RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 720: MNM, Meteor, RTBF

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • MNM, nu ook Meer eN Meer om te zien.
  • Radio Meteor warmt op naar de verhuis met duizend tricolore plaatjes.
  • Tien Europese openbare omroepen bundelen krachten tegen fake news.

MNM’s Dorianne doet videoreeks ‘Nu is Ooit’

VRT-jongerenradio MNM lanceert vandaag (alweer) een nieuwe videoreeks op VRT NU. De zender wil jongeren niet alleen met radio bereiken maar ook met intrigerende videoreeksen. In Nu is Ooit praat MNM-Dj Dorianne Aussems (foto boven, links) met vier jongeren over loslaten en afscheid nemen, iets waarmee Dorianne het zelf ook moeilijk mee heeft. Tijdens open, eerlijke en oprechte gesprekken met de jongeren delen ze hun ervaringen en proberen ze hun weg naar het loslaten te vinden. Armin Mola (19 jaar, Gent), Julio Joseph (18 jaar, Gent), Anouk De Borger (17 jaar, Mechelen) en Mirthe Van Vlierberghe (16 jaar, Oudenaarde) hebben het loslaten en afscheid nemen in hun persoonlijke leven ervaren. Nu is Ooit is een videoreeks van De Mensen voor MNM, te bekijken via VRT NU. Eerder lanceerde MNM de videoreeks Zelfportret met Laura Govaerts en de fictiereeks Bathroom Stories.

Duizend tricolore plaatjes bij Radio Meteor

Radio Meteor uit Tielt en Aalter mag dan dezer dagen al de handen vol hebben met de op til staande verhuis, het lokale station is vandaag, 1 februari, ook van start gegaan met de Tricolore Top 1.000, een lange hitparade, vol Belgische muziek. Daar zit echter een goed uitgekiend plannetje achter. “Het wordt een hitparade vol Belgische plaatjes uit 60 jaar Belgische muziek”, zegt Patrick Bollaert. “We duiken in de hitlijsten van 1960 tot 2020. Elke werkdag van 12 tot 15 uur krijg je een stukje uit deze lange hitparade. De beste 100 platen van deze Top 1.000 zenden we helemaal live uit op zaterdag 20 maart, vanaf 9 uur in onze gloednieuwe studio in de Bellemstraat in Aalter. Die dag zullen ook een pak bekende mensen langskomen.”

Europese openbare omroepen strijden samen tegen fake news

Tien grote Europese openbare omroepen, waaronder wel de RTBF maar niet de VRT, bundelen de krachten in de strijd tegen fake news. Ze gaan online informatie delen die in verschillende talen zal worden vertaald, als onderdeel van een initiatief van de European Broadcasting Union (EBU). De innovatieve digitale samenwerking moet “openbare omroepen in staat stellen taalbarrières te overwinnen en betrouwbare informatie beschikbaar te stellen aan hun publiek, geproduceerd door verschillende Europese partners”, legt de EBU uit. Naast de RTBF, nemen de openbare omroepen uit Duitsland (ZDF-ARD), Frankrijk (France Télévisions), Spanje (RTVE), Finland (YLE), Ierland (RTÉ), Italië (RAI), Portugal (RTP) en Zwitserland (SWI swissinfo.ch) deel aan het project, plus de Frans-Duitse zender ARTE. Ze zullen nieuwsinhoud (artikelen, video’s, enz.) leveren aan een digitale hub, waar ze automatisch in meerdere talen zullen worden vertaald met behulp van innovatieve tools en processen.


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 719: TOPradio, Ultratop, radiopiraat

Gentse die gaat voor Miss België én zot is van radio. Ultratop zet zijn mede-oprichter Lees verder

Blad 718: Radioplayer, radiopiraat & Joe

Vlaamse lokale radio's vinden langzaam de weg naar Radioplayer. Piraatjes oppakken, voor het Nederlandse Agentschap Lees verder

Blad 717: Zuidrand, Red Sands, Joe (video)

Het wordt een Belgisch Valentijnweekend bij Radio Zuidrand. Red Sands blijft tot de verbeelding spreken, Lees verder

Blad 716: Erkenningen, DAB+ en TuneIn (video)

Frequenties zijn een schaars goed en daarom blijven ze beter in de lade? In Duitsland Lees verder

Blad 1644: Mediaconcentratie, Joe, Top 2000 Stembus (video)

• Mediaconcentratie in Vlaanderen • Joe's Pakje van je hart op bezoek bij Tia • Lees verder

Blad 1643: Robin Keyaert, DAB+ in Estland, Willy

• Gezocht: een goede wekker voor Robin • Estland: DAB+ start op 28 november • Lees verder

Blad 1642: HLN-audionieuws, NRJ, WorldDAB Summit (video)

• HLN-nieuws luisteren, maar waar hoorden we dat nog? • NRJ zoekt uw 2000 favoriete Lees verder

Blad 1641: Joe, DAB+ in Estland, zendvermogens Nederland

• Joe start weer ‘Pakje van je Hart’ • Estland heeft dan toch goesting in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx