RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 622: Frits, Heidi & Roberto (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Buma NL verrast Frits Spits met Industry Award

Frits Spits werd woensdagavond door Buma NL onderscheiden met een Industry Award. De radiomaker en presentator werd in de talkshow van Eva Jinek op RTL 4 verrast met de prijs. De Buma NL Awards worden dit jaar vanwege de coronacrisis niet uitgereikt in TivoliVredenburg. De winnaars worden deze week op verschillende momenten bekendgemaakt. Frits krijgt de award vanwege zijn jarenlange inzet voor het belang van Nederlandstalige muziek. “Hij heeft de afgelopen ruim veertig jaar in uiteenlopende programma’s de ontroerende pracht van melodieën en de zeggingskracht van het Nederlandstalige lied bij een breed en geïnteresseerd publiek onder de aandacht gebracht”, aldus Buma NL. “Wat een enorme eer”, reageerde hij. “Wat ben ik hier blij mee. Ik heb me inderdaad mijn hele leven – en nog steeds – sterk gemaakt voor Nederlandstalige muziek. Er worden prachtige dingen gemaakt, en nog steeds.”

Het meisje dat de huig-r introduceerde bij de openbare omroep

Knack brengt deze week een diepgravend interview met Heidi Lenaerts (45), die ondertussen al dik twintig jaar radio maakt voor de openbare omroep. Het gesprek gaat voor een groot deel over reuma, een diagnose die ze vijf jaar geleden kreeg en die haar vorig jaar deed besluiten om naar Oostende te verhuizen. Heidi werd in de 00’s bekend van de StuBru-ochtend aan de zijde van Wim Oosterlinck (foto boven) en presenteert sinds 2009 bij Klara. Knack-abonnees vinden het integrale interview hier, maar deze quote – over haar destijds veelbesproken huig-r – willen we u niet onthouden: « Toen ik na mijn derde keer auditie doen eindelijk geslaagd was voor het grote examen van Studio Brussel, moest ik direct aan de slag als nieuwslezer. Er was te weinig tijd om mijn r om te zetten naar een rollende r, lieten ze mij weten. Nu is de huig-r helemaal ingeburgerd, maar toen waren er wel wat luisteraars die lieten weten dat ik een spraakgebrek had en onmiddellijk van de radio verwijderd moest worden. (lacht) »

Radio Media rouwt om weerman Roberto

Radio Media moest gisteren (7 oktober) afscheid nemen van zijn iconische weerman Roberto. Hij overleed vlak voor zijn 81ste verjaardag. Albert Verstraeten, zoals hij echt heette, begon met radio in 1982 bij radio Intercity in Grijsloke. Hij ging later naar radio Express in Anzegem, wat later radio Media werd in Avelgem. Roberto was elke zondagochtend te horen met zijn weerpraatje, op vrijdagochtend draaide hij de leukste accordeondeuntjes in de Accordeonparade. Hij liet zich ook op tv opmerken in Man Bijt Hond en The Sky is the Limit, waar zijn vriendschap met ondernemer Willy Naessens aan bod kwam. Roberto maakte afgelopen weekend een ongelukkige val en bezweek aan de gevolgen hiervan. Hij wordt begraven in Vichte. Het team van Radio Media reageert verslagen op het overlijden van een goeie vriend.


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 621: Online Radio Awards, Oostenrijk en Aether (video)

• Interesse voor het laatste private plekje in Oostenrijkse nationale DAB+. • Een nieuw nummer Lees verder

Blad 620: NRJ, Spotify & StuBru (video)

We hadden al Throwback Thursday en nog een hele rits andere en nu is er Lees verder

Blad 619: Stadsradio, Fabienne & Isabelle, Capital Dance

Er is genoeg voor iedereen, zeven dagen lang 60's en '70's bij Stadsradio. Aftellen naar Lees verder

Blad 618: Caroline, Radio 538 & Belpop (video)

Ronan O'Rahilly op heruitgave van Loving Awareness cd. Typisch Hollands: een tientje! Vier dagen niets Lees verder

Blad 1646: Radio Singjaal, Tomas De Soete, Top 2000 a gogo

• Radio Singjaal's Top 100 Aller Tijden • VRT ontslaat Tomas De Soete • Herman Lees verder

Blad 1645: Turkuaz FM, Proximus, Obsolete Sounds

• Wallonië: erkenningsprocedure voor eenzame lokale frequentie • Ook Proximus trekt stekker uit 3G • Lees verder

Blad 1644: Mediaconcentratie, Joe, Top 2000 Stembus (video)

• Mediaconcentratie in Vlaanderen • Joe's Pakje van je hart op bezoek bij Tia • Lees verder

Blad 1643: Robin Keyaert, DAB+ in Estland, Willy

• Gezocht: een goede wekker voor Robin • Estland: DAB+ start op 28 november • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx