RadioVisie

  • .
    .

Blad 703: TOPradio, StuBru & Erica (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • De luisteraars blij maken in corona-tijden met een 100-lijst.
  • Er is nog geen datum, maar wel al een zaal en een feest.
  • Dagelijks te horen. Maar nieuwe opnames komen er niet meer.

Club Quarantaine Top 100: meest aangevraagde tracks

Voorlopig worden de geldende coronaregels niet versoepeld. Dat heeft het overlegcomité van de verschillende regeringen in ons land, afgelopen vrijdag 7 januari jongstleden, beslist. Nog even volharden dus met alle beperkingen, de minimale contact(en), de avondklok en de mondmaskers. Kortom, hoog tijd om nog wat extra troost te brengen… met een hitlijst dachten ze bij TOPradio. En zo zal geschieden. Aanstaande vrijdag 15 januari worden de meest aangevraagde tracks gedraaid uit de voorbije maanden ‘Club Quarantaine’. Het wordt één lange lijst: de ‘Club Quarantaine Top 100’. Het reguliere programma staat bekend als een uitzending waarin de favoriete tracks en boodschappen van de luisteraars een prominente plaats krijgen. Telkens te beluisteren op maandag, dinsdag en donderdag vanaf 19:00 uur met Wouter De Vries. (TB)

Feest wordt te groot? Verhuizen dan maar!

‘I want to dance again’, het evenement dat Studio Brussel wil organiseren eens het weer mag, wordt verplaatst van de Lotto Arena naar het Sportpaleis. Het feest werd vorige week aangekondigd en er konden meteen tickets gekocht worden. Het moét het eerste officiële feestje na de corona-crisis worden. In één week tijd zijn al ruim 5.000 tickets de deur uit. En dus verhuist het evenement naar de grote broer, het Sportpaleis, waarmee de capaciteit meer dan verdubbelt. Viroloog Steven Van Gucht had eerder bedenkingen over dit initiatief. “Evenementen zullen weer stapsgewijs worden toegelaten. Eerst kleinere, met bepaalde voorzorgsmaatregelen. Als dat lukt, en de coronacijfers blijven goed, dan kan dat geleidelijk opgedreven worden. Studio Brussel zal moeten kiezen: wachten om een groot feest te organiseren, of zo vroeg mogelijk iets kleins en veiligs organiseren.” (TB)

Dé stem van Veronica FM zwijgt voor eeuwig

Erica Yong, artiestennaam van Erica van der Leuv (foto bovenaan), is op 51-jarige leeftijd overleden. Dat meldde de muziek- en entertainment-site Maxazine gisteren, en is inmiddels bevestigd door haar artiestenbureau. Ze was al geruime tijd ziek. De Yong zong de afgelopen decennia tal van jingles in, voor onder meer Veronica FM, Radio 538, 3FM en Qmusic. Op social media wordt geschokt gereageerd op het overlijden. “De jinglestem van het voor mij legendarische Veronica FM”, zegt Qmusic-dj Mattie Valk. “Veronica FM was de zender waardoor ik in 1998 verliefd werd op de radio. Een van de allerbeste in het vak. Met haar klink je als de nummer één”. Radio Veronica-dj Dennis Ruyer: “Ik schrok enorm vanmorgen toen ik het hoorde.” Erica zong vorig jaar nog jingles in voor Niek van der Bruggen van Radio 538. Ze was ook de stem van de titelsong van de tv-soap ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’, (2005 tot 2008). Ook bracht ze meerdere, eigen nummers uit en was ze te horen in een commercial van Senseo. (Radiofreak.nl)


Spotlight

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 702: Noordzee, 538, oorlogsforten (video)

Een nieuw jaar, een nieuw jinglepakket voor Radio Noordzee. Altijd interessant als iemand anders de Lees verder

Blad 701: Enkaavee, Carnavalitis en United DJs

Niet via de ether maar wel online: carnaval in Ninove. Geen carnaval in Halle, maar Lees verder

Blad 700: Bier, Breaker, Jam (video)

Dit moet wel Belgisch zijn: een podcast over bier. Ook Twitter lijft een podcast-platform in. Lees verder

Blad 699: Qmusic, Joepie en S.I.S. (video)

En Vincent, die trok er zich allemaal niks van aan. De 'testaflevering' die toch nog Lees verder

Blad 1524: Proefprojecten DAB+, Litouwen, Veronica aan land (audio)

• Eerste evaluatieronde voor Vlaamse lokale DAB+-proefprojecten • Tweede middengolffrequentie voor Litouwen • Podcast over Lees verder

Blad 1523: RAI Radio 1, Radio PROS, BV Day

• Italië: RAI Radio 1 stopt op de middengolf • William trapte 40 jaar Radio Lees verder

Blad 1522: Deutsche Welle, RadioShack, (VRT) Radio 2 (video)

• Deutsche Welle in het Russisch via de Litouwse middengolf • RadioShack ‘herleeft’ als cryptomunt Lees verder

Blad 1521: Tineke, Retro Radio en (illegaal in) Waver (video)

• Tineke krijgt twee programma's bij Vintage Veronica • Hilversum 3-mengtafel herleeft weer even • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx