RadioVisie

  • .
    .

Blad 648: Top 1000, muziekstreams, offshore video van Ad

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Alweer weekend. Mooi als u behoefte had aan wat tijd voor uzelf. Tegelijkertijd kan het ook heel fijn zijn om druk bezig te zijn en niet de ruimte te hebben om over van alles na te denken. Want dan slaan Covid 19, de Amerikaanse verkiezingen en de afgelaste voetbalwedstrijden weer toe. Als u druk bent, hoeft u zichzelf ook niet te entertainen en dat scheelt het nodige denkwerk en frustraties. Nu nog iets vinden om druk bezig te zijn… De tips hieronder kunnen helpen. Voor even.

‘Het Dorp’ moet na negen jaar koppositie afgeven

‘Roller Coaster’ van Danny Vera is door de luisteraars van NPO Radio 5 verkozen tot de nummer 1 van de ‘Evergreen Top 1000’ van 2020. Het is een opvallende stijging. De klassieker was vorig jaar de hoogste nieuwkomer op zestien. Het nummer stoot ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld van de eerste plaats, dat negen jaar onafgebroken op nummer 1 geparkeerd keer stond, en nu op plek twee eindigt. Daarna volgen ‘Du’ – Peter Maffay, ‘Voor Haar’ – Frans Halsema en ‘Avond’ – Boudewijn de Groot. De volledige lijst wordt dinsdag op 17 november bekendgemaakt en zal te vinden zijn op NPO Radio 5. Uitzending is van maandag 23 tot en met vrijdag 27 november (06:00-20:00 uur). Bert Haandrikman, Hans Schiffers, Daniel Dekker, Tom Herlaar, Bert Kranenbarg, Manuëla Kemp en Henkjan Smits tellen in vijf dagen af naar de nummer 1.

‘Extra muziekstreams hebben te weinig toegevoegde waarde’

Terwijl in Vlaanderen de VRT extra digitale muziekkanalen aan hoog tempo ontwikkeld, wil de Nederlandse publieke omroep het bestaande aantal streams de komende jaren flink gaan verminderen. Dit blijkt uit het nieuwe ‘Concessiebeleidsplan 2022-2026’. NPO 3FM Alternative, NPO Radio 4 Concerten, NPO FunX Slow Jamz en het onlangs gestarte NPO FunX Fissa staan op de lijst om opgeheven te worden. Dat gaat men doen “vanwege het veranderende luistergedrag van de jongere doelgroepen waarop deze kanalen gericht zijn en dus niet langer in een behoefte voorzien. Het bereik van deze digitale radiokanalen onder de jongere doelgroepen is relatief laag en het toegevoegd bereik is gering.” Ook is op deze extra radiostations vrijwel enkel nonstop muziek te horen.

Edit van de wonderlijke zeezender-videocollectie van Ad Roberts

Ad Roberts (foto bovenaan) werkte voor de zeezenders Radio Caroline, Monique, 558 en 819. In 2018 overleed hij veel te vroeg op 62-jarige leeftijd. Hij filmde veel aan boord van de zendschepen en liet een mooie collectie video’s na. Alex van den Hoek heeft nu een prima edit online gezet. Met beelden van de Ross Revenge, de Monique-studio, het afbreken van de grote zendmast, het bouwen van de Valcom-mast. En met Ad Roberts, Jan Veldkamp en Fred van Amstel aan het woord. Alex van den Hoek: “Voor de Stichting Norderney produceerde Jan Hariot de serie The Offshore Radio Files. Door copyrightproblemen met de muziek hebben we de stream helaas moeten sluiten. Maar het is zonde om deze files zomaar te laten verstoffen, dus hebben we de muziek eruit gehaald en alleen de info overgehouden”. (Mediapages)


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 647: SRV, Veronica en Nostalgie (video)

Eén van de mooiste stemmen doet het op de middag voor Stadsradio Vlaanderen. Radio Veronica: Lees verder

Blad 646: Ajoin Music, Guy Van Antwerpen en Studio Donza

De oudste onder de carnavalsradio's zorgt voor sfeer in je kot. Een ancien keert weer Lees verder

Blad 645: Meer VRM, Radio 10 & radiovolk op tv

De radio-rapporten van de Vlaamse Regulator voor de Media. Stemmen voor 'de langste en de Lees verder

Blad 644: MNM, Joe en Europe 1 (video’s)

Omdat video kan helpen, maakt MNM radio-dj reeks filmpjes. Raf van Joe heeft prijs en Lees verder

Blad 1518: Radio Monza, Bauer, Earth FM

• Wens bezorgde Pierre een mooi afscheid van Radio Monza • UK: Bauer kiest voor Lees verder

Blad 1517: Viva Sport, Johan Derksen, Wim Chielens (audio)

• Viva Sport is klaar voor de Tour • Johan Derksen krijgt (muziek)programma bij Veronica Lees verder

Blad 1516: Koen Fillet, Qmusic, DAB+ in Frankrijk

• Koen Fillet krijgt een minder dwingend plekje bij Radio 1 • Aftellen naar opening Lees verder

Blad 1515: Milan Sweeck, Festival of Creativity, Magic FM (audio)

• Milan vindt de job van zijn leven bij Qmusic • De beste radioreclames van Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
7 november 2020 - 13:28 13:28

Als men de Tijdloze wat uitdiept en lanceert op DAB+ zou dat wel kunnen werken. Maar een stream voor hiphop lijkt me inderdaad wat overbodig er is StuBru, NRJ en dan zijn er nog vele die gewoon YouTube of andere streamingdiensten gebruiken.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx