RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Blad 694: LRM, Christina en radiopiraten

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het laatste Blad voor 2020. Het was me het jaartje wel. Maar daar hoeven we voor één keer niks over te schrijven, dat weet u net zo goed als wij. In de trieste traditie van de voorbije maanden, blijven ook de resterende uren van dit jaar een sobere bedoening. Wat ons niet weerhoudt om u toch een hele leuke jaarwissel te wensen! Overmorgen zijn we er weer met een Blad en gaan we verder als vanouds. Soms zijn gewoontes toch nog niet zo gek! Zoals het feit dat u ook in 2021 zal kunnen rekenen op de… radio.

Nieuwe website voor LRM en een fijne foto

De Limburgse lokale radio LRM uit Maaseik lanceerde gisteren een nieuwe website, op de vertrouwde url https://lrm.fm/. Een ontwerp van het Diepenbeekse IT-bedrijf DTechnics en dus mochten de bedenkers voor de gelegenheid op de foto (boven) met voorzitter Jean Beuten (midden) van de vzw LRM. LRM is zo’n lokaal station waar u weliswaar zelden iets over hoort in de media, maar dat al jaren stabiel voortwerkt en vandaag 23 medewerkers heeft. Het station startte in 1983 als ‘De Vrije Vogel’ en wijzigde in 1990 zijn naam naar ‘Lokale Radio Maaseik’ of kortweg LRM. Naast de aloude 107.6 FM in Maaseik volgde in april 2010 een tweede frequentie in Kinrooi (105.1 FM). Bij de nieuwe erkenningen in 2017 werd daar ook de 105.9 FM in Bree aan toegevoegd, een frequentie die op 7 februari 2018 in gebruik werd genomen. Sindsdien gaat het station verder als ‘LRM Radio: Grenzeloos, verrassend en vertrouwd!’

Geen kroegentocht, maar wel een crazy oud-naar-nieuw bij Christina

In Heist-op-den-Berg zet de plaatselijke Radio Christina sinds 2016 jaarlijks haar schouders onder een ‘Crazy Kroegentocht’. In ruil schenken de deelnemende cafés ieder jaar een drinkwaterput aan de NGO CBAVC in Cambodja. Maar in dit eerste lustrumjaar wordt het noodgedwongen een coronaveilige editie, dus enkel via de ether en online. De dj’s namen hun sets thuis op. Op donderdag 31 december vanaf 21 uur tot 3 uur ’s nachts kun je via de FM-frequenties 106.1 (Heist), 106.5 (Hulshout) en 107.2 (Aarschot) of via Christina.be achtereenvolgens luisteren naar Patje The Fox (21:00-21:00), Datix (21:30-22:00), Henky (22:00-22:30), Bart Smolders (22:30-23:00), Filip Goormans (23:00-23:30), Patje The Fox en Raf Verelst (23:30-00:00), Milano (00:00-00:30), David Truyers (00:30-01:00), Tone (01:00-01:30), Robbe Hood (01:30-02:00), Sam Van den Vonder (02:00-02:30) en Gerd Van Leden (02:30-03:00). U kan nog altijd doneren voor de bouw van waterputten in Cambodja via de Payconiq link op de affiche of cbavc.org.

Waar de sterre en het AT bleef stille staan

In Blad 686 meldden we het eindejaarsoffensief van de vele landpiraten die in het noorden en oosten van Nederland actief zijn. Met een verhoogde activiteit van Agentschap Telecom als ‘wederdienst’. Of wat dacht u? Het aantal piraten is groter dan voorgaande jaren. Dat is ook het geval voor de tegenacties van de ethertoezichthouder. Waar voorgaande jaren minder werd opgetreden, gebeurt dit nu net vaker. In onder meer Arnhem, Amersfoort en Veendam haalde AT meerdere radiopiraten uit de lucht. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland zijn het gehele jaar veel radiopiraten actief. Ook in de regio’s Amsterdam, Den Haag en Rotterdam zijn er nu velen actief. Activity Radio (FM 92.3 FM) is één van de sterkste in de Randstad. Het station is tot in Zeeland, Noord-Brabant en Gelderland goed te ontvangen. (MediaMagazine)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 693: FM Gold, Kortenberg, Queen (video’s)

Eén frequentie voor elke burgemeester in Izegem en Meulebeke. Een telenetkanaal voor die van Kortenberg. Lees verder

Blad 692: Jess, Bingo en omroepbladen

• Ook in Groot Menen kunnen extra harten onder de riem worden gestoken. • Ondersteuning Lees verder

Blad 691: Minerva, Mathieu en Sander (video)

Steek tegelijk met het hart, ook eens een brokje muziek onder de riem. Nieuwe Vlaamse Lees verder

Blad 690: Rupel Radio, kiwi-kerst & 3FM(video)

Een coronaproof streamingfeestje met Rupel Radio. Een leuke kerst-luistertip uit het land van de kiwi's. Lees verder

Blad 1485: Qmusic vs Q-dance, Loopreizen Radio, Heart 00s

• Nederland: Qmusic en Q-dance regelden hun dispuut in der minne • Nederland: Loopreizen Radio Lees verder

Blad 1484: Hans, Hans & Hooray

• Buiten is het dertig graden, binnen kreeg Hans een bloemetje • “Hij schrijft sneller Lees verder

Blad 1483: Radio Mol, YouTube, KINK, TPO Podcast

• Ook Radio Mol zoekt (wanhopig) een reclameverkoper • YouTube: muziek streamen op je smartwatch Lees verder

Blad 1482: Radio VRW, Hans Hogendoorn, Peter Rijsenbrij (video)

• Radio VRW-team kon eindelijk nog eens samen barbecueën • Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Hans Hogendoorn Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x