RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 655: Hans, Ger Anna, Soundbeamer (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Een zondag waarop de… zon verstek geeft. In Covid-19 tijden nog minder leuk dan anders. Omdat in een hoekje zitten treuren ook maar niks is, deden we dan maar datgene waarmee we tijdsbesef en nukkig weer kunnen vergeten. Tegelijk steken we – net zoals zovelen dezer dagen – een tandje bij omdat we het (nog) kunnen. Een korte, extra editie van Het Blad.

Snuisteren bij RadioVisie

Vooreerst een mededeling van de redactie. We weten, aan de hand van onze bezoekerscijfers, dat u soms graag al eens snuistert in de archieven van RadioVisie. Om die bezoekers nog wat beter in de watten te leggen hebben we twee nieuwe pagina’s toegevoegd. De eerste is ‘Vandaag in het verleden‘. Die pagina indexeert de berichten van de dag zelf bij RadioVisie in 2019, 2018 en 2017. Deze pagina wijzigt dus automatisch dagelijks. Daarnaast introduceren we de pagina ‘Uit ons archief‘. Op deze pagina vind je telkens een lukrake selectie uit de intussen al vele duizenden artikels op onze radiosite. Telkens u deze pagina bezoekt of ververst krijgt u een andere lukrake selectie. Je vindt de links naar de beide nieuwe pagina’s ook in de menubalk onder ‘retro’.

Het ultieme eerbetoon voor de Ger Anna

Hans Hettelder blijft bouwen aan zijn vloot van modellen van voormalige radiozendschepen. In september liet hij nog weten dat zijn nieuwste creatie, de King David van Capital Radio, klaar was. En vandaag, nog geen drie maanden later, blijkt hij alweer een volgend model te hebben afgewerkt. Ditmaal maakte hij een prachtige replica van de ‘Ger Anna’, in de jaren 60 en 70 het enigszins legendarische bevoorradingsschip van de zeezender Radio Veronica. Hans Hettelder is met zijn modelzendschepen ook een vaste gast op veel radiodagen, offshore reünies en andere zeezender-evenementen in de Lage Landen. (Mediapages)

° Lees verder on de foto’s

Futuristisch? De wetenschap bestaat al sinds de jaren 60!

Stel u voor dat u in een drukke omgeving naar muziek zou kunnen luisteren zonder hoofdtelefoon én zonder dat u iemand anders stoort? De Israëlische firma Noveto Systems heeft een prototype voorgesteld dat geluidsbubbels rond uw oren creëert die alleen u kunt horen. De ‘Soundbeamer’ maakt gebruik van ultrasone geluidsgolven: klanken die mensen niet kunnen horen, maar bijvoorbeeld dieren zoals honden wel. De techniek die werd ontwikkeld, laat met die golven geluidsbubbels ontstaan rond de oren die wel hoorbaar zijn. Alleen voor u, maar niet voor eventuele andere personen in dezelfde ruimte. Op VRT.NWS leest u er meer over.


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 654: DAB+, Swingterklaas, Tros en M fm (video)

Nederlandse DAB+ heeft nog groeipijnen, vooral bij vrouwen. Sinterklaas maakt internetradio in Aalter. Senioren nemen Lees verder

Blad 653: GM Group, Qmusic en Radio 1

Een aantal Vlaamse lokale radio's moeten op zoek naar een nieuwe nieuwsleverancier. De kerstgedachte van Lees verder

Blad 652: Gemini, Voeren en Neil Young

Kortrijk: En deze is ook weer terug na te zijn weggeweest. Voeren: één keer in Lees verder

Blad 651: Untz, piraat & Capital Radio (video’s)

Het is slechts de zoveelste muziekstream, maar de promo's mogen wel gezien worden. Donateurs helpen Lees verder

Blad 1590: Nostalgie, TuneIn, Jeopardy, Hans Knot

• Acht keer stemmen voor 880 80's liedjes • TuneIn brengt audioversie van Jeopardy! • Lees verder

Blad 1589: Radio2, Symphony, Veronica Vintage (video)

• Radio2-ochtend: West-Vlaamse provincieraad vervoegt protest • Symphony: de Netflix voor klassieke concerten • Start Lees verder

Blad 1588: Koen De Bouw, DAB+ in Nederland, Radio Drenthe

• Koen De Bouw is nieuwe VTM-trailerstem • Nederland: 26 procent heeft DAB+ • Nieuwe Lees verder

Blad 1587: Roularta, Radio 1, TOPradio (audio)

• Roularta fuseert Nederlandse magazine-uitgeverijen • Podcast: wat doet dementie met een mens? • De Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx