RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 636: Sixties, hitquiz en Wablieft? (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

En wat hebt u gepland dit weekend? Eigenlijk had dit een super tweedaagse kunnen zijn want we krijgen een extra uur cadeau. Hoe krijgen we het ingevuld in Covid-19 tijden? Geen onterechte bedenking. Mocht u een tip hebben, dan weet u ons te vinden. ‘Bij leven en welzijn, tot volgende week’, om wijlen BRT2 radio-icoon Jos Ghysen te parafraseren.

Een thrillerauteur met radioroots quizt op televisie

Het boek ‘Gouden Genen’ van Xavier Graff (foto bovenaan – rechts) heeft een radioverleden. De auteur was immers een klasgenoot van Joe’s Alexandra Potvin. Begin jaren 80 waren beiden ook betrokken bij Radio Atlantica uit Deurne. Deze vrije zender werd verschillende keren in beslag genomen omdat ze het… luchtvaartverkeer stoorden van de lokale vlieghaven. Xavier is morgennamiddag te zien op MENT, waar hij samen met zijn echtgenote Marleen meespeelt in de quiz ‘Hit Hit Hit Hoera! (16:00-17:00 uur). En het boek? ‘Gouden Genen’ is een fictief verhaal over een…. virus en immuniteit, dat zich afspeelt in Berlijn, Antwerpen en Scheveningen en zijn ontknoping kent in het Miami, Cuba en Manhattan van de jaren ’70. En waarin de Norderney, het zendschip van Radio Veronica, zelfs z’n opwachting maakt. (SH)

Terug naar het decennium dat echt swingde

Vanaf zaterdag 31 oktober aanstaande staat Radio West, de publieke regionale omroep voor het noordelijke deel van Zuid-Holland met studio’s in Den Haag, een week lang in het teken van de jaren zestig. Tijdens de ‘Sweet Sixties’ is er enkel muziek uit het bewuste decennium te horen. Er wordt ook stil gestaan bij het nieuws uit die swinging sixties en er wordt gepraat met bekende mensen uit die tijd. De hele week zijn in alle spelletjes van de kenniskwis ‘De Westweter’, prijzen te winnen die over de jaren zestig gaan of daar mee te maken hebben. Zoals een retro DAB+ radio-ontvanger. ‘Sweet Sixties’ is in alle programma’s te horen, met uitzondering van ‘Klassiek op West’ en ‘Adres Onbekend’. De regionale omroep is te ontvangen via de ether op 89.3 FM, DAB+ en online via Omroepwest.nl, plus de gratis Omroep West-app.

Praten is 1, iets verstaanbaar maken is 2

‘De Inspecteur’ van Radio 2 is één van de drie genomineerden voor de Wablieft-prijs. Duidelijke taal is aangenaam voor iedereen. Vooral voor wie laaggeletterd is. En dat is één op de zeven Vlamingen. Daarom reikt Wablieft elk jaar de prijs uit. Hebt u een vraag over een ingewikkeld onderwerp? ‘De Inspecteur’ geeft antwoorden op de meest uiteenlopende vragen. En doet dit in een heldere taal. Volgens presentator Sven Pichal wikt en weegt de redactie alle woorden om zo duidelijk mogelijk te zijn. Daarnaast staan er op de website ook korte filmpjes en artikels. Het programma bereikt dan ook een heel breed doelpubliek. Viroloog Steven Van Gucht en de website De Welzijnswijzer van de stad Roeselare, zijn de andere kandidaat-winnaars. De uitreiking van de prijs vindt plaats op dinsdag 15 december om 10:30 uur, in ’t Arsenaal in Mechelen (onder voorbehoud).


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 635: Klara, audio-erfgoed en Willy (video)

Zelfs de klassieke meesters ontsnappen niet meer aan Covid-19. Audiovisueel Erfgoed: dagje om het verleden Lees verder

Blad 634: Nostalgie, Rush Limbaugh & Tenerife (video)

Het optellen is afgelopen, het aftellen van de 80s Top 880 bij Nostalgie kan beginnen. Lees verder

Blad 633: Qmusic, Park FM en Radio van de Jeugdbeweging

Een topjob voor wie radio ademt? Hier is je kans! Corona dwarsboomt Glazen Radiohuis in Lees verder

Blad 632: Herbert, Europa danst en 192 Radio (video)

Waarom Herbert niet op MENT te zien is, maar wel te horen op de radio. Lees verder

Blad 1599: Hit Radio, Obsolete Media, Stu Allan (audio)

• Marokkaanse Hit Radio scoort bij Belgisch-Marokkaanse jeugd • Online-museum voor verouderde media • Stu Lees verder

Blad 1598: Radar, René de Leeuw, Barend & Benner (audio)

• "Ook podcasts moeten transparant zijn" • René de Leeuw (Radio Delmare) is niet meer Lees verder

Blad 1597: Rode Neuzen, Opera, Radio 972

• Doek valt over de Rode Neuzen • Opera: nu met muziekspeler in de zijbalk Lees verder

Blad 1596: BBC World Service, Sky Radio Christmas, Oxygène (audio)

• BBC World Service sluit 10 radiodiensten • Sky Radio Christmas is er aan begonnen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx