RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 673: Na de crisis, Xavier & Bart (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Rapport uit het zuiden, maar (vermoedelijk) ook geldig in het noorden.
  • Radiopresentator moet afrekenen met twaalf zwaarden in zijn keel.
  • Een ‘volgorde-loze’ opsomming van de 26 (beste) jinglepakketten.

De corona-crisis veranderde het luistergedrag

Het bereik van de radio bleef tijdens de coronacrisis nagenoeg hetzelfde. De momenten wanneer en de manieren waarop werd geluisterd, veranderde wel sterk. Of dat na de crisis zo zal blijven? PUB het Belgisch vaktijdschrift gespecialiseerd in marketing, reclame, communicatie en media trok op onderzoek in het zuiden des lands. Ze legden hun oor te luisteren bij enkele hoofdrolspelers en die gaven een bijzonder boeiende inkijk over hoe zij de toekomst zien in radioland. Mochten de vragen beantwoorden: Marc Vossen en Kim Beyns van NGroup, de mediagroep achter Nostalgie, NRJ en Chérie. Ook Denis Masquelier, algemeen directeur van IP Belgium kwam aan net woord. Net als Gregory Vandenschrick, sales director en Sandrine Penninckx, directeur marketing & communicatie. Beiden bij RMB. Tot slot gaf ook Philippe Deraymaeker, uitvoerend directeur van DH Radio zijn mening. Het volledige artikel leest u hier. (TB)

Zonder stem, da’s natuurlijk heel moeilijk!

Radio 1-journalist/presentator en ‘Slimste Mens 2017’ Xavier Taveirne (39) zal tot Kerstmis niet te horen zijn op Radio 1. De geboren Bruggeling heeft last van een infectie aan de luchtwegen. Dat maakte hij zelf bekend op Twitter. “Zo het gevoel van twaalf zwaarden in je keel als je moet slikken, dat heeft een naam”, meldde hij op de sociaalnetwerksite in een tweet. “Het is epiglottitis.” Dat is een infectie van de luchtwegen, die specifiek het strottenhoofd treft. “En de zwelling op mijn keel drukt zo op mijn stem, dat ik tot Kerstmis out ben. En dat is klote. Zwaar de pest in”, geeft de presentator toe. “Maar zoals alles dit jaar: het is wat het is, zeker?” Afwisselend met Ruth Joos presenteert Taveirne ‘De Ochtend’ (06:00-09:00 uur) op Radio 1. Hij is ook regelmatig te zien in het ‘Journaal’ op Eén. 

En? Al geluisterd naar de Jingleparade?

De Jingleparade is gemaakt door jinglemaker Bart van Gogh (foto bovenaan – links) van Top Format in Haarlem. Over hem verscheen onlangs een boek getiteld ‘Bart! De Van Gogh van de jingles’, geschreven door oud RadioVisie-redacteur Jelle Boonstra (foto bovenaan – rechts). Bij dat boek hoort een online magazine, en dáárin staat de Jingleparade. “Het was ondoenlijk om een jingleparade te maken van de beste pakweg 20, 30 of 40 jingles die ik ken”, zegt Bart van Gogh. “Daarvoor zijn het er te veel. En dus koos ik voor een volgorde-loze opsomming van de 26 jinglepakkétten die ik ken, op naam en alfabetisch gesorteerd van Z tot A. Toch een soort hitparade.” De Jingleparade is te horen in 26 delen (inderdaad, van Z tot A), maar ook als één complete podcast van ruim 37 minuten. En sommige letters bevatten meerdere items. Kortom: helemaal fijn! De Jingleparade is kan u hier beluisteren. (Jingleweb.nl)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 672: Maria, Spotify & Sting (video)

Misschien verdient u er uw hemel niet mee, maar kwaad kan het niet. Gevecht tussen Lees verder

Blad 671: Radio 2, TM Studios & Radio Maaskant

Na de studio en de zender is nu ook de app onontbeerlijk voor de radio. Lees verder

Blad 670: Zele Santé, de lekkerste radio & Sky Radio

Breekt Zele het record van het grootste digitale (radio)aperitief? De originaliteitsprijs voor leukste nieuwe radionaam Lees verder

Blad 669: Kompas, Rob en Sofie (video)

Torhouts WZC gaat samenwerking aan met lokale radio. Ambassadeur van het Nederlandstalige lied onderscheiden. 'Piratenstrijd' Lees verder

Blad 1559: De Laatste Tournee, One World Radio, BBC Radio 1Xtra

• Bruno maakte voor zijn 40ste een audio-sitcom • Tomorrowland One World Radio nu ook Lees verder

Blad 1558: Radio Caroline, PINK! Radio, radio-BV (video)

• Alweer record voor Radio Caroline fundraising • Bijna 2.000 euro dankzij Pink Ribbon Radio Lees verder

Blad 1557: Ilse, Jo, Lisa, Bauer, 100 Jahre Radio (video)

• Hoe is het nog met Ilse, Jo en Lisa? • Bauer gaat ‘premium’ in Lees verder

Blad 1556: Studio 100, Mi Amigo Harwich en Nederlandse FM-kavels

• Studio 100: Bourlon gelooft in oplossing voor radiodossier • Harwich: twee dagen zeezenders • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx