RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Blad 701: Enkaavee, Carnavalitis en United DJs

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Niet via de ether maar wel online: carnaval in Ninove.
  • Geen carnaval in Halle, maar wél in de ether: Carnavalitis.
  • Toch niet op droog zaad: United DJs blijkt gered.

Ninoofse carnavalsradio Enkaavee is online gestart

In Ninove is Enkaavee gisteren gestart met zijn online carnavalsradio. De Ninovieters en in uitbreiding de hele wereld kunnen zes weken lang doorlopend genieten van carnavalsprogramma’s. Carnavalsradio Enkaavee bestaat sinds 2019 en kondigde in oktober aan zelfstandig verder te gaan, zonder radio MIG, omdat die door de VRM op de vingers werd getikt voor het ontkoppelen van de Ninoofse frequentie. De ploeg moest improviseren door de coronacrisis. “Heel wat programma’s moesten sneuvelen omdat we ze niet coronaproof konden laten doorgaan. Het was wat zoeken, maar we hebben een mooie programmatie in elkaar kunnen boksen”, zegt Stefaan Cardoen in Het Laatste Nieuws. Enkavee staat stil bij alle Ninoofse carnavalsnieuws, het Ninoofse dialect en weetjes over carnavalstradities. Enkaavee beluisteren én bekijken kan via www.enkaavee.be of via dit YouTube-kanaal.

Geen carnaval in Halle maar wel Carnavalitis

Van de ene carnavalsstad naar de andere, want ook in Halle houdt de afgelasting van het carnaval de mensen van Radio Victoria niet tegen om toch een nieuw seizoen af te trappen van het programma Carnavalitis. “We hebben lang getwijfeld”, zegt Frank Vannerom (links op de foto boven, samen met het Halse prinsenpaar) van Radio Victoria in Het Laatste Nieuws. “We wilden geen zout in de wonde strooien, maar uit een rondvraag van de carnavalswebsite gruutemet.be bleek dat de carnavalisten massaal gewonnen waren voor een nieuw seizoen.” Het programma wordt geen klaagzang over corona, maar een plezierig forum voor de Halse carnavalsgemeenschap, met de bedoeling de Halse carnavalisten wat ‘korozze’ te geven. Nieuwe rubrieken zijn de Vontjescrack, de mop van ‘prinsj Joël’ en ‘carnavalist oen toafel’. Daarnaast mogen luisteraars in ‘de geklasseide klasseeker’ hun favoriete carnavalsliedjes uit de jaren tachtig en negentig voorstellen. Eind januari start dan de stemming voor ‘de daverende 113’. Carnavalitis kan elke maandagavond vanaf 20 uur beluisterd worden op Radio Victoria via 105.2 FM, www.radiovictoria.be en de app van Victoria. De uitzendingen zijn ook te herbekijken via de Facebook van Victoria.

UK: United DJs Radio vond dan toch nieuwe financiers

Midden december werd het einde aangekondigd van de Britse radiozender United DJs, een project van Tony Prince en heel wat gekende oudere radionamen. Maar kijk, het station zendt nog steeds uit én blijkt alsnog gered dankzij een nieuwe geldschieter. Normaal zou United DJs op oudejaarsavond sluiten na bijna drie jaar uitzenden. Het station werd naar eigen zeggen overspoeld met vragen van luisteraars die vroegen hoe ze konden helpen om het station in de lucht te houden. Een luisteraar, muzikant Billy Brown, nam het heft in eigen handen en zette een Go Fund Me-initiatief op, waarmee hij 6.000 Britse ponden inzamelde. Eigenaar Tony Prince zegt dat een relatie werd aangegaan met een niet bij naam genoemd mediabedrijf, waardoor de toekomst van het station veilig is gesteld. Met de donoren is afgesproken dat een deel van het fonds zal worden gebruikt om de vrijwillige leden van het team te belonen voor hun harde werk sinds april 2018. Het saldo van het fonds zal worden gebruikt voor een marketingcampagne voor het station. Programmadirecteur Bob Lawrence kondigde nieuwe leden voor het radioteam aan en Paul Burrell heeft de doordeweekse ontbijtshow overgenomen.


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 700: Bier, Breaker, Jam (video)

Dit moet wel Belgisch zijn: een podcast over bier. Ook Twitter lijft een podcast-platform in. Lees verder

Blad 699: Qmusic, Joepie en S.I.S. (video)

En Vincent, die trok er zich allemaal niks van aan. De 'testaflevering' die toch nog Lees verder

Blad 698: Lievegem, NRJ Hamburg & een ultieme classics-lijst

Omdat hij uit de buurt is én goed is in reportages ter plaatse. In Duitsland Lees verder

Blad 697: Nostalgie, StuBru, TOPradio

Een lijst zo lang als er jaren zijn na Christus. Als iedereen keurig zijn best Lees verder

Blad 1522: Deutsche Welle, RadioShack, (VRT) Radio 2 (video)

• Deutsche Welle in het Russisch via de Litouwse middengolf • RadioShack ‘herleeft’ als cryptomunt Lees verder

Blad 1521: Tineke, Retro Radio en (illegaal in) Waver (video)

• Tineke krijgt twee programma's bij Vintage Veronica • Hilversum 3-mengtafel herleeft weer even • Lees verder

Blad 1520: Radio 2, Radio Media, MNM (foto’s)

• Onverwachte make-over voor Radio 2 • Radio Media kapt ermee • MNM-optrekje in Blankenberge: Lees verder

Blad 1519: Luc & André, De Max!, SONiC Radio

• Afscheid van twee Zuid-West-Vlaamse radiopioniers • NPO Radio 5 trekt streep onder 'De MAX!' Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx