RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Blad 667: IJzer Radio, LRL en Audio Magazines

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • IJzerradio houdt het Vlaams gedachtengoed alvast muzikaal in ere.
  • LRL gaat opnieuw ter kerke en neemt z’n luisteraars (en kijkers) mee.
  • ‘Audio Magazines’ nu voor iedereen bereikbaar, want ze zijn gratis.

Het wordt toch een beetje drummen in de Westhoek

‘Bachten de kupe’, het gebied dat geklemd ligt tussen de rivier de IJzer, de Belgische kust en de Franse grens – in de Westhoek dus – is een radiostation rijker. Dat is eveneens het geval voor het West-Vlaamse plaatsje Kortemark. IJzerradio is er weliswaar nog niet helemaal, want voorlopig wordt er enkel nonstop muziek uitgezonden op 107.3 FM (Diksmuide) en 106.6 FM (Kortemark). Achter het project zit een vzw uit… Buggenhout. Er zijn vooral Vlaamse hits te horen, waarbij het actuele format doet denken aan wijlen VBRO. Een correspondent meldt ontvangst tot in Ieper en Poperinge. Pech voor Radio Melinda uit Oostende dat op 107.2 FM uitzendt voor Nieuwpoort, op veertien kilometer, want die zijn nu niet meer te beluisteren in Veurne en Diksmuide. Hetzelfde verhaal voor IRO uit Roeselare, die hun signaal 107.2 FM zien verdwijnen in de Westhoek. (MC)

Wegens succes wordt de draad opnieuw opgepakt

Op vraag van de parochies van de gemeente Lanaken zal Lokale Radio Lanaken (LRL) tijdens de adventsweken opnieuw eucharistievieringen uitzenden. Het is de tweede maal dat de lokale omroep dit initiatief neemt. Tijdens de eerste lockdown werd duidelijk dat veel inwoners de uitzendingen beluisterden en bekeken. Dertien weken lang was er een viering te volgen. Met gunstig resultaat: honderden luisteraars en kijkers stemden af. Daarom wordt de draad terug opgepakt en worden de kerst- en de adventsvieringen wederom uitgezonden. Dat iedere zondagochtend omstreeks 09:15 uur gebeuren, na het ochtendprogramma van Joe Berluck. Te volgen op 106.0 FM in de wijdse regio van Lanaken, op Facebook en op de Youtube-pagina van LRL. Bekijk hier de voorbije uitzendingen. (Foto bovenaan)

‘Legendarische’ airchecks nu te horen bij Radio 558

De ‘Audio Magazines’ van de Stichting Media Communicatie (SMC) zijn sinds kort online te beluisteren bij Radio 558, een webradio van voormalig Monique DJ Wim van Egmond. Iedere zondag van 12:00 tot 12:45 uur. Oorspronkelijk werden ze (1972-1990) samengesteld door Piet Treffers. Ze bevatten airchecks van de zeezenders. In totaal gaat het om 75 verschillende producties. SMC bracht er vele honderden aan de man en vrouw. Piet maakte ook diverse tochten naar de zendschepen, die met de Albatros was de meest memorabele. “We vertrokken op vrijdag vanuit IJmuiden naar de zendschepen van Radio Mi Amigo 272 en Radio Delmare. Daarna hebben we acht uur vast gezeten op de zandbank Aardappelbult. Inmiddels was het windkracht negen geworden en hebben we een hele nacht op de Noordzee door gebracht. Pas op maandag kwamen we terug in IJmuiden”, aldus Piet. Van de boottochten naar de zendschepen zijn honderden foto’s gemaakt, die u hier kan zien. (Mediapages)

Piet Treffers en Rob Olthof (Archief: Piet Treffers)

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 666: VRT-radio, Scorpio en John Lennon (audio)

VRT: Dit zijn rapporten waar u al eens mee kan thuiskomen. Het kleine neefje van Lees verder

Blad 665: MNM, Wenen en 40UP (video)

Je hebt uitgerekend 24 uur om duizend liedjes bij elkaar te stemmen. DAB+ in tunnels, Lees verder

Blad 664: Mooyzo, TRL & Mi Amigo (audio)

VZW Atlantis Music gaf licentie terug aan de Vlaamse Regulator voor de media. 'Luisteraar' vindt Lees verder

Blad 663: Maria, DAB+, M fm en Lutgart

‘De Hemelse 100’, nu ook te horen voor gewone stervelingen. Duitsers lopen storm voor 'huishoudelijke' Lees verder

Blad 1650: Kim Debrie, Radio Report, Music Historian, Musikcube

• Kim Debrie doet het zonder appendix • Het maandelijkse radiorapport van Hans • Kende Lees verder

Blad 1649: Willy Class X, Business AM, Google, iHeartMedia

• Sinterklaas bracht Willy Class X • Business AM start op 9 januari • Miljoenenboete Lees verder

Blad 1648: Qmusic, Radio 10, My 90s TV

• Qmusic betaalt uw aankopen terug • De grootste hitlijst is er aan begonnen • Lees verder

Blad 1646: Radio Singjaal, Tomas De Soete, Top 2000 a gogo

• Radio Singjaal's Top 100 Aller Tijden • VRT ontslaat Tomas De Soete • Herman Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
E.B.
E.B.
28 februari 2021 - 20:56 20:56

Vandaag was er op de 106,6 geen station call te horen, maar wel muziek en reclame. Het gaat hier vermoedelijk om een vbro kloon.

E.B.
E.B.
2 december 2020 - 21:07 21:07

Op 106,6 is er geen beweging de laatste dagen: radio Campus Lille (FR) komt er nog steeds vlot door op dezelfde frequentie. Op 107,3 was het vandaag stil: geen muziek, geen station call. In de buurt van Poperinge werd hun signaal wel waargenomen, maar de buren van IRO kon je toch nog horen. Off topic: op 104,4 komt Stadsradio Kortrijk aldaar er door, terwijl op 104,5 wegens gebrek aan ‘energie’ muziek te horen is met telkens een paar seconden pauze tussen.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx