RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 723: Omroep Voeren, Ferry Eden, Klassik Radio

  • Het eerste carnavalsstation op Radioplayer komt uit… Voeren.
  • Deze RNI-hitlijst uit januari 1972 klinkt beter dan het origineel.
  • Nieuws van de tweede Duitse Bundesmux.

Voerenaars vieren dit jaar veilig carnaval op de radio

Met de Djimmers, de Waggelerre, de Boemelaire en de Böschuule telt de gemeente Voeren vier carnavalsverenigingen die jaarlijks uitpakken met een pronkzitting, een prinsenbal en een optocht. In dit coronajaar werden alle activiteiten echter ‘on hold’ gezet. Ook de Puupkes, de Hannessen, de Ouw Buk, de Kwikstuutskes, de Sjietbère en andere plaatselijke groepen blijven dit voorjaar op hun honger zitten. Om de Voerenaars toch een beetje (digitaal en muzikaal) de sfeer te laten proeven, kunnen ze al sinds 11 januari non-stop genieten van de beste carnavalhits op het radiokanaal van Omroep Voeren, dat je sinds enkele dagen ook via Radioplayer kunt beluisteren. Ook de schlagers van eigen bodem komen aan bod. Op zaterdag 13 februari om 20.11 uur staat trouwens via de website de uitzending van de film ‘Carnaval in Voeren’ op het menu. Leuke fragmenten van carnavalszittingen en optochten, anekdotes van carnavalscoryfeeën en een duidelijk beeld van de veranderingen van het carnavalsfeest door de jaren heen worden dan gepresenteerd.

Opgepoetst en tijdelijk gratis te downloaden

Fans van oude hitlijsten die weten inmiddels dat ze één keer in de maand gewoon kunnen zitten wachten tot oud Mi Amigo-dj Ferry Eden er weer eentje opnieuw uitzendklaar maakte. Met de modernste technieken waardoor de kwaliteit enkel maar beter is geworden, maar met behoud van alle ingrediënten die deze programma’s zo populier maakten. De juiste jingles, de commercials van toen en uiteraard alle muziek van weleer. Op de laatste zaterdag van iedere maand te volgen bij FouteMuziekRadio. En achteraf met een herkansing en de mogelijkheid om de opname definitief te bewaren. Na uitzending wordt de lijst immers enkele dagen – gratis – als download aangeboden. Ook nu weer. De Radio Noordzee Internationaal Top 50 van 22 januari 1972 staat hier op de verzamelaars te wachten. (TB)

Tweede Duitse Bundesmux: Klassik Radio Movie gestart, Profi Radio haakt af

Zoals gepland is op de tweede Bundesmux Klassik Radio Movie van start gegaan. Het station speelt de meest populaire filmmuziek en is bij ons via stream te beluisteren. Een maand geleden, op 4 januari, begonnen ook de Duitse “Nostalgie – Nur die größten Songs” en dpd Driver’s Radio officieel uit te zenden via de tweede Bundesmux. De Duitse Nostalgie blijkt volgens meerdere Duitse bronnen voorlopig flink tegen te vallen, met “alleen de meest afgezaagde liedjes” en “twee of drie voice-over aankondigingen per uur”. dpd Driver’s Radio richt zich tot automobilisten en heeft muzikaal geen verrassingen te bieden. Intussen is ook aangekondigd dat Profi Radio niet in de ether zal komen via de tweede Bundesmux. “De reclamemarkt is momenteel vanwege corona niet geschikt voor de financiering van een dergelijk nieuw project”. Voorlopig is nog niet geweten wie het vrijekomen slot zal bezetten.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 722: DAB+, Efteling en 90 jaar publieke omroep (video)

DAB+ heeft nu ook een eerste eigen winkel. Kinderen in de bres voor de DJ's Lees verder

Blad 721: TOPradio, BNL en TM Studios

Kiezen voor de 'Heroes van de Zeroes TOP 500'. BNL uit gevarenzone en mag het Lees verder

Blad 720: MNM, Meteor, RTBF

MNM, nu ook Meer eN Meer om te zien. Radio Meteor warmt op naar de Lees verder

Blad 719: TOPradio, Ultratop, radiopiraat

Gentse die gaat voor Miss België én zot is van radio. Ultratop zet zijn mede-oprichter Lees verder

Blad 1384: het Borsato en Meat Loaf effect

• Nederland: alle grote radiostations bannen Borsato en Ali B • Borsato droogt ook op Lees verder

Blad 1383: P&G, NPO Radio, StampMedia (audio)

• VS: Procter & Gamble is grootste radioadverteerder • Nederland: NPO Radio schrapt Ali B Lees verder

Blad 1382: Radioplayer, De 7, Koken met Classics

• Radioplayer.be mag langer aan het (Vlaamse) infuus • De Tijd en L’Echo lanceren dagelijkse Lees verder

Blad 1381: Vlaamse erkenningen, Waalse Nostalgie en een modetip

• Landelijke FM-erkenningen: Deloitte adviseerde minister Dalle • Waalse Nostalgie beloont de telewerkers • Julie Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x