RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 606: Minister, grenzen en Tineke (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Een eerder rustige week was het voor Het Blad en bij uitbreiding voor de complete redactie van RadioVisie. Even buiten beschouwing gelaten dat enkele radiomakers ‘elders’ wel behoorlijk in de kijker liepen. En nog steeds. Maar dat soort kelken laten we graag aan ons voorbij gaan. De mooie nazomer en mogelijk de hete herfst die er aan komt – de radioprocessen die nog op de rol staan of stonden (VRM en Raad van State) -, krijgen straks wel onze volle aandacht. Geniet van uw weekend!

Uit de kantoren van Benjamin Dalle

Op voorstel van Vlaams minister Benjamin Dalle voegde de Vlaamse Regering twee frequenties toe aan het FM-frequentieplan; Poperinge 104.5 en Brussel 102.8 FM. Daarvoor worden, na het advies van de Raad van State, definitief twee bijlagen bij het eerdere besluit gewijzigd. Omwille van technische redenen konden deze frequenties bij de oorspronkelijke opmaak niet toegevoegd worden, en werd toen beslist dit in een latere fase te doen. En er werd gisteren nog meer beslist. De Vlaamse Regering wijzigde ook het besluit van 9 maart 2007, waarbij de nodige frequenties voor analoge radio ter beschikking worden gesteld van de VRT. Het gaat om een technische aanpassing, waardoor bepaalde parameters van de FM-frequenties van de publieke omroep voortaan via ministerieel besluit worden vastgelegd, in plaats van via een besluit van de Vlaamse Regering. (LC)

U moet er de juiste nationaliteit voor hebben

We komen nog even terug op het bericht van gisteren ‘Lekker makkelijk zoeken: alles op één plek!’. De aankondiging van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) dat u al hun podcasts op één en dezelfde plek zal kunnen terugvinden. Maar niet iedereen zal alles kunnen beluisteren. Dat is eigenlijk al het geval met alle NPO-podcasts sedert juli 2020. Zo zit het ineen: producties waarin veel muziek te horen is kunnen niet meer in het buitenland worden beluisterd in verband met auteursrechten. NPO betaalt die immers enkel voor Nederland. Kortom: het treft uitsluitend luisteraars die buiten Nederland proberen een podcast van de NPO te streamen waarin veel muziek zit. Een opname die u downloadt in Nederland om mee te nemen op vakantie is wel te beluisteren aldaar. Al kan dat soort digitale grenzen omzeild worden. (JDG)

Tineke de Nooij (alweer) op televisie

Op zaterdag 26 september om 17:10 uur bij NPO 1 – en dus ook te zien in Vlaanderen – wordt ‘TV Monument’ uitgezonden. Een nieuwe montage van eerdere beelden ter ere van zestig jaar Tineke op de radio. In deze vernieuwde versie zijn bijdragen te zien van onder anderen Jan Slagter en Peter Koelewijn. Programmamaker Han Peekel belicht in het programma personen die mediageschiedenis schreven. Tinekes carrière begon bij de zeezender Radio Veronica. Ze maakte niet alleen radio, maar ook tv-documentaires en introduceerde de middagtelevisie in Nederland. De Nooij nadert haar tachtigste verjaardag en is nog steeds op vrijdag en zaterdagmiddag te horen met haar TinekeShow op NPO Radio 5. Maar de vrijdagse uitzending verdwijnt binnenkort. Die wordt vanaf 9 oktober overgenomen door Daniël Dekker. (Foto bovenaan: © Mike Roelofs / Omroep MAX)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 605: NPO-app, MNM-jury & Belfius radioprijzen

NPO radio laat iedereen op een simpele manier 'meeluisteren'MNM op zoek naar juryleden: de eerste Lees verder

Blad 604: BNL, Siska en Mega (audio)

Luisteren naar nachtelijke stilte bij BNL (maar niet te lang)Siska mag het uitleggen op radio, Lees verder

Blad 603: Francesca, ’t Zwaantje, Dieuwertje (video)

Francesca slaat aan het podcasten over het klimaat. Een nieuwe webradio in Heist-op-den-Berg, genoemd naar Lees verder

Blad 602: DH Radio, TOPradio, DAB+ (video)

Gespierde (radio)taal, daar houden we wel van, al komt die dan uit Wallonië. Bij TOPradio Lees verder

Blad 601: Veel kort nieuws en dat kan niet in één titel (video)

Radio Superstar met 80's week en Golden Flash met nieuwe appPodcastreeks over radio-vormgeving en nieuwe Lees verder

Blad 600: Fiesta, Elvira, Gerbrandy en Sony

We geven het grif toe, de kop van Blad 600 is niet meteen een schoolvoorbeeld Lees verder

Blad 599: Klara, Joe en Qmusic (video’s)

Kijken naar Klara-jingles en dan het resultaat ontdekken op de radioNiels biedt extra hulp bij Lees verder

Blad 598: 854, NRJ, Bart, Tom & Raymond (video’s)

Vlaamse Radio 854 voor Canadese expats (omgekeerd mag ook)Een Metejoor in de studio van NRJ. Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx