- Omdat video kan helpen, maakt MNM radio-dj reeks filmpjes.
- Raf van Joe heeft prijs en zet bijgevolg ook Rani op non-actief.
- Radio was een stuk ‘indrukwekkender’ dankzij deze zendmasten.
Dorianne Aussems helpt jongeren bij de eerste keer
Generation M helpt jongeren bij de eerste keer… schaamhaar, bloed geven en de eerste keer een seksspeeltje kopen. MNM, de jongerenzender van de VRT, lanceert deze week een derde reeks van ‘De Eerste Keer’, een online videoreeks waarin Dorianne Aussems de straat op trekt. Ze gaat langs bij experten en jongeren die tips kunnen geven over al die belangrijke ‘eerste keren’ in het leven. De reeks is tijdens de herfstvakantie van maandag tot en met vrijdag te volgen op MNM.be, de Facebook-pagina van MNM en het YouTube-kanaal van de zender. Alle details vindt u ook, netjes opgelost, in deze pdf-file. (TB)
° Meer berichten onder de video
Raf van Brussel: “Vreemde hoofdpijn, maar geen koorts”
We kunnen er inmiddels een complete programmering mee vullen, de radiopresentatoren van de nationale zenders, die tegen het corona-virus aanliepen. Enkel Klara lijkt (voorlopig) de dans te ontspringen. Nu is ook Joe-presentator Raf Van Brussel (49) besmet. Meteen werd ook zijn radiopartner Rani De Coninck (50) geïsoleerd (foto bovenaan). Het duo is bijgevolg niet te horen in de avondspits. “Momenteel zit ik in dag vijf van m’n quarantaine”, laat Raf weten op Facebook. “Ik heb een vreemde hoofdpijn, geen smaak- en reukzin meer en lichte druk op de borst en mijn rechterflank. Maar ik heb géén koorts en ademhalingsproblemen en ik moet niet hoesten. Ik prijs me dus gelukkig. Mijn kroost zit in quarantaine zonder symptomen of klachten, gelukkig maar.” Jan Bosman en Heidi Van Tielen vervangen het reguliere duo. (HLN)
Een stukje radiogeschiedenis is niet meer
Vorige week dinsdag zijn de laatste twee voormalige langegolfzendmasten van Europe 1 in het Duitse Felsberg neergehaald. Een week eerder gingen de reservemasten al tegen de grond. De masten waren buiten gebruik sinds de uitzendingen eind vorig jaar werden gestaakt. Het Franse station maakte gebruik van een zendlocatie in het Duitse Saarland. Deels een erfenis van de Tweede Wereldoorlog. Het Saarland viel halverwege de jaren ’50, toen Europe 1 van start ging, onder Frans bestuur. Daarnaast gold er tot 1981 een monopolie op radio in Frankrijk, waardoor stations als Europe 1, RTL en RMC hun zendinstallatie niet in Frankrijk mochten plaatsen. Het neerhalen van de masten gebeurde middels explosieven. Daarbij werden steeds aan één kant de tuidraden, die de mast in balans hielden, opgeblazen. Daarna werd de stalen mast in stukken geknipt en afgevoerd. (BVP – radio.nl)
Schande, het kan allemaal niet rap genoeg afgebroken worden.