RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 700: Bier, Breaker, Jam (video)

  • Dit moet wel Belgisch zijn: een podcast over bier.
  • Ook Twitter lijft een podcast-platform in.
  • Muze van Arno gaat radio maken bij Jam.

Geen cafés open? Dan maar een podcast over bier!

Wat doe je als bierliefhebber/tooghanger nu de horeca de deuren weer eens voor lange tijd dicht moet houden? Het is een vraag waar we hier bij RadioVisie normaal niet over nadenken. Tenzij het antwoord is: je slaat aan het podcasten. Christophe en Roan zijn allebei bierkenner – zytholoog, met een duur woord – en hebben dus heel veel te vertellen over bier. ‘Belachelijk Lekker’ heet de podcast en er staan intussen al tien afleveringen online. In de podcast proeven ze bieren en bezoeken ze brouwerijen, biermusea en bierfestivals. Geschikt voor wie de wereld achter het bier (beter) wil leren kennen, want de podcast mikt zowel op de beginnende bierliefhebbers als op de ervaren bierkenners of brouwers. De luisterlinks vind je hier.

Twitter neemt Breaker over … moet audio verbeteren in Spaces

Een nieuw jaar, nieuwe overnames. Zo heeft Twitter gemeld dat het Breaker overgenomen heeft, een podcasting app die ook aan ‘social broadcasting doet’. Het is de bedoeling van deze overname dat het team van Breaker zal gaan werken aan Twitter Spaces. Een nieuwe functie in Twitter waar u met een beperkte groep kan chatten, en waar ook audio mogelijk is. Bovendien zou Breaker moeten meehelpen om de ‘gezondheid van de publieke gesprekken op te krikken’. De Breaker-app zelf zal stopgezet worden, evenals de bijhorende diensten, op 15 januari. De gebruikers van de app zullen hun abonnementen via een OPML kunnen exporteren naar andere podcasting apps. Welke sommen er met de overname gemoeid zijn, is niet geweten. (HVG)

Nieuwe programma’s met Belgische muziek bij Jam

Bij Jam, de alternatieve digitale radiozender van de RTBF (DAB+ en online), starten volgend weekend (15, 16 en 17 januari) drie interessante nieuwe wekelijkse programma’s die Belgische muziek onder de aandacht willen brengen. Het gaat om “DIG”, “Aside” en “L’émission de Melanie de Biasio”. De eerste, “DIG”, elke vrijdag van 20 tot 21 uur, is gewijd aan elektronische muziek en wordt gepresenteerd door de Belgische producer Diego Salas. “Aside”, een programma met muziekjournaliste Marie Frankinet, zal zich elke zaterdag tussen 20 en 21 uur concentreren op hiphop en nieuwe soulmuziek. Tot slot graaft Melanie de Biasio (foto boven, © Eric de Redelijkheid) elke zondag van 20 tot 21 uur in de ‘new jazz’, ‘world’ en ‘indie pop’. Voor de muzikante uit Charleroi, in Vlaanderen onder meer gekend voor haar samenwerking met Arno (zie video), is het haar eerste radioprogramma in België. Eerder werkte ze al voor BBC 6, France Culture, FIP, Nova, KCRW (Californië) en Triple J (Australië). Nog over Jam: de dagelijkse show van Maya Cham, van 16 tot 20 uur van maandag tot vrijdag, blijft en elke zaterdag komen er twee dj-sets van 18 tot 20 uur. Jam ging in september 2019 van start als radiokanaal voor beginnende muzikanten en alternatieve muziek. Het station bleef overigens bewust weg van Facebook, maar kondigt nu aan dat er vanaf maandag 11 januari toch een Facebook-pagina zal worden geopend.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 699: Qmusic, Joepie en S.I.S. (video)

En Vincent, die trok er zich allemaal niks van aan. De 'testaflevering' die toch nog Lees verder

Blad 698: Lievegem, NRJ Hamburg & een ultieme classics-lijst

Omdat hij uit de buurt is én goed is in reportages ter plaatse. In Duitsland Lees verder

Blad 697: Nostalgie, StuBru, TOPradio

Een lijst zo lang als er jaren zijn na Christus. Als iedereen keurig zijn best Lees verder

Blad 696: Beverland, Nostalgie, Herbert en Radioplayer

De 1000 van Beverland zijn deze ochtend begonnen.Die van Nostalgie laten nog even op zich Lees verder

Blad 879: Ray Cokes, Kim Debrie & Spotify

• Spoedig herstel gewenst aan Ray Cokes • Kim Debrie beleeft zot veel plezier • Lees verder

Blad 878: TM Studios, KL85, Radio 538

• De nieuwe gezichten van TM Studios • Elke week 17 uur op de radiozee Lees verder

Blad 877: Moetoen, FouteMuziekRadio, Patricia van Liemt (video)

• Radio Moetoen trok op verplaatsing • De Mi Amigo Top 50 van 45 jaar Lees verder

Blad 876: Zeezenders, een einde en een regenboogkerk

• Een Nederlandse stream vol oude zeezendergeluiden • Als een rubriek zijn tijd gehad heeft... Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Minister Dalle blijft onduidelijk over toekomst Stadsradio Vlaanderen

Radio Mi Amigo is (alweer) terug

Het is vandaag 8 januari… 1974 (audio)

Sluiten