RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 624: Jingles, VBRO en 90 kaarsjes (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Blijkbaar zaten de weekendblaadjes in een verkeerde volgorde in onze kalender. Geen Blad op zaterdag, wél op zondag. In corona-tijden mag u zich aan alles verwachten… Het blijft leuk om nieuws bijeen te sprokkelen, we maken daarbij een eigenzinnige selectie in de hoop dat u het daarmee eens bent. Uw reactie om ons eventueel bij te sturen in die selectie, is erg welkom. Houd u niet in, hebt u tips voor onderwerpen of leuke sites, die zijn altijd welkom!

Alfasound vooraleer het een studio was

Hoe zag het pand van jinglebedrijf Alfasound-Tapetrix er uit vooraleer het in 1981 een opnamestudio werd? Oprichter Steve England (onder andere ex zeezender Radio Atlantis) geeft het antwoord in deze video, die hij onlangs op zijn Facebook-pagina zette. De opname is helemaal niet nieuw, maar Steve vond ze nu pas terug. Kijk, dat zijn leuke ontdekkingen. Het gaat om een oud schoolgebouw in Ashton upon Mersey, ten zuidwesten van Manchester, Engeland. Steve bouwde er in 1981 een multi-studio-complex. Hoe dat er van binnen uit zag kan u uitgebreid ontdekken in de video-opname hieronder. Later verliet Steve het gebouw. Tegenwoordig zit er het jinglebedrijf S2Blue. Niet toevallig, want die onderneming wordt geleid door een zoon van Steve England, Simon Prentice. (Jingleweb.nl)

VBRO is (een beetje) terug

Toen op 12 april jongstleden VBRO verdween en uit de assen BNL verrees, was het volop raden wat er zou gebeuren met de Bruggelingen die een minder succesvolle veroveringstocht van Vlaanderen achter de rug hadden dan hun voetballende stadsgenoten. Geruchten alom, maar bevestiging nergens. Ook dat heeft VBRO niet gemeen met de balsjotters uit de stad. Marketing, strategie en communicatie met het publiek staan lijnrecht tegenover elkaar. Maar VBRO is nu een beetje terug. Met een propere website. Als radiostation voorlopig enkel online te beluisteren. De andere streams van VBRO (Feestcafé, Evergreen en Starparade) zitten verborgen achter het knopje ‘Hoe luisteren’ (helemaal onderaan te pagina). Fysiek is VBRO terug te vinden aan de Brugse Vlamingstraat 35 (foto bovenaan). Hun maatschappelijke zetel is geparkeerd in de Jan Miraelstraat 24. Achter het project zit Borsa Invest& Management (BIM), met Fredrik Thomas als enige bestuurder. (LR)

De kracht van radio is vriendschap

De publieke omroep wordt dit academiejaar negentig jaar jong. In eigen huis werd de juiste persoon gezocht en gevonden om bij een aantal oudgedienden langs te lopen en hen te vragen hoe belangrijke omroepthema’s in de loop der jaren werden ingevuld. Een terugblik in diverse delen. Als eerste kwam Paul De Wyngaert aan het woord. Hij gaat dieper in op de verbindende kracht van radio. Maar omdat het niet allemaal over toen, vroeger en lang geleden moet gaan, werd ook aan Studio Brussel radiomaakster Michèle Cuvelier gevraagd om een reactie. Gelijk heeft ze als ze stelt dat: “Pauls uitspraak – De kracht van radio is dat radio een vriend is – kan ik 100% onderschrijven. Dat merk ik bijvoorbeeld aan de vele reacties en berichtjes in de Studio Brussel-app. Ik ken de luisteraars beter, en zij hebben ook het gevoel dat ze weten wie ik ben”. De complete reportage staat hier. (TB)


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 623: Tony Vos, Hilversum & Stadsradio Halle (audio)

De eerste programmaleider van Veronica is overleden, maar Tony Vos was nog zoveel meer. Een Lees verder

Blad 622: Frits, Heidi & Roberto (video)

• Buma NL verrast Frits Spits met Industry Award • Het meisje dat de huig-r Lees verder

Blad 621: Online Radio Awards, Oostenrijk en Aether (video)

• Interesse voor het laatste private plekje in Oostenrijkse nationale DAB+. • Een nieuw nummer Lees verder

Blad 620: NRJ, Spotify & StuBru (video)

We hadden al Throwback Thursday en nog een hele rits andere en nu is er Lees verder

Blad 1643: Robin Keyaert, DAB+ in Estland, Willy

• Gezocht: een goede wekker voor Robin • Estland: DAB+ start op 28 november • Lees verder

Blad 1642: HLN-audionieuws, NRJ, WorldDAB Summit (video)

• HLN-nieuws luisteren, maar waar hoorden we dat nog? • NRJ zoekt uw 2000 favoriete Lees verder

Blad 1641: Joe, DAB+ in Estland, zendvermogens Nederland

• Joe start weer ‘Pakje van je Hart’ • Estland heeft dan toch goesting in Lees verder

Blad 1640: Willy Class X, Paula D’Hondt

• Joe Lage Landen ruimt de baan voor Willy CLASS X • Paula D’Hondt maakte Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
11 oktober 2020 - 17:22 17:22

Benieuwd wanneer opvolger BNL zijn FM zenders terug aan de praat gaat krijgen, tot op heden nog altijd stil op 90.0 en 99.0.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx