegen meet radio met ‘wearables’ • De doeltreffendste Vlaamse radioreclamespotjes van 2022
Blad 1685: AVS, DAB+ in Martinique en Duitsland

Blad 1685: AVS, DAB+ in Martinique en Duitsland

• AVS krijgt vijf maanden bescherming tegen schuldeisers • Dit keer voor echt: proef met DAB+ in Martinique • Duitsland: Tweede Bundesmux breidt uit met 18 zenders
Blad 1684: Qmusic, Edwin Fontaine, Studio Brussel

Blad 1684: Qmusic, Edwin Fontaine, Studio Brussel

• Maarten & Dorothee bezorgden Lore een feestelijke dag • Edwin gaat voltijds voor Radio Noordzee • Wie wordt de Nieuwe Lichting van 2023?
Blad 1683: Tom De Cock, Absolute Radio, Spotify (audio)

Blad 1683: Tom De Cock, Absolute Radio, Spotify (audio)

• Tom De Cock en het tegenstribbelende kind • UK: Absolute nam stijlvol afscheid van 1215 kHz • Spotify vervoegt EU-antitrustklacht tegen Apple

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx