RadioVisie

  • .
    .

Blad 661: Sam, Remco & Dick (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Soms zijn we ook blij dat een week voorbij is. Niet dat we bijgelovig zijn, maar dit waren geen leuke zeven dagen. Lutgart Simoens stierf, Dick de Graaf verliet ons definitief. Beiden, ieder op hun eigen manier, waren hele sterke ambassadeurs van de radio. Dankzij hen zijn wij en u, van het medium gaan houden. Merci daarvoor en op naar een volgende en betere week, dan maar… Geniet alsnog van uw weekend!

Hij wou geen grote afscheidsshow, toch kreeg hij er een!

Sam De Bruyn gaat het (even) elders zoeken. Dat weet u, want het was uitgebreid in àlle media. Niet direct het feit dat een radiomaker andere oorden opzoekt lag aan de basis van deze opvallende belangstelling, wel het waarom. We begrepen hem en treden hem voor de volle honderd procent bij. Kortom, gisteren was hij voor het laatst te horen op Qmusic. En zijn laatste programma is er eentje geworden om bij te schrijven in de radio-analen. Een show boordevol hilarische, bizarre en emotionele momenten. U kan hier horen en zien hoe onder andere An Lemmens, Hilde Crevits, Peter Van de Veire, Darth Vader en Staf Coppens deel uitmaakten van het laatste programma van SDB. (TB)

Erehaag van zendmasten voor verongelukte etherpiraat

Nederland en z’n radiopiraten, het blijft een opmerkelijke combinatie. Vooral omdat ze in delen van het land gewoon zéér populair zijn. Ingeburgerd, verweven met de cultuur, verankerd in het DNA van piraten en luisteraars. Dat werd gisterenavond nog maar eens bewezen toen een massa etherpiraten een laatste groet brachten aan hun verongelukte maatje Remco Hoesstee uit Haaksbergen. De hele ochtend en middag werd er gebouwd aan een erehaag van zes zendmasten die tientallen meter hoog boven het Glazen Bos – het monument langs de rondweg van Haaksbergen – uittorenden. De actie was keurig vooraf gemeld bij de gemeente. Bij RTV Oosten leest u een uitgebreid verslag. (PV)

Dick de Graaf: gelukkig zijn er ook nog de vele filmpjes

We komen ook nog even terug op het totaal onverwachte overlijden van de Dick de Graaf, de man die de zeezender Radio Noordzee Internationaal mee hielp op de kaart zetten (1972-1974), heel even voor Mi Amigo werkte (1976) en zijn kunde ook etaleerde bij webradio 19 (2013-2014). Hij was immers ook een graag geziene gast bij de diverse zeezender- en radiodagen die overal in de Lage Landen georganiseerd werden. Zo was hij onder andere te gast op de RadioDay in Harlingen (2017) (toto bovenaan), bij Kenny FM in Kortrijk (2015), de RadioDay in Amsterdam waar hij deel uitmaakte van het RNI-panel (2014) en tijdens het Radio Noordzee Internationaal weekend in Museum RockArt (in 2013). En daar bestaan allemaal opnames van. We maakten een selectie. (Mediapages)

Rechts: Dick de Graaf draait op 20 maart 1973 bij RNI de ‘Treiterschijf’ – Get down van Gilbert O’Sullivan


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 660: Radio 10, Lutgart & Bandcamp

Vierduizend quizzende popmuziek allesweters gezocht om online ter spelen. De uitvaartplechtigheid van Lutgart Simoens wordt Lees verder

Blad 659: OmniPlayer, MENT & Brandy (audio)

DPG Media zet in op OmniPlayer voor z'n radiostations. Isabel en Lou van Put strijden Lees verder

Blad 658: Oilsjt Mjoezik, RFI en DAB+ (video)

Oilsjt Mjoezik: Doen alsof Covid-19 niet bestaat. RFI: Het was maar een test en die Lees verder

Blad 657: Lutgart, antennes & Bent (audio & video)

"Ik heb een rijk leven gehad, daarvoor bedank ik vooral de luisteraars".Opnieuw gaat een stuk Lees verder

Blad 1600: Viva Minerva, NPO Radio 2, Howard Stern (video)

• Herentals Theaterspektakel herneemt ‘Viva Minerva’ • NPO Radio 2: Morad El Ouakili vervangt Giel Lees verder

Blad 1599: Hit Radio, Obsolete Media, Stu Allan (audio)

• Marokkaanse Hit Radio scoort bij Belgisch-Marokkaanse jeugd • Online-museum voor verouderde media • Stu Lees verder

Blad 1598: Radar, René de Leeuw, Barend & Benner (audio)

• "Ook podcasts moeten transparant zijn" • René de Leeuw (Radio Delmare) is niet meer Lees verder

Blad 1597: Rode Neuzen, Opera, Radio 972

• Doek valt over de Rode Neuzen • Opera: nu met muziekspeler in de zijbalk Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx