RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Blad 664: Mooyzo, TRL & Mi Amigo (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • VZW Atlantis Music gaf licentie terug aan de Vlaamse Regulator voor de media.
  • ‘Luisteraar’ vindt de zender van TRL te ‘straf’ en schakelde daarom het BIPT in.
  • Stop het zoeken naar waargebeurde verhalen, want die staan in het Mi Amigo-boek.

We hebben ons bedacht. U krijgt ze terug!

In een apart bericht leest u vandaag over de schrapping van de zendvergunning die in 2018 was toegekend aan de Tiense VZW Vierennegentig. Een interessant bericht omdat u te weten komt hoe (geduldig) de VRM te werk gaat vooraleer het zover is. Ook de vzw Atlantis Music doet het voortaan met een erkenning minder. Al ligt de zaak hier toch nog anders, want de vzw liet de VRM zelf formeel weten afstand te doen van de erkenning en het gebruik van het frequentiepakket 19. Geen Mooyzo Plus meer dus in de regio Asse (106.4 FM), Dilbeek (105.9 FM) en Gooik (103.9 FM). Over de erkenning van dit pakket woedt intussen al 2,5 jaar een bitse strijd bij de Raad van State, ingespannen door de nummer twee in de uitslag. Volgens de vzw Atlantis Music was het ‘sop de kool niet meer waard‘. De vzw wil zich volledig kunnen concentreren op zijn andere MooyZo-pakket, met frequenties in Asse (107.5), Affligem (107.1) en Roosdaal (105.5). (TB)

En omdat we het nu over de VRM hebben

Minder drastisch dan hierboven maar toch een financiële tegenvaller. Op 22 juni 2020 voerde het BIPT een onderzoek uit naar de 105.6 FM van Radio TRL in Waarschoot, dit na een klacht van een ‘luisteraar’. Bleek dat het toegestane zendvermogen van 26 Watt flink was overschreden. Er werd 200 Watt gemeten aan de zender, het effectief uitgestraald vermogen bedroeg op deze wijze ongeveer 400 Watt, terwijl het vergund uitgestraald vermogen was vastgesteld op 71 Watt. De vzw New TRL betwiste de feiten niet. De zware inbreuk werd bestraft met een administratieve geldboete van 750,00 euro. Bij de beoordeling van de strafmaat werd rekening gehouden met het feit dat er zich de laatste jaren geen problemen hadden gesteld met deze radio-omroeporganisatie. (TB)

Het wachten duurde lang, maar het was de moeite

Radio Mi Amigo, de legendarische zeezender die meer avonturen bij elkaar schreef dan alle andere zeezenders bij elkaar, verdween definitief uit de offshore ether in 1979. Des te opvallender was het daarom dat het daarna liefst 41 jaar duurde vooraleer er een boek verscheen dat het complete verhaal vertelt van deze lichtjes waanzinnige onderneming. Begin dit jaar was er uiteindelijk ‘Mi Amigo – De Vlaamse Tack van de zeezenders’, van de hand van oud Mi Amigo-dj Ferry Eden. En er is meer goed nieuws. De publicatie is nog niet uitverkocht en kan bijgevolg een prima eindejaarscadeau zijn. En om u helemaal warm te maken zijn er nieuwe spotjes gemaakt. De stemmen zijn van Marc Jacobs (eveneens ex-Mi Amigo) en Ferry Eden zelf. Wie (nog) meer wil weten over deze publicatie en/of gelijk bestellen, kan hier terecht. (TB)

Marc Jacobs
Ferry Eden


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 663: Maria, DAB+, M fm en Lutgart

‘De Hemelse 100’, nu ook te horen voor gewone stervelingen. Duitsers lopen storm voor 'huishoudelijke' Lees verder

Blad 662: TOPradio, MNM & Sam (video)

Sinterklaas gooit een hoofdstedelijke frequentie in het TOPschoentje. Huur eens een DJ van MNM in Lees verder

Blad 661: Sam, Remco & Dick (video)

Soms zijn we ook blij dat een week voorbij is. Niet dat we bijgelovig zijn, Lees verder

Blad 660: Radio 10, Lutgart & Bandcamp

Vierduizend quizzende popmuziek allesweters gezocht om online ter spelen. De uitvaartplechtigheid van Lutgart Simoens wordt Lees verder

Blad 1648: Qmusic, Radio 10, My 90s TV

• Qmusic betaalt uw aankopen terug • De grootste hitlijst is er aan begonnen • Lees verder

Blad 1646: Radio Singjaal, Tomas De Soete, Top 2000 a gogo

• Radio Singjaal's Top 100 Aller Tijden • VRT ontslaat Tomas De Soete • Herman Lees verder

Blad 1645: Turkuaz FM, Proximus, Obsolete Sounds

• Wallonië: erkenningsprocedure voor eenzame lokale frequentie • Ook Proximus trekt stekker uit 3G • Lees verder

Blad 1644: Mediaconcentratie, Joe, Top 2000 Stembus (video)

• Mediaconcentratie in Vlaanderen • Joe's Pakje van je hart op bezoek bij Tia • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
26 november 2020 - 10:24 10:24

In het begin van de jaren 80 waren er maar liefst zeven vrije radio’s in Asse aktief waaronder de tenoren Seven en Maeva, na de eerste erkenningen vielen er een aantal uit de boot en bleven er volgens mij nog drie over(Radio 24,radio Phoenix en Maeva) allemaal beurtelings uitzendend op de 106,4 FM.

Rett
Rett
25 november 2020 - 19:48 19:48

allez Piet, is dat niet de Viva-frequentie die je opgeeft ? Was een mooi station, zeker in den beginne. Ook heel leuk was daarvoor 24, jammer dat daar zo weinig airchecks van over gebleven zijn. hint hint 🙂

Ricky
Ricky
25 november 2020 - 17:28 17:28

Ik heb het boek van Ferry gekocht en ik moet zeggen, het is zeker de moeite om te lezen.
Ik was en ben altijd een grote fan geweest van Radio Mi Amigo. En later van de zenders aan boord van de Ross Revenge, waar ik ook Ferry en Ad ontmoet heb.
Ik zou zeggen, als zeezenderfan, koop dit boek.
Groeten
Ricky

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx