RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 658: Oilsjt Mjoezik, RFI en DAB+ (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Oilsjt Mjoezik: Doen alsof Covid-19 niet bestaat.
  • RFI: Het was maar een test en die ging helaas fout.
  • Waar zijn Maria, TOPradio en Stadsradio Vlaanderen?

Geen carnaval dit jaar in Aalst, wel Oilsjt Mjoezik

Weliswaar met een aangepaste programmering. “Het komt er eigenlijk op neer dat wij gaan doen alsof carnaval gewoon plaatsvindt”, vertelt Sven De Smedt van Oilsjt Mjoezik (op 105.1 FM) aan VRT.NWS. “We gaan leuke carnavalsprogramma’s maken en mensen uitnodigen in de studio. We moeten creatief zijn. Carnavalsgroepen kunnen nu niet komen vertellen wat hun thema is, er zijn ook geen eetfestijnen om over te berichten en er wordt zelfs geen prins gekozen. Maar we gaan dat toch opvangen met andere ludieke praatprogramma’s. Volgende week maandag starten we. Op maandagavond kunnen Aalstenaars bijvoorbeeld luisteren naar Idee-Oilsjt, een parodie op De Ideale Wereld vol absurde humor. We gaan ook met een seksuologe bellen voor de carnavalstip van de week en iets doen met The Masked Singer. We hebben ideeën te over.”

Brigitte, Clint en Elisabeth II waren heel even dood

Radio France Internationale, een openbare omroep die onder het Franse Ministerie voor Buitenlandse Zaken valt, heeft de overlijdensberichten van een honderdtal bekende personen online gezet. Klein probleem, niemand van hen is al gestorven. Onder deze levende doden waren namen als Clint Eastwood, Koningin Elizabeth II, Jimmy Carter, Brigitte Bardot,  Bernard Tapie, Pelé… RFI lokt dagelijks, wereldwijd miljoenen luisteraars én bezoekers. De vergissing gebeurde tijdens het invoeren van een nieuw systeem om de website verder uit te bouwen. Het ging om voorbereide berichten van veelal oudere personen, iets wat wel meerdere nieuwsmedia in hun (online)schap hebben klaarstaan om bij een effectief overlijden snel een uitgebreid portret te kunnen aanbieden. Excuses werden aangeboden. 

C’est la semaine de la radio digitale

Het is ‘De Week van de Digitale Radio’. Maar u bezit zelf nog geen DAB+ toestel of u kan een extra ontvanger best gebruiken? Radio 1 geeft een exemplaar weg. De nieuws- en informatiezender van de openbare omroep heeft vijf liedjes die over de radio gaan verzameld. Weet u wie de uitvoerder is? Laat het hen via deze link weten en misschien valt u in. de prijzen. En ook in Wallonië en Brussel, wordt digitale etherradio in de kijker gezet. Dat gebeurt onder andere met twee onderstaande filmpjes. Was het u trouwens al opgevallen dat in het Vlaamse promofilmpje gemakkelijkheidshalve wordt voorbij gegaan aan de kleinere Vlaamse stations die ook op DAB+ uitzenden? Zie de logo’s bovenaan Het Blad. Waar zijn Stadsradio Vlaanderen, TOPradio en Maria gebleven? (TB)


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 657: Lutgart, antennes & Bent (audio & video)

"Ik heb een rijk leven gehad, daarvoor bedank ik vooral de luisteraars".Opnieuw gaat een stuk Lees verder

Blad 656: Lutgart, MNM en Joe (audio)

De kortegolf- en de commerciële Coca Cola-avonturen van Lutgart. Generation M heeft een apart plekje Lees verder

Blad 655: Hans, Ger Anna, Soundbeamer (video)

Een zondag waarop de... zon verstek geeft. In Covid-19 tijden nog minder leuk dan anders. Lees verder

Blad 654: DAB+, Swingterklaas, Tros en M fm (video)

Nederlandse DAB+ heeft nog groeipijnen, vooral bij vrouwen. Sinterklaas maakt internetradio in Aalter. Senioren nemen Lees verder

Blad 1590: Nostalgie, TuneIn, Jeopardy, Hans Knot

• Acht keer stemmen voor 880 80's liedjes • TuneIn brengt audioversie van Jeopardy! • Lees verder

Blad 1589: Radio2, Symphony, Veronica Vintage (video)

• Radio2-ochtend: West-Vlaamse provincieraad vervoegt protest • Symphony: de Netflix voor klassieke concerten • Start Lees verder

Blad 1588: Koen De Bouw, DAB+ in Nederland, Radio Drenthe

• Koen De Bouw is nieuwe VTM-trailerstem • Nederland: 26 procent heeft DAB+ • Nieuwe Lees verder

Blad 1587: Roularta, Radio 1, TOPradio (audio)

• Roularta fuseert Nederlandse magazine-uitgeverijen • Podcast: wat doet dementie met een mens? • De Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx