RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Blad 672: Maria, Spotify & Sting (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Misschien verdient u er uw hemel niet mee, maar kwaad kan het niet.
  • Gevecht tussen de giganten om de gunsten van de podcastmakers.
  • En d’r is er alweer eentje afgetrapt. Met hele grote middelen zelfs!

De ‘Hemelse 100’ van 3FM die verrees bij Radio Maria

Al op 24 november attendeerden we u op de nakende ‘Hemelse 100’ van Radio Maria Nederland. We waren er kennelijk vroeg bij, want toen was er nog geen logo voor deze hitlijst. Nu wel en in het kader van de volledigheid willen we u en anderen dit ‘beeld’ dan ook niet onthouden. Dat er prijzen te winnen waren in de vorm van cd’s, kon u toen ook al vernemen, maar nog niet dat het om vijf verschillende artiesten gaat, waaronder Trinity en Joke Buis. Tot en met zondag 13 december kunnen luisteraars via de website van Radio Maria of telefonisch via de receptie, drie favoriete liederen doorgeven. En ja, u heeft 100% gelijk. De naam van de lijst klinkt u bekend in de oren want onder dezelfde naam zond 3FM, tussen 2002 en 2016, al een overzicht uit van de honderd beste aller tijden. De honderd beste albums, weliswaar… (TB)

Grote bedrijven bemoeien zich steeds meer met podcasts

Anchor, een tool om podcasts te maken, was het voorbije jaar goed was voor 80% van de nieuwe podcasts op Spotify. Dat komt neer op meer dan één miljoen afleveringen die in 2020 toegevoegd werden aan hun catalogus. Anchor zou ook goed zijn voor het grootste verbruik, meer dan elke andere partij waar podcasts gehost of verdeeld worden. Maar alles blijft natuurlijk wel allemaal achter de Spotify-muurtjes verborgen. Ondertussen zegt de Wall Street Journal (WSJ) dat volgens haar bronnen Amazon gesprekken zou voeren om zelf een podcastnetwerk aan de haak te slaan, met name Wondery. Dat netwerk is vooral bekend voor zijn true-crime podcasts zoals Doctor Death, Dirty John, en Over my Dead Body. The Verge en WSJ gaan dieper in op deze berichten. (HVG)

Bijzondere Zweed opende aparte Nederlandse mega-lijst

De ‘Top 4000’ van Radio 10 is vanmorgen geopend door Sting. Radio 10-dj Gerard Ekdom stond via een digitale verbinding in contact met de zanger die in zijn allerbeste Nederlands om iets voor 09:00 uur het officiële startsein gaf. Met de woorden “Dames en heren, hierbij open ik de Radio 10 Top 4000 van 2020” gaf hij de aftrap. Voor de gelegenheid speelde hij ook nog een stukje van ‘Every Breath You Take’ dit jaar op nummer 524 genoteerd in de lijst die nog tot en met 24 december te beluisteren is. De coronacrisis zorgde ook voor nieuwe oplevingen. Zo kreeg ‘Don’t Stand So Close To Me’ van The Police een hele nieuwe beleving waar Sting als songwriter enorm dankbaar voor is. Sting: ”Het is verrassend dat zoveel van mijn nummers, ook al zijn ze 30 of 40 jaar geleden geschreven, op de één of andere manier relevant zijn in de huidige situatie. Ze hebben een doel en dat is heel mooi.”


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 671: Radio 2, TM Studios & Radio Maaskant

Na de studio en de zender is nu ook de app onontbeerlijk voor de radio. Lees verder

Blad 670: Zele Santé, de lekkerste radio & Sky Radio

Breekt Zele het record van het grootste digitale (radio)aperitief? De originaliteitsprijs voor leukste nieuwe radionaam Lees verder

Blad 669: Kompas, Rob en Sofie (video)

Torhouts WZC gaat samenwerking aan met lokale radio. Ambassadeur van het Nederlandstalige lied onderscheiden. 'Piratenstrijd' Lees verder

Blad 668: Gerbrandy, Sting en Ferry

Zonder evenement, maar de zendtoren van Ijsselstein wordt wel opnieuw de grootste kerstboom. Beter dan Lees verder

Blad 1522: Deutsche Welle, RadioShack, (VRT) Radio 2 (video)

• Deutsche Welle in het Russisch via de Litouwse middengolf • RadioShack ‘herleeft’ als cryptomunt Lees verder

Blad 1521: Tineke, Retro Radio en (illegaal in) Waver (video)

• Tineke krijgt twee programma's bij Vintage Veronica • Hilversum 3-mengtafel herleeft weer even • Lees verder

Blad 1520: Radio 2, Radio Media, MNM (foto’s)

• Onverwachte make-over voor Radio 2 • Radio Media kapt ermee • MNM-optrekje in Blankenberge: Lees verder

Blad 1519: Luc & André, De Max!, SONiC Radio

• Afscheid van twee Zuid-West-Vlaamse radiopioniers • NPO Radio 5 trekt streep onder 'De MAX!' Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx