RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 633: Qmusic, Park FM en Radio van de Jeugdbeweging

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Een topjob voor wie radio ademt? Hier is je kans!
  • Corona dwarsboomt Glazen Radiohuis in Brasschaat.
  • In Sint-Niklaas wordt de Dag van de Jeugdbeweging de Radio van de Jeugdbeweging.

Op zoek naar een topjob in de radio? Qmusic zoekt Creative Radio Producer

Topjobs in het Vlaamse radiowereldje, je komt ze niet zo vaak tegen. Bij Qmusic zoeken ze momenteel een Creative Radio Producer, zo blijkt uit een vacature die sinds enkele dagen via LinkedIn wereldkundig werd gemaakt. “Je staat in voor de dagelijkse content van liveshows en zorgt dat daarbij creativiteit, authenticiteit en originaliteit voorop staan. Je bent verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van items, acties en andere content voor Qmusic en haar programma’s. Je ademt creativiteit en kan je makkelijk inleven in de leefwereld van Generation Y en Z. Je communiceert intern en extern met verschillende stakeholders en onderhoudt constructieve contacten met het centrale Q-team. Je hebt een passie voor media & muziek met degelijke ervaring in radioproductie. Je hebt een neus voor straffe content en voeling met research, redactie, social media en digitale platformen. Samen met jouw team probeer je te scoren bij de luisteraar. Je bent stressbestendig, hebt oog voor detail en zet graag de puntjes op de i. Jouw inlevingsvermogen zorgt ervoor dat je je makkelijk identificeert met de doelgroep. Ervaring met radio software zoals Omniplayer is een plus. Jouw flexibiliteit en positieve drive vervolledigen het plaatje.” Info via deze link.

Park FM slaat Glazen Radiohuis een jaartje over

Radio Park FM heeft samen met het gemeentebestuur van Brasschaat beslist om dit jaar géén editie van het Glazen Radiohuis (foto boven van editie 2019) te organiseren. Nochtans had de gemeente extra budget voorzien om hen mee te ondersteunen, maar door de stijgende coronacijfers wil de zender geen enkel risico nemen. “Nochtans hadden we een plan klaar met een volledig coronaproof Glazen Huis. We hadden zelfs een ‘drive through‘ in gedachten waarbij de bezoekers vanuit de wagen een plaatje konden bestellen en we hen vanop afstand met een microfoon op een lange stok door het autoraam zouden kunnen interviewen. Het opzetten van de studio en de productie kost zo’n 20.000 euro. We kunnen dat wel plannen, maar als ze tegen de start met nog strengere maatregelen komen dan is al die moeite voor niets geweest”, zegt Vince T’Jolle. Vorig jaar bouwde Radio Park voor de tweede keer een knappe glazen radiostudio waar tal van gasten werden ontvangen en plaatjes konden aangevraagd worden voor het goede doel. Zo werd 12.647,90 euro ingezameld voor de drie uitgekozen goede doelen: Stichting De Kleine Strijders, Casa Callenta en weggeefwinkel ‘Het Donorke’ uit Schoten.

Sint-Niklaas: Dag van de Jeugdbeweging wordt een radiodag

Geen dolle taferelen en een massa jongeren op de Grote Markt in Sint-Niklaas, komende vrijdag (23 oktober) bij de plaatselijke Dag van de Jeugdbeweging. Dit jaar wordt het twintig uur radio, live vanuit het Castrohof via een stream van Twitch.tv, met tal van leuke gasten. ‘Radio van de Jeugdbeweging’, zo heet het alternatief. Die zorgt vanaf 6.30 uur ’s morgens voor één langgerekte en straffe line-up, twintig uur lang, met sprekers, artiesten, dj’s en vooral heel veel goeie muziek. Waarbij de focus op onze mentale gezondheid ligt. Het wordt radio die in moeilijke tijden blijft verbinden. Om zoveel mogelijk jongeren te laten genieten van deze livestream springen vele scholen in Sint-Niklaas op de kar en zenden de livestream uit tijdens alle pauzes. Meer info op de Facebookpagina Dag van de Jeugdbeweging Sint-Niklaas.


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 632: Herbert, Europa danst en 192 Radio (video)

Waarom Herbert niet op MENT te zien is, maar wel te horen op de radio. Lees verder

Blad 631: Knutselen, neuriën en Maeva (video)

Af en toe is radio zelfs leuk om naar te kijken, zeker als het om Lees verder

Blad 630: Frankrijk, Dutch Dance Podcast & Verrukkelijke 15 (audio)

In Frankrijk hopen acht kandidaten op het 25ste plekje op de nationale DAB+. Een driedelige Lees verder

Blad 629: Sky Christmas, Times Radio, Antenne Bayern (video)

Het wordt pas Kerstmis als het ook uit je DAB+ komt, dus hier is Sky Lees verder

Blad 1600: Viva Minerva, NPO Radio 2, Howard Stern (video)

• Herentals Theaterspektakel herneemt ‘Viva Minerva’ • NPO Radio 2: Morad El Ouakili vervangt Giel Lees verder

Blad 1599: Hit Radio, Obsolete Media, Stu Allan (audio)

• Marokkaanse Hit Radio scoort bij Belgisch-Marokkaanse jeugd • Online-museum voor verouderde media • Stu Lees verder

Blad 1598: Radar, René de Leeuw, Barend & Benner (audio)

• "Ook podcasts moeten transparant zijn" • René de Leeuw (Radio Delmare) is niet meer Lees verder

Blad 1597: Rode Neuzen, Opera, Radio 972

• Doek valt over de Rode Neuzen • Opera: nu met muziekspeler in de zijbalk Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx