- Thuis of op pad. Altijd de beste gesprekken en podcasts op zak.
- Het zeezenderverhaal is 30 jaar geleden gestopt en toch is er nieuws.
- Q, Joe & Willy: Nederlands om te luisteren en in het Frans om te lezen.
U bent een nieuwsvreter?
En om geen tijd te verliezen wacht u niet tot de tv-journaals van 19:00 uur, maar zet u de radio aan. De hele nacht door en vanaf 06:00 uur stukken uitgebreider, wordt u op de hoogte gehouden van de toestand in de wereld. Maar u kan ook niet 24/7 naar de radio luisteren, daarom is er de VRT NWS app. Thuis, op pad of in de auto luisteren naar belangrijkste gesprekken en podcasts uit ‘De ochtend’ en ‘De wereld vandaag’. (Radio 1) Ook podcasts als ‘Planeet Frank’, ‘De afspraak op vrijdag’ en ‘Björn in the USA’ vindt u er in een vingerknip terug. De nieuwsapp van VRT NWS is gratis te downloaden via de App Store (Apple) of Google Play (Android). Alle nuttige details vindt u trouwens via deze weg terug. (TB)
Er is een nieuwe OEM
Offshore Echoes Magazine is het enige nog bestaande gedrukte tijdschrift ter wereld dat schrijft over offshore radio. In juni verscheen editie 200, maar wat een jubileumuitgave had moeten worden werd overschaduwd door het overlijden op 20 april van Ronan O’Rahilly, de stichter van Radio Caroline. Intussen is de maand oktober begonnen en is er een nieuw OEM-nummer. Dit keer met een terugblik op die andere grote Vlaamse offshore radio-figuur AJ Beirens, die op 26 juni laatstleden op 73 jarige leeftijd stierf. Verder zijn er artikelen over het leven aan boord van de Ross Revenge. Tony Kirk kijkt terug op de week voor de raid op 19 augustus door de Britse en Nederlandse overheden. Tien pagina’s gaat het over Radio Noordzee International. En er is een veertiende deel van de Radio Syd Story.
De ‘koppen’ van de radio
We zijn de eersten die op de barricades gaan staan om te roepen dat radio bedoeld is om naar te luisteren. Kijkradio op televisie? Iemand die de cijfers kent van het aantal mensen dat daarvoor speciaal gaat zitten? Als achtergrond moet u het ook niet doen, want een beeldbuis slurpt tonnen energie in vergelijking met een radio-ontvanger. Maar af en toe een kijkje achter de schermen van het radiogebeuren nemen? Eens zien welke ‘koppen’ er bij de stemmen passen? Studio, apparatuur, zenders, antennes, masten… U weet waar we naar toe willen. Naar dit zopas gereleased filmpje van DPG Media bijvoorbeeld, waarin het bedrijf z’n radiomerken voorstelt. Met een dagelijkse dosis muziek, info en entertainment loodsen Qmusic, Joe en Willy hun publiek door de herfst- en wintermaanden.