RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 695: VBRO, GRK en M fm

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Een nieuw jaar betekent nieuwe goede voornemens en nieuwe plannen… Bij ons valt het allemaal nogal mee. Op ons elan blijven doorgaan, is prioriteit. Een ‘Verbeterd product’ ligt al in de rekken sedert gisteren; ‘Het ‘Radiodagboek’. ‘Dag op Dag’ is verdwenen en vervangen door ‘Vandaag in het verleden’. Met meer artikelen van wat eerder – op dezelfde dag – gebeurde. Verrassingen zijn verder niet uitgesloten in 2021. Maar dat bepaalt de radiosector helemaal zelf. Wij rapporteren alleen maar en geven af en toe duiding bij de gebeurtenissen én… onze mening.

Dit is er echt wel eentje met met negen levens

“We beginnen met een net binnengelopen bericht”. We horen het Martine Tanghe nog zeggen. Wij beperken ons evenwel tot het schrijven van enkele zinnen. Maar het nieuws is er niet minder om. Toch niet voor de betrokkenen en de fans. In de ruime regio rond Brugge is VBRO opnieuw te beluisteren via FM. Er wordt gebruik gemaakt van de frequentie van B-Dance, zijnde de 107.3 FM. Tot eind 2017 was deze frequentie in handen van Club FM. De huidige licentie staat op naam van de vzw Belfort Media, die afgelopen zomer nog van bestuur wisselde. De RDS is aangepast en laat ook songinformatie zien. De zendersite bevindt zich in Brugge, de studio’s staan in het Omroepcentrum Huis Ter Beurze.

Er wordt stevig gezocht in Genk en u kan meezoeken!

Radio GRK heeft in het recente verleden tweemaal de eretitel ‘Genkenaar van het Jaar’ uitgereikt aan personen die zich in het voorbije jaar positief en onbaatzuchtig ingezet hebben voor de Genkse medemens. Zo werden Frans Loos in 2018 en Jean-Paul Nys in 2019 al gelauwerd. In de maand december 2020 mochten de volgers van GRK Facebook hun kandidaat nomineren. Nadien heeft de GRK-redactie, onder leiding van voorzitter Eddy Thijs, de uiteindelijke shortlist bekend gemaakt. Acht personen van divers pluimage bleven over voor de finaleronde. U vindt hun namen hier terug. Tot eind januari kunnen Genkenaren stemmen via deze speciale site Genkenaar van het jaar. Nadien worden de genomineerden uitgenodigd op een online gala met live video, Radio GRK en pers. Burgemeester Wim Dries en/of eerste schepen Anniek Nagels zullen dan de uiteindelijke winnaar bekend maken. (TE)

Lokale radio redt niet één, maar tegelijk drie koningen

“Enige tijd geleden meldden we dat ons jaarlijks optreden van de Driekoningen Macekliers niet kon doorgaan. In samenwerking met Radio M fm kunnen we nu toch onze kerstliederen laten horen in de rusthuizen. Een opname van een vorig optreden werd met de medewerking van Radio M fm bewerkt en heropgenomen,” zegt een opgetogen Luc De Pessemier van de Macekliers. Guy De Clercq van M fm (foto bovenaan): “Op deze manier hopen we opnieuw mensen te kunnen verbinden, daarvoor is ons medium uiterst geschikt en werken we dan ook bijzonder graag mee aan dit initiatief. Komende weken staan trouwens nog een drietal gelijkaardige acties in de stijgers.” Te volgen op dinsdag 5 januari om 14:00 uur in het programma ‘Helemaal Siësta’ met Dirk Blanchart via 105.6 FM (regio Brakel/Zwalm), Zottegem 107.6 FM (regio Zottegem/Geraardsbergen), Oosterzele 107.2 FM (regio Sint-Lievens-Houtem/Wetteren) of wereldwijd Radio M fm.be. (DG)

Kent u Rita Coolidge nog? Wij gelukkig nog wel!

Als haar naam bij u maar een heel flauw belletje doet rinkelen, dan helpen we u even op weg. De Amerikaanse zangeres werkte onder andere met Joe Cocker, Eric Clapton en Kris Kristofferson (waarmee ze huwde). Ze werd bekend als The Delta Lady en inspireerde Russell om een lied met deze titel te schrijven. In de latere jaren zeventig had ze diverse hits. Een van haar laatste successen was het nummer All Time High, uit de James Bondfilm Octopussy (1983). Nauwelijks bekend is dan weer dat ze ook jingles heeft ingezongen. Ze deed dit anderhalf jaar voor de jingle-divisie van Pepper in Memphis. Aan dat eerste zangwerk had ze – toen 23 jaar jong –  ook haar eerste plaatje te danken, uitgebracht bij Pepper Records: Rainbow Child. Ook haar tweede single Turn around and love you kwam uit op dat label. Niet lang daarna stapte zij over naar A&M Records, sinds 1962 het platenlabel van Herb Alpert en Jerry Moss. (Jingleweb)


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 694: LRM, Christina en radiopiraten

Het laatste Blad voor 2020. Het was me het jaartje wel. Maar daar hoeven we Lees verder

Blad 693: FM Gold, Kortenberg, Queen (video’s)

Eén frequentie voor elke burgemeester in Izegem en Meulebeke. Een telenetkanaal voor die van Kortenberg. Lees verder

Blad 692: Jess, Bingo en omroepbladen

• Ook in Groot Menen kunnen extra harten onder de riem worden gestoken. • Ondersteuning Lees verder

Blad 691: Minerva, Mathieu en Sander (video)

Steek tegelijk met het hart, ook eens een brokje muziek onder de riem. Nieuwe Vlaamse Lees verder

Blad 1560: Radio Minerva, Spotify, DAB+ in Sleeswijk-Holstein

• Drie dagen galabal voor 40 jaar Minerva • Spotify: reacties op playlists en verkoop Lees verder

Blad 1559: De Laatste Tournee, One World Radio, BBC Radio 1Xtra

• Bruno maakte voor zijn 40ste een audio-sitcom • Tomorrowland One World Radio nu ook Lees verder

Blad 1558: Radio Caroline, PINK! Radio, radio-BV (video)

• Alweer record voor Radio Caroline fundraising • Bijna 2.000 euro dankzij Pink Ribbon Radio Lees verder

Blad 1557: Ilse, Jo, Lisa, Bauer, 100 Jahre Radio (video)

• Hoe is het nog met Ilse, Jo en Lisa? • Bauer gaat ‘premium’ in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

7 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
PVM
PVM
3 januari 2021 - 12:34 12:34

Ik begrijp het niet: adres BNL is Vlamingstraat 35 en adres VBRO is ook Vlamingstraat 35 (Huize ten beurze). Kunnen Thomas en Hugo samen nog door 1 deur (komen die nog overeen?) VBRO werd overgenomen door BNL met al de gekende problemen van een grote schuldenlast gemaakt door VBRO. VBRO begint opnieuw… (hun vorige schulden zijn ze kwijt, BNL heeft ze). VBRO start dus een nieuw project, zou logisch zijn dat ze dan ook hun vorige schulden meenemen.

Marc
Marc
2 januari 2021 - 22:23 22:23

VBRO Brugge, en t’is 1200watt! https://fmscan.org/net.php?itu=BEL&pxf=STAR+FM

sif
sif
3 januari 2021 - 12:19 12:19
Antwoord aan  Marc

Da’s wel een foutje van fmscan. De 107.7 fm vanuit Oostkamp mag 100 watt uitzenden, niet directioneel.

Marc
Marc
2 januari 2021 - 22:20 22:20

VBRO is wel 107.7, een 1100watt zender … Ik kon deze zender met rds nemen van … Crazy FM verleden zomer in de buurten van Koksijde. Het stoort aardig met oa Melinda …
En bovendien: op de 107.3 uit Diksmuide (vandaar jullie faut? a;-) zit er reclame voor take away pizzas uit … Brugge!

INDI
INDI
3 januari 2021 - 14:10 14:10
Antwoord aan  Marc

Sorry, maar alles wat je schrijft is fout.
De frequentie 107.7 MHz is van Star FM uit Oostkamp. Ook het vermogen klopt niet, de 1,2 kW van FMscan.org is fout, niet alles wat daar staat mag je voor waarheid aannemen. Vanaf 104.9 MHz zit er (officieel) niets Vlaams met meer dan 100W op FM.

Crazy FM is gestopt in 2010 (!), daarna heeft RGR FM er nog op gezeten en sinds 3 jaar is dit dus Star FM. Het bereik van Melinda FM is inderdaad gekortwiekt door hen, maar dat is nu eenmaal zo met dit frequentieplan.

107.3 MHz uit Brugge was tot 2018 in handen van Club FM, na een periode van stilte was daar B-Dance op te horen, een kopie van X-Ray FM, dat afgelopen zomer de handdoek in de ring gegooid heeft op FM.

De 107.3 uit Diksmuide is misschien wel een naamloze VBRO, maar die is zeker niet te horen in het Brugse. Het bereik van deze frequentie is pakken kleiner dan voorheen. Daarop is trouwens ook nog geen RDS aanwezig.

Dimitri
Dimitri
3 januari 2021 - 23:52 23:52
Antwoord aan  INDI

Op FMscan.org staat ook te lezen dat de zender voor Bornem 107.6 in Buggenhout staat geparkeerd. Ik weet niet of het klopt maar als ik de dekking bekijk wil ik het wel geloven. Misschien niets te maken met VBRO maar ik denk wel een beetje te nadelen van M FM?

Jan D.M.
Jan D.M.
2 januari 2021 - 15:05 15:05

Zo blijven we dankzij Radiovisie ook nog eens snel op de hoogte wat betreft Radio M fm.

Don`t copy text!
7
0
Deel hier gerust uw gedachtenx