RadioVisie

  • .
    .

Blad 663: Maria, DAB+, M fm en Lutgart

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • ‘De Hemelse 100’, nu ook te horen voor gewone stervelingen.
  • Duitsers lopen storm voor ‘huishoudelijke’ toestellen met DAB+.
  • Lutgart vertelt heel uitgebreid over koeienstront en koeien melken.

Met een beetje hulp wordt dit en interessante lijst

Radio Maria Nederland gaat op 31 december ‘De Hemelse 100’ uitzenden. Ook hier bepaalt de luisteraar welke nummers er in de lijst komen die op oudejaarsdag te beluisteren is van 10:00 uur tot middernacht, via DAB+ en internet. “De decembermaand staat bij veel radiostations in het teken van lijsten. Vanaf dit jaar komt daar een nieuwe lijst bij. Een lijst die u vorm kunt geven, breng uw stem uit en luister op oudejaarsdag naar de Hemelse 100 bij Radio Maria”, aldus de zender. “U geeft uw drie favoriete liederen door via de website of telefonisch via de receptie (073/68.72.000). Indien u belt, schrijf vooraf even de titels én naam artiest of band op. U kunt per persoon drie liederen opgeven en dat kan tot en met zondag 13 december!“ Stemmers op de lijst maken kans op een CD. Radio Maria België heeft dit jaar geen gelijkaardige plannen. (TB)

Duitsland: consumenten lopen storm voor DAB+

In Duitsland zijn in de eerste drie kwartalen van 2020 al meer dan een miljoen huishoudelijke toestellen met DAB+ verkocht, zo blijkt uit cijfers van de twee Duitse brancheorganisaties voor consumentenelektronica (ZVEI en gfu). De omzet met digitale radio’s groeide met acht procent tot bijna 139 miljoen euro. De sector voorspelt voor 2020 als geheel een groei van bijna zestien procent, tot 1,75 miljoen verkochte eenheden. Naast de algemene Europese verplichting voor nieuwe digitale autoradio’s geldt in de Duitse telecommunicatiewet vanaf 21 december 2020 ook voor alle nieuwe gewone huishoudelijke radiotoestellen een wettelijke verplichting om DAB+ te voorzien. Enige uitzondering zijn analoge radiotoestellen zonder display.

Unieke opname van Lutgart Simoens bij radio M fm

Donderdag 26 november zendt radio M fm een unieke opname van Lutgart Simoens uit. Op 15 oktober 1985 gaf de onlangs overleden ‘grande dame de la radio’ in zaal Ad Fundum in Erwetegem een voordracht voor de Bond van Grote en Jonge Gezinnen die werd opgenomen door de toenmalige Zottegemse Vlaamse Radio Omroep (VRO). Ze kwam er haar boek ‘Een leven vol radio’ voorstellen dat uitgebracht werd door de BRT. Lutgart spreekt over haar jeugd, over haar vader die van geboorte van Zottegem-Strijpen is, haar familie in Erwetegem waar ze tijdens de oorlog onderdak vonden, over het Sint Barbaracollege in Zottegem waar ze school liep, over de boerenstiel, koeien melken en in de stront vallen. Een voorsmaakje is te horen in de regio update op donderdagmiddag 26 november tussen 12:00 en 14:00 uur. De volledige voordracht zal integraal uitgezonden worden op donderdagavond 26 november tussen 19:00 en 21:00 uur door Guy Cordeels. (GD)


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 662: TOPradio, MNM & Sam (video)

Sinterklaas gooit een hoofdstedelijke frequentie in het TOPschoentje. Huur eens een DJ van MNM in Lees verder

Blad 661: Sam, Remco & Dick (video)

Soms zijn we ook blij dat een week voorbij is. Niet dat we bijgelovig zijn, Lees verder

Blad 660: Radio 10, Lutgart & Bandcamp

Vierduizend quizzende popmuziek allesweters gezocht om online ter spelen. De uitvaartplechtigheid van Lutgart Simoens wordt Lees verder

Blad 659: OmniPlayer, MENT & Brandy (audio)

DPG Media zet in op OmniPlayer voor z'n radiostations. Isabel en Lou van Put strijden Lees verder

Blad 1590: Nostalgie, TuneIn, Jeopardy, Hans Knot

• Acht keer stemmen voor 880 80's liedjes • TuneIn brengt audioversie van Jeopardy! • Lees verder

Blad 1589: Radio2, Symphony, Veronica Vintage (video)

• Radio2-ochtend: West-Vlaamse provincieraad vervoegt protest • Symphony: de Netflix voor klassieke concerten • Start Lees verder

Blad 1588: Koen De Bouw, DAB+ in Nederland, Radio Drenthe

• Koen De Bouw is nieuwe VTM-trailerstem • Nederland: 26 procent heeft DAB+ • Nieuwe Lees verder

Blad 1587: Roularta, Radio 1, TOPradio (audio)

• Roularta fuseert Nederlandse magazine-uitgeverijen • Podcast: wat doet dementie met een mens? • De Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jaap
Jaap
24 november 2020 - 17:39 17:39

De Hemelse Honderd is gejat van 3FM…

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx