RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 579: Belga, reclame en voicetracking (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Het is al honderd jaar pas echt waar als ook Belga het zegt.
  • Corona kleurde je radio: minder radioreclame, maar meer radioluisteraars.
  • Alles is kunst, dus ook voicetracking: hier is de Voice Tracker of the Year Award.

Persagentschap Belga: op naar de volgende honderd jaar

Op vrijdag 20 augustus 1920, vandaag precies honderd jaar geleden, werd Belga opgericht. Onder impuls van Koning Albert I en de Nationale Bank van België ondertekenden 245 vertegenwoordigers van de Belgische handel en nijverheid de oprichtingsakte van het nationale persagentschap. Naar aanleiding van deze verjaardag kijkt men terug op het rijke verleden om van daaruit de lijn door te trekken naar de toekomst. Er wordt stil gestaan bij de rol van de stakeholders, de technologische gedrevenheid, de communautaire uitdagingen, het koloniale verleden en de permanente waakzaamheid inzake persvrijheid. De plannen voor de volgende eeuw? “We vatten de volgende honderd jaar vertrouwensvol aan met in onze wortels de lessen van de vorige eeuw en met ons hoofd en hart vol van uitdagingen voor een bloeiende toekomst”. (TB)

Nederland: meer luisteraars hoorden minder radioreclame

In Nederland is de omzet van radioreclame tussen de 20% en 30% gedaald tijdens de coronacrisis. Dit blijkt uit een onderzoek van Screen Force. Bedrijven gaven minder uit aan reclame, onder meer om te besparen op de kosten en vanwege grote onzekerheid door corona. Volgens Liedewij Hentenaar, directeur van het Radio Advies Bureau is er ook een positieve kant: “Gedurende de lockdown steeg onze luistertijd met 10%. Dat is een omgekeerde trend als je kijkt naar hoe het de afgelopen jaren ging.” Door sterk verminderde reclame-inkomsten ontsloeg Talpa, eigenaar van vier radiostations, veel personeel. RadioCorp en FD Mediagroep namen eveneens maatregelen. Publieke reclameregie STER kreeg keek eveneens aan tegen sterk gedaalde inkomsten. Ook het feit dat grote evenementen werden afgelast, ligt mee aan de basis. (Radiofreak)

De kunst van het voicetracken

Bij heel veel radiostations wereldwijd is voicetracking – het vooraf inspreken van presentaties, al dan niet semi-live – intussen al jaren het “nieuwe normaal” geworden. Meer nog: voicetracking is in de radiowereld haast een discipline, een kunst op zichzelf geworden. In de VS wordt dit jaar al voor de derde keer “De Voice Tracker of the Year”-prijs uitgereikt door de Voicetrackerhub, een platform waar voicetrackers en klanten elkaar vinden. De winnaar krijgt weliswaar “slechts” 500 dollar, maar het geeft je ook heel wat prestige. De wedstrijd staat (tot 30 september) open voor inschrijvers uit de hele wereld. De winnaar van vorig jaar, de in Canada gevestigde Melanie Martin van onder meer 101.1 Big FM in Ontario, zetelt dit jaar in de jury. ”Het winnen van deze prijs vorig jaar betekende veel voor mij, vooral omdat ik mijn carrièrefocus volledig had verlegd richting voicetracking,” aldus Melanie. Hieronder de winnaars van 2018 en 2019.


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 578: The end, sprookjes en een video

Kroniek van een aangekondigde dood voor de Ross Revenge Radio Minerva gaat nu ook 'sprookjes' Lees verder

Blad 577: Brussel, Oostenrijk en Hilversum

Zo kan het blijkbaar ook: een fundraising met overheidssubsidie. Oostenrijk: tweede klassiek product op nationale Lees verder

Blad 576: Anke, Annemie, Toon & Blankenberge

Anke zoekt in alles vrolijkheid, in boeken, in muziek, op televisieToon lanceert morgen de tweede Lees verder

Blad 575: Offshore radio, Leen en 20th Century FOX (audio)

Offshore Radio Days in Blankenberge presenteert goed gevuld sluitstukLeen D.: "Elke muziekliefhebber zal zich op Lees verder

Blad 1595: StuBru, Apple Podcasts, NPO Klassiek

• Exclusieve show Arctic Monkeys bij StuBru • Apple Podcasts lanceert Delegated Delivery • NPO Lees verder

Blad 1594: Gunther D, radio & energie, British DX Club

• Na de zondagsmis, de zondagsquiz • Energie besparen met een stillere radio? • Wat Lees verder

Blad 1593: Lost Frequencies, DAB+ in Zweden, Willy

• Lost Frequencies nu ook bij Contact • Zweden: licenties DAB+ verlengd tot 2026 • Lees verder

Blad 1592: Warmste Week, middengolf in Spanje, MENT

• De Warmste Week vanuit Hasselt • Spaanse middengolf is nog niet dood • De Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx