RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 710: Tienen, Meteor & President

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • In Tienen zijn ze nu met vier in de lokale ether.
  • Winkelcentrum Aalter krijgt zijn radio-attractie.
  • Als een ‘President’ plotseling besluit om een ‘Golden Oldie’ te worden.

Tienen ging plots van twee naar vier lokale radio’s

Tienen heeft er sinds vandaag twee nieuwe lokale radio’s bij. Het gaat om Oldiesradio Tienen op 96.5 FM en Radio Touring op 92.2 FM. Beide nieuwe stations behoren in het Vlaamse lokale wereldje tot de ‘invloedssfeer’ van Geert Bollé, de man achter Stadsradio Vlaanderen en, onrechtstreeks uiteraard, nog zowat een dozijn lokale radio’s in Vlaanderen.  Het gaat in dit geval om de frequentiepakketten 131 en 132 die pas in de derde erkenningsronde, in november 2019, werden toegewezen. De nieuwe stations delen hun zendmast met Stadsradio Tienen op het RZ Heilig Hart Tienen Sint-Jan in de Houtemstraat. Op de sociale media en het www is er van beide nieuwkomers voorlopig nog geen spoor te bekennen. Overigens is er in Tienen, dat met 5 lokale frequenties nog bijzonder goed bedeeld werd bij frequentieherziening van 2017, nog steeds één lokale frequentie onbenut. De 105.7 FM werd in maart 2018 toegewezen aan de vzw Speedy, de organisatie achter Radio Demerstad, maar die zender werd nooit opgestart en de erkenning werd in stilte teruggestuurd. De vijfde lokale frequentie in Tienen, de 105 FM, behoort tot het pakket dat in gebruik is door 10FM.

In Aalter valt binnenkort wat te ‘beleven’

Voor iets meer visibiliteit zorgt Radio Meteor, met lokale FM-frequenties in Aalter en Tielt. Dit station is de voorbije dagen in Aalter gestart met de bouw van de al eerder aangekondigde nieuwe studio. De ‘belevingsstudio’ – zie de foto’s hieronder – komt naast bakkerij Gozin in de Bellemstraat. Passanten zullen kunnen binnenkijken in de studio en via camera’s zal je ook van thuis kunnen binnenkijken. “Als alles volgens plan verloopt, kunnen we hopelijk vanaf eind februari uitzenden vanuit Aalter”, zegt Patrick Bollaert. Over het verloop van de werkzaamheden kun je regelmatig nieuwe posts vinden via de Facebookpagina van Meteor.

Radio President gaat verder als Golden Oldies Radio

Radio President gaat verder als Golden Oldies Radio. Het station is te beluisteren via DAB+, de middengolf en internet. De zender maakt sinds een enkele gebruik van een aantal lokale DAB+-netwerken in Nederland. Er wordt hoofdzakelijk muziek gedraaid uit de periode 1950 tot 1980. Om dit format meer kracht bij te zetten werd tot een naamswijziging. President werd bijgevolg Golden Oldies Radio. Begin februari moet die overal zijn doorgevoerd. Programma’s worden onder andere gemaakt door Peter de Wit, oud Mi Amigo-dj Frans van der Drift, Tony Winter en Bart van der Heuvel. Ze zijn in grote delen van de Randstad te beluisteren via de digitale ether. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van de DAB+-capaciteit van meerdere lokale netwerken. Daarnaast is men in zuid Zuid-Holland te ontvangen op 918 kHz in de middengolf en wereldwijd via internet. (BVP – MediaMagazine)


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 709: VRM, Radio Gaga & Tequila (video)

Hebben Facebook, Instagram, Tik Tok ... voor u geen geheimen meer? Op veilige afstand luisteren Lees verder

Blad 708: Minerva, BNL en Blue Monday (video)

Bloemen, noch pralines, neem een radio mee op ziekenbezoek. Rechter besliste om het definitieve vonnis Lees verder

Blad 707: Luxemburg, Tenerife en Willem

Luxemburg houdt niet van haast en spoed in de digitale ether. Een DAB+ op een Lees verder

Blad 706: NRJ, dj’s en foto’s (audio)

Niet vergeten: maandag aanstaande moet u zich beroerd voelen! Radio dj’s komen tegenwoordig niet meer Lees verder

Blad 1646: Radio Singjaal, Tomas De Soete, Top 2000 a gogo

• Radio Singjaal's Top 100 Aller Tijden • VRT ontslaat Tomas De Soete • Herman Lees verder

Blad 1645: Turkuaz FM, Proximus, Obsolete Sounds

• Wallonië: erkenningsprocedure voor eenzame lokale frequentie • Ook Proximus trekt stekker uit 3G • Lees verder

Blad 1644: Mediaconcentratie, Joe, Top 2000 Stembus (video)

• Mediaconcentratie in Vlaanderen • Joe's Pakje van je hart op bezoek bij Tia • Lees verder

Blad 1643: Robin Keyaert, DAB+ in Estland, Willy

• Gezocht: een goede wekker voor Robin • Estland: DAB+ start op 28 november • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jan
Jan
21 januari 2021 - 09:28 09:28

Iemand een idee waar de zender van 10FM op 105 in Tienen staat? De ontvangst daarvan is zelfs midden in de stad soms belabberd. In vergelijking met de andere lokalen, en ook als je vergelijkt met wat Touring vroeger op 105 kon is het pover.
Misschien dat de 105.7 beter aan een van de netwerkradio’s wordt toegevoegd, ik zie de freq anders leeg blijven. Nu ontvang je hier nog vrij ok de 105.8 van … Demerstad 🙂

vergo
vergo
21 januari 2021 - 15:16 15:16
Antwoord aan  Jan

Een aanneembare reden dat Demerstad de 105.7 niet opstart heeft te maken dat anders het (te) grote zendbereik van de 105.8 verkleint.

Marc
Marc
20 januari 2021 - 18:59 18:59

Jammer. Ik kon President nemen aan de Franse grens, tot Monique uitzond op 918. Nu kun je de autoweg nemen van Calais tot Nederland, en Monique zal enigszins de bovenhand hebben, als is het verre van “proper”. En als Monique en President wegvallen krijg je … “Citrus”.
PS: let wel: overdag!

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx