RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Blad 670: Zele Santé, de lekkerste radio & Sky Radio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Breekt Zele het record van het grootste digitale (radio)aperitief?
  • De originaliteitsprijs voor leukste nieuwe radionaam in 2020 gaat naar…
  • De kerst(radio)tram dendert weer door Amsterdam.

Recordpoging grootste digitaal aperitiefmoment

Hoe kan u in tijden van een halve lockdown en andere beperkingen de lokale middenstand zoveel mogelijk steunen? In Zele wagen ze zich zondag 6 december om 12.12 uur aan een recordpoging om het grootste digitaal aperitiefmoment te realiseren. Lokale radio RBS speelt daarbij mee een centrale rol. Middenstandsverenigingen Unizo en 9240.be trekken alle registers open voor Zele Santé. Sinds kort kan u via 9240tourneelocale.be apero-pakketten bestellen, een combinatie van drank en hapjes. Ze voorzien allemaal in een natje en droogje. De samenstelling gebeurt door de Zeelse horecazaken. Bovendien bevatten ze een bon voor het 9240winkelhier. Het glas gezamenlijk heffen kan als u naar RBS luistert op 107.0 FM en Facebook Live.  Meer info op www.9240tourneelocale.be of unizo@esb-events.be. (DR)

Een radiostation dat écht klinkt als een recept

Nieuwe radiostations komen soms wel met originele namen op de proppen, maar dé originaliteitsprijs voor 2020 zouden we toch wel durven geven aan « Mom’s Spaghetti », een gloednieuw digitaal station dat gisteren werd gelanceerd op de kleinschalige (maar heel fijne) DAB(+) in het Britse Manchester. Mom’s Spaghetti kiest muzikaal voor een combinatie van hiphop en rap uit de 90’s en 00’s, aangevuld met r&b, hiphop en inspirerende dansnummers uit de jaren ’80. Het is de bedoeling dieper in het genre te graven dan gelijkaardige stations doen. Initiatiefnemer is het radiobedrijfje Credible Media, de voormalige eigenaar van Revolution 96.2, een lokaal station uit Oldham (nabij Manchester) dat een maand geleden werd verkocht aan Bauer Media en dat intussen al werd omgedoopt tot het zoveelste filiaal van Greatest Hits Radio. Credible Media heeft best ambitieuze plannen met zijn – naar eigen zeggen – unieke nieuwe format. Voorlopig wordt nog non-stop gespeeld, maar het is de bedoeling in 2021 te starten met gepresenteerde programma’s. Online luisteren kan hier.

Lawaaierige blikvanger op wielen, maar boordevol vreugde en charme

Tot en met 27 december rijdt de Sky Radio kersttram weer door Amsterdam. Zanger en groot kerstliefhebber Rolf Sanchez verzorgde maandag 30 november de feestelijke opening door met één druk op de knop de duizenden kerstlampjes van de tram te ontsteken. Hij is versierd met zo’n zesduizend lampjes inclusief een kerstmuts aan de voorkant. Wie in de tram stapt kan ook nog luisteren naar de non-stop kersthits van The Christmas Station. Rolf Sanchez: “Ik voel me vereerd dat ik de Sky Radio kersttram mag openen. Het is geweldig dat ook in deze bijzondere tijd de kersttram van The Christmas Station er is om reizigers het ultieme kerstgevoel te geven, want juist nu is dat extra belangrijk!” (Fotocredits: Jorn Baars – Sky Radio)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 669: Kompas, Rob en Sofie (video)

Torhouts WZC gaat samenwerking aan met lokale radio. Ambassadeur van het Nederlandstalige lied onderscheiden. 'Piratenstrijd' Lees verder

Blad 668: Gerbrandy, Sting en Ferry

Zonder evenement, maar de zendtoren van Ijsselstein wordt wel opnieuw de grootste kerstboom. Beter dan Lees verder

Blad 667: IJzer Radio, LRL en Audio Magazines

IJzerradio houdt het Vlaams gedachtengoed alvast muzikaal in ere. LRL gaat opnieuw ter kerke en Lees verder

Blad 666: VRT-radio, Scorpio en John Lennon (audio)

VRT: Dit zijn rapporten waar u al eens mee kan thuiskomen. Het kleine neefje van Lees verder

Blad 1590: Nostalgie, TuneIn, Jeopardy, Hans Knot

• Acht keer stemmen voor 880 80's liedjes • TuneIn brengt audioversie van Jeopardy! • Lees verder

Blad 1589: Radio2, Symphony, Veronica Vintage (video)

• Radio2-ochtend: West-Vlaamse provincieraad vervoegt protest • Symphony: de Netflix voor klassieke concerten • Start Lees verder

Blad 1588: Koen De Bouw, DAB+ in Nederland, Radio Drenthe

• Koen De Bouw is nieuwe VTM-trailerstem • Nederland: 26 procent heeft DAB+ • Nieuwe Lees verder

Blad 1587: Roularta, Radio 1, TOPradio (audio)

• Roularta fuseert Nederlandse magazine-uitgeverijen • Podcast: wat doet dementie met een mens? • De Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx