RadioVisie

  • .
    .

Blad 581: Radio 2, Zoom, Duitsland (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Radio 2 sluit de coronazomer af met “De Zomer 500”
  • Zoom breidt zijn mogelijkheden alweer uit en Google heeft nieuwe oorknopjes
  • In Duitsland laat de nieuwe federale DAB+ echt van zich horen.

Radio 2 laat nog één keer deze zomer de zon in je hart

De zomer van 2020 is is er eentje van veel ‘niet’. OK, de zon doet haar best, met de bubbels hebben we leren leven, we wagen ons al eens aan een frivool mondmasker en altijd is er nog de radio. Radio 2 sluit de vakantiemaanden daarom – passend – af met de ‘Zomer 500’. Vanaf 29 augustus met muziek van vroeger en van nu. Van bij ons, of uit het verre buitenland. Zomerse muziek, opzwepende nummers, vrolijke deuntjes. De inhoud wordt bij elkaar gesprokkeld door de luisteraars. Of wat dacht u? ‘Laat de zon in je hart’ van Willy Sommers, ‘Walking on Sunshine’ van Katrina & The Waves of ‘Summer of ’69’ van Bryan Adams, … Wie hier meestemt maakt kans op een barbecuepakket om met de bubbel te vieren. Radio 2 trakteert het eten, u organiseert het feestje of zomers etentje tijdens deze ‘Zomer 500’ op 29, 30 of 31 augustus. (BVP)

Enkele leuke weetjes uit de gadgetwereld

Zoom, de videoconferentiedienst die enorm populair werd door de coronacrisis, zet zijn steile opmars voort. Het heeft deze week aangekondigd dat de videoconferentie app ook zal werken op de Amazon Echo Show, de Facebook Portal, en de Google Nest Hub Max. Dat zijn de slimme schermen van de verschillende fabrikanten – eigenlijk is dit een slimme luidspreker -, maar dan met een scherm. Interesse? Lees meer bij The Verge…/… Google brengt op z’n beurt een nieuwe versie uit van de draadloze oorknopjes, de Pixel Buds. En doet daarvoor beroep op AI (Artificiële Intelligentie). Die maakt dat bepaalde belangrijke geluiden toch doorheen de onderdrukking van achtergrondlawaai komen, via een Attention Alert. Dat kan het geluid zijn van een huilende baby, een blaffende hond, de sirene van de nooddiensten. Google heeft zijn AI systemen getraind om die geluiden te herkennen. Meer hierover bij Venturebeat. En een discussie bij Slashdot. (HvG)

Duitsland: de eerste tuut van de tweede federale DAB+

In het noorden van Duitsland zijn donderdag in blok 5D de eerste testuitzendingen opgevangen van de langverwachte tweede federale DAB+ -multiplex, die begin oktober van start gaat. De test vond vermoedelijk plaats vanop de Heinrich Hertz-zendtoren in Hamburg (video). Negen jaar geleden zond ook de eerste Bundesmux zijn eerste testprogramma’s uit in Hamburg. Het ging naar verluidt enkel om een kalibratietest voor de zenderfabrikant Rohde & Schwarz. Vorige maand werden al een flink deel van de radioproducten bekendgemaakt die op de nieuwe mux te horen zullen zijn.


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 580: Klaas, Mi Amigo en 192TV (video)

Klaas is de volgende die z'n bewondering voor Raymond mag uiten. Nieuw postuum eerherstel voor Lees verder

Blad 579: Belga, reclame en voicetracking (video)

Het is al honderd jaar pas echt waar als ook Belga het zegt. Corona kleurde Lees verder

Blad 578: The end, sprookjes en een video

Kroniek van een aangekondigde dood voor de Ross Revenge Radio Minerva gaat nu ook 'sprookjes' Lees verder

Blad 577: Brussel, Oostenrijk en Hilversum

Zo kan het blijkbaar ook: een fundraising met overheidssubsidie. Oostenrijk: tweede klassiek product op nationale Lees verder

Blad 1592: Warmste Week, middengolf in Spanje, MENT

• De Warmste Week vanuit Hasselt • Spaanse middengolf is nog niet dood • De Lees verder

Blad 1591: podcast, presenteren, radiorapport

• Waarom radiomakers overstappen naar podcast • Presenteren kun je leren • Hans leverde alweer Lees verder

Blad 1590: Nostalgie, TuneIn, Jeopardy, Hans Knot

• Acht keer stemmen voor 880 80's liedjes • TuneIn brengt audioversie van Jeopardy! • Lees verder

Blad 1589: Radio2, Symphony, Veronica Vintage (video)

• Radio2-ochtend: West-Vlaamse provincieraad vervoegt protest • Symphony: de Netflix voor klassieke concerten • Start Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx