RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 582: Eddy, Siska en Grensland (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Toen we vanochtend de zondagse koffie zetten, was er geen haar op ons hoofd dat er aan dacht om op deze zevende dag een nieuwe editie van Het Blad te ‘produceren’. Maar dat was buiten enkele correspondenten gerekend. Wanneer gaan die naar bed? Of wanneer staan zij op? Kijk uit voor een burn-out collega’s! Vooraleer het zover is: ‘Geacht publiek, doe er uw voordeel mee!’.

Veertig jaar geleden begon het op zee voor hem

Eddy Keur is deze nacht te horen op NPO Radio 1 van 00:00 tot 02:00 uur. In de show van Prem Radhakishun, samen met dj Kai Merckx van Qmusic – Nederland. Na een carrière bij Hilversum 3 en Radio 3 maakte hij in 1988 de overstap naar Radio 10. Hij werkte voor RTL radio en televisie. Hij dook op bij Noordzee FM (2003) en Radio 10 Gold (2010). In 2014 zat hij bij Radio 538. Een jaar later werd dit NH Radio. Er staat nog veel meer op zijn CV, maar hij haalt het Blad vooral omdat hij ooit debuteerde als Sebastiaan Peeters bij de zeezender Radio Caroline (1979-1980).

Een opvallende quote hadden we deze week nog niet

Siska Schoeters redt ons op de valreep. Bij HLN vertelt ze dat haar beginjaren bij StuBru niet van een leien dakje verliepen. “De eerste vijf jaar waren waarschijnlijk mijn moeilijkste jaren. Ik kreeg geen contract, mensen die na mij kwamen kregen er wel een. Ik was nochtans de vaste invaller, maar vijf jaar lang bleven ze zeggen dat ze niet overtuigd waren. Ze zagen het niet. Ik heb nog staan huilen in de gang. De hele zomer had ik het ochtendblok gepresenteerd, maar na de vakantie moest ik terug naar één dag per week. Ook financieel was dat niet makkelijk. Pas in 2007 kreeg ik mijn vast contract en mocht ik meteen ook Music for Life doen. Maar ik ben nog zeer lang onzeker gebleven.” Eind 2018 maakte ze de overstap naar Radio 2, en dat bevalt haar prima. (BVP)

Experiment ‘grensde’ aan het avontuurlijke

Wie het Radiodagboek volgt, weet inmiddels dat Radio Grensland, vandaag exact 39 jaar geleden van start ging, vanuit het Limburgse Kinrooi-Molenbeersel. Het was 10:00 uur toen men aan het grote avontuur begon op 23 augustus 1981. Er is een prima website waar u de complete geschiedenis van deze ‘vrije zender’ in detail kan lezen. In 2004 hield men er mee op. Net zoals alle collega onafhankelijke zenders, hebben zij mee gewrikt aan de poten van een vastgeroest Vlaams radiobestel. Goed dus voor een korte terugblik met enkele opmerkelijke foto’s en een audiobestand; een testuitzending en enkele belabberde fragmenten. Maar iedereen is blij dat ze bewaard zijn gebleven. Op de foto’s: de allereerste zendmast, een steigerpijp tegen een bunker gemonteerd. (PV)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 581: Radio 2, Zoom, Duitsland (video)

Radio 2 sluit de coronazomer af met "De Zomer 500"Zoom breidt zijn mogelijkheden alweer uit Lees verder

Blad 580: Klaas, Mi Amigo en 192TV (video)

Klaas is de volgende die z'n bewondering voor Raymond mag uiten. Nieuw postuum eerherstel voor Lees verder

Blad 579: Belga, reclame en voicetracking (video)

Het is al honderd jaar pas echt waar als ook Belga het zegt. Corona kleurde Lees verder

Blad 578: The end, sprookjes en een video

Kroniek van een aangekondigde dood voor de Ross Revenge Radio Minerva gaat nu ook 'sprookjes' Lees verder

Blad 577: Brussel, Oostenrijk en Hilversum

Zo kan het blijkbaar ook: een fundraising met overheidssubsidie. Oostenrijk: tweede klassiek product op nationale Lees verder

Blad 576: Anke, Annemie, Toon & Blankenberge

Anke zoekt in alles vrolijkheid, in boeken, in muziek, op televisieToon lanceert morgen de tweede Lees verder

Blad 575: Offshore radio, Leen en 20th Century FOX (audio)

Offshore Radio Days in Blankenberge presenteert goed gevuld sluitstukLeen D.: "Elke muziekliefhebber zal zich op Lees verder

Blad 574: DAB+ in tunnels, Valiezeradio, iHeartMedia & Cumulus

Een tunnelvisie hebben is niet altijd aan te raden, behalve dan voor DAB+. Het doorgaans Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx