RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 623: Tony Vos, Hilversum & Stadsradio Halle (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • De eerste programmaleider van Veronica is overleden, maar Tony Vos was nog zoveel meer.
  • Een podcast over de gewone Hilversummer.
  • Stadsradio Halle zette toch even de deur open, voor minister Dalle.

Allereerste programmaleider Radio Veronica is niet meer

Op 6 oktober overleed Tony Vos, de allereerste programmaleider van Radio Veronica. Tony kwam op 1 mei 1960 bij Veronica en verliet het station in 1965. Hij presenteerde vele programma’s, van de Jukebox tot het Jazz Journaal. Tony, afkomstig uit Eindhoven, was van oorsprong jazzmusicus. Legendarisch was het programma dat hij presenteerde met Joost en Tineke, met wie hij destijds gehuwd was, “Uit de Koers” op zondagmiddag. Later zou Tony één van de meest succesvolle producers van de Nederpop worden in de jaren ‘60 en ‘70. Hij stond o.a. aan de wieg van de carrières van Boudewijn de Groot en Cuby & The Blizzards. Vos stond in het midden van de jaren ’60 ook als zanger in de hitparade met de hitsingles ‘Een zwoele zotte zomer’ en ’Ik voel me zo alleen’. Tony werd 89 jaar. Bijgaande foto (© Stichting Norderney) van Tony Vos dateert van zijn tijd bij Radio Veronica. (mediapages.nl)

De Radiofabriek start podcastserie voor en door Hilversummers

Presentator Yannick van den Wouw en Beeld en Geluid directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer

Het Hilversumse mediabedrijf YPCA, De Radiofabriek start vandaag onder de titel ‘Podcast Hilversum’ een speciale podcastserie voor en door Hilversummers. In de nieuwe podcastserie worden elke vrijdag nieuwtjes en actualiteiten vanuit de Mediastad gedeeld en hoor je wat de gewone Hilversummer op straat bezig houdt. Podcast Hilversum gaat backstage bij sportverenigingen en bij lokale ondernemers, maar ook worden met bekende Hilversummers herinneringen gedeeld over de Mediastad. De podcast wordt gepresenteerd door Ron Lemmens en Yannick van den Wouw. Podcast Hilversum is hiermee de eerste podcastserie die geheel gericht is op Hilversum en haar bewoners. De podcast is er voor jong en oud. Inwoners van de Mediastad kunnen zelf meepraten over hun stad en hun mening laten horen in deze wekelijkse podcast. De nieuwe editie is elke vrijdag om 17.00 uur beschikbaar via alle bekende podcast kanalen.

Dalle was in Halle

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) was donderdag te gast bij Stadsradio Halle, waar hij kennis mocht maken met de medewerkers en de onlangs vernieuwde studio (foto boven). Dalle greep het bezoek aan om nog eens de al eerder aangekondigde financiële steun in de verf te zetten die de Vlaamse overheid in deze tijden van coronacrisis uittrekt voor de 116 lokale radio’s en de 9 regionale tv-stations. Voor de lokale radio’s gaat het per omroep om een bedrag van 1.250 euro, samen goed voor 145.000 euro. Een schijntje dus voor de globale sector, in vergelijking met de regionale tv’s die elk een compensatie van 300.000 euro op hun bankrekening mogen verwachten. Voor RTV is dat zelfs 545.863 euro. Voor de vier netwerkradio’s gaat het om elk 6.250 euro. De uitzending met de minister is hieronder te herbeluisteren.


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 622: Frits, Heidi & Roberto (video)

De trofeeënkast van Frits Spits staat alweer iets voller. Vandaag is de huig-r al helemaal Lees verder

Blad 621: Online Radio Awards, Oostenrijk en Aether (video)

• Interesse voor het laatste private plekje in Oostenrijkse nationale DAB+. • Een nieuw nummer Lees verder

Blad 620: NRJ, Spotify & StuBru (video)

We hadden al Throwback Thursday en nog een hele rits andere en nu is er Lees verder

Blad 619: Stadsradio, Fabienne & Isabelle, Capital Dance

Er is genoeg voor iedereen, zeven dagen lang 60's en '70's bij Stadsradio. Aftellen naar Lees verder

Blad 1520: Luc & André, De Max!, SONiC Radio

• Afscheid van twee Zuid-West-Vlaamse radiopioniers • NPO Radio 5 trekt streep onder 'De MAX!' Lees verder

Blad 1518: Radio Monza, Bauer, Earth FM

• Wens bezorgde Pierre een mooi afscheid van Radio Monza • UK: Bauer kiest voor Lees verder

Blad 1517: Viva Sport, Johan Derksen, Wim Chielens (audio)

• Viva Sport is klaar voor de Tour • Johan Derksen krijgt (muziek)programma bij Veronica Lees verder

Blad 1516: Koen Fillet, Qmusic, DAB+ in Frankrijk

• Koen Fillet krijgt een minder dwingend plekje bij Radio 1 • Aftellen naar opening Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
gerard
gerard
10 oktober 2020 - 10:01 10:01

Dalle was in Halle: 1.250 euro is een mooi gebaar maar het mocht net iets meer geweest zijn. Het is slechts een druppel op een héél hete plaat. Vooral wetende dat je er al onmiddelijk 500 euro van mag terug storten voor de (wat dit ook mag betekenen) nieuw ingevoerde jaarlijkse VRM bijdrage !?! Dus houden we al maar 750 euro meer over. Van een vest broekzak operatie gesproken. Daarmee moeten dan de vaste kosten gedekt worden van het afgelopen jaar. Geloof me die zijn torenhoog geworden na de radio herschikking. Dit terwijl de reclame inkomsten zo goed als opgedroogd zijn. De locale handel zit ook zijn centjes 2 of méér keer om te draaien alvorens uit te geven. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd. Dit wou ik even kwijt. Maar toch dank aan de minister. 750euro is en blijft altijd beter dan niks.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door gerard
Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx