RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Blad 654: DAB+, Swingterklaas, Tros en M fm (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Nederlandse DAB+ heeft nog groeipijnen, vooral bij vrouwen.
  • Sinterklaas maakt internetradio in Aalter.
  • Senioren nemen (heel even) Dendermondse Radio Tros over.
  • ‘Senioren Top 100’ ook op TV en dat kan u nu al zien.

Nederland: één op vijf huishoudens heeft een DAB+

In Nederland heeft nu 20 procent van de huishoudens een DAB+ thuis en/of in de wagen. Dat blijkt uit de jaarlijkse bevraging hierover door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2019 ging het nog om 16 procent. DAB+ scoort traditioneel het best bij mannen, hoger opgeleiden en de leeftijdsgroep 45-65. Bij de leeftijdsgroep 65-75 maakte het hebben van een DAB+ op een jaar tijd wel een sprong van 14 naar 22 procent. Het percentage Nederlanders dat “wel eens heeft gehoord van DAB+” is nu gestegen naar 50 procent, vijf procent meer dan een jaar geleden. Toch blijven dit relatief bedroevende cijfers voor een land waar DAB+ toch al meer dan vijf jaar sterk in de markt wordt gezet. Zo heeft op vandaag nog steeds slechts 38 procent van de Nederlandse vrouwen (32 procent in 2019) al eens gehoord van DAB+. 15 procent van de bevraagde vrouwen heeft effectief een toestel, thuis of in de auto.

Radio Swingterklaas vervangt Sint-intrede in Aalter

Het Oost-Vlaamse Aalter krijgt vanaf zondag 15 november een eigen radiostation voor de kinderen: Radio Swingterklaas. Het idee komt van de groep achter de Sint- en Pietenbende die jaarlijks in Aalter voor een intocht zorgt. Die intocht en ook het Sinttheater zijn dit jaar geschrapt. Via de website www.deintocht.be wordt vanaf morgen als alternatief Radio Swingterklaas digitaal in de huiskamer gebracht. Er worden acht uitzendingen verzorgd voor alle kleine en grote kapoenen. Kinderen kunnen liedjes aanvragen, groetjes doen, spelletjes spelen op de radio, en vragen stellen. De start is op zondag 15 november, van 8 tot 11 uur. Verder ook op zaterdag 21 november van 16 tot 19 uur, zondag 22 november van 8 tot 11 uur, woensdag 25 november van 15 tot 18 uur, zaterdag 28 november van 16 tot 19 uur, zondag 29 november van 8 tot 19 uur, woensdag 2 december van 15 tot 18 uur, en op zaterdag 5 december van 16 tot 19 uur.

Radio Tros luistert Dendermondse Seniorenweek op

De jaarlijkse Seniorenweek in Dendermonde ziet er dit jaar door de coronacrisis wat anders uitzien. Optredens in de rusthuizen kan de Welzijnsraad dit keer niet organiseren. Maar Radio Tros schiet te hulp. De lokale radio is bereid om op zondag 15 november, de startdag van de Seniorenweek, twee uur radio te maken voor Dendermondse senioren. De luisteraars mogen de studio opbellen om pittige anekdotes uit hun jeugd te vertellen. Het programma zal ook info bevatten over de werking van de Welzijnsraad. Het gelegenheidsprogramma loopt van 11 tot 13 uur en is in de regio Dendermonde te beluisteren op de FM-frequenties 105.2 en 106.3. Het programma is ook live te volgen op de Tros-website.

De ‘Senioren Top 100’ treedt buiten de regionale grenzen

Nog meer seniorenradio in de lokale Vlaamse ether. Van 16 tot 21 november, zendt M fm de ‘Senioren Top 100′ uit. Een bewuste keuze voor deze doelgroep in coronatijden om hen wat extra amusement te bezorgen. De lijst zal ook letterlijk buiten het reguliere zendgebied (Denderstreek, Land van Rhode, Vlaamse Ardennen) te horen zijn omdat Eclips TV meedoet. Maar eigenlijk is dat niet echt vers nieuws, want we schreven er al eerder over. Wel nieuw is de beeldpromo die rond deze activiteit werd gemaakt. Te horen op M fm, op hun Facebook-pagina te zien en vanaf morgen ook te bekijken en beluisteren op datzelfde Eclips TV. Deze samenwerking tussen regionale radio en nationale televisie, is trouwens niet eenmalig, want al sinds jaar en dag zijn de programma’s van M fm, in de ochtend, nationaal te horen op dit senioren tv-station.


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2003: Enorme muziekcollectie blijft ter plekke

‘Een gegeven paard kijkt men niet in de bek!’ Dat weten ze nu ook weer Lees verder

Blad 653: GM Group, Qmusic en Radio 1

Een aantal Vlaamse lokale radio's moeten op zoek naar een nieuwe nieuwsleverancier. De kerstgedachte van Lees verder

Blad 652: Gemini, Voeren en Neil Young

Kortrijk: En deze is ook weer terug na te zijn weggeweest. Voeren: één keer in Lees verder

Blad 651: Untz, piraat & Capital Radio (video’s)

Het is slechts de zoveelste muziekstream, maar de promo's mogen wel gezien worden. Donateurs helpen Lees verder

Blad 650: Moetoen, Tequila & Zuidrand

Meer dan een mondvol Vilvourds en Kampenaats bij Moetoen. Tequila gaat Cyriel Buysse achterna. Radio Lees verder

Blad 1524: Proefprojecten DAB+, Litouwen, Veronica aan land (audio)

• Eerste evaluatieronde voor Vlaamse lokale DAB+-proefprojecten • Tweede middengolffrequentie voor Litouwen • Podcast over Lees verder

Blad 1523: RAI Radio 1, Radio PROS, BV Day

• Italië: RAI Radio 1 stopt op de middengolf • William trapte 40 jaar Radio Lees verder

Blad 1522: Deutsche Welle, RadioShack, (VRT) Radio 2 (video)

• Deutsche Welle in het Russisch via de Litouwse middengolf • RadioShack ‘herleeft’ als cryptomunt Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx