RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 577: Brussel, Oostenrijk en Hilversum

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Zo kan het blijkbaar ook: een fundraising met overheidssubsidie.
  • Oostenrijk: tweede klassiek product op nationale DAB+
  • Podcast: Hallo Hier Hilversum

Zo kan het blijkbaar ook: een fundraising met overheidssubsidie

Bruzz zet met Brussel Helpt jaarlijks een grootscheepse fundraisingactie op ten voordele van een goed doel dat actief is rond een specifiek grootstedelijke problematiek. De actie heeft ook uitgesproken doelstellingen op vlak van sensibilisering en gemeenschapsvorming. Het goede doel van Brussel Helpt 2020 is Babytheek Brussel. De organisatie werd gekozen na rondvraag bij de partners van Brussel Helpt. Op zich best nobel, tot we hier vernamen dat Bruzz voor de organisatie/realisatie van deze fundraising een subsidie krijgt van 25.000 euro vanwege de Vlaamse Gemeenschapscommissie. We mogen dus minstens hopen dat de fundraising minstens een veelvoud van dat bedrag opbrengt.

Oostenrijk: tweede klassiek product op nationale DAB+

De nationale Oostenrijkse DAB+ mux krijgt er op 25 augustus een elfde programma bij. Het gaat om Radio Klassik Stephansdom, een klassiek radioproduct van een stichting binnen het aartsbisdom Wenen. Het station bestaat al sinds 1998 en heeft analoge regionale frequenties in Wenen en Graz. Op dezelfde nationale mux zit al Klassik Radio, een station dat in Duitsland ook op de Bundesmux zit, wat het aantal klassieke programma’s dus op twee brengt. Op 25 augustus worden eveneens de voorlopig laatste steunzenders van Klagenfurt (Dobratsch) en Wolfsberg (Koralpe) in gebruik genomen, waardoor 88,3 procent van de Oostenrijkse bevolking de nationale mux kan beluisteren. De mux ging op 28 mei 2019 van start met 9 producten: Arabella Relax, ERF Plus Österreich, ENERGY ÖSTERREICH, Jö Live, Klassik Radio, Radio 88.6, Radio Maria Österreich, Rock Antenne en Technikum One. In februari van dit jaar kwam Mein Kinderradio er als tiende station bij.

Hallo Hier Hilversum

Vincent Bijlo en Ger Jochems zijn heren die wel vaker opduiken in deze rubriek. Mannen met een radioverleden, die datzelfde verleden zo goed mogelijk proberen te bewaren. Een gevoel dat we ook bij RadioVisie maar al te goed kennen. Het Nederlandse duo kijkt bij het honderjarig bestaan van de radio in hun land, terug naar legendarische programma’s. In één van de afleveringen gaat het specifiek met over het hoorspel. Dit onder de noemer: ‘Radiodrama leeft op dankzij podcast’. Een stelling die wij alleen maar kunnen bijtreden. De toon van deze productie is naar onze smaak iets te weinig respectvol tegenover het genre en té vlot, zoals dat tegenwoordig altijd moet zijn. Maar misschien ligt dat aan het generatieverschil tussen ons, de radiomakers en de Nederlandse manier van presenteren. Toch blijft het interessant om te horen wat er verteld wordt over onder andere Het Gebouw, De Deense Detective en Geen noot is Onschuldig. Hierlangs. (HvG)


Spotlight

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 576: Anke, Annemie, Toon & Blankenberge

Anke zoekt in alles vrolijkheid, in boeken, in muziek, op televisieToon lanceert morgen de tweede Lees verder

Blad 575: Offshore radio, Leen en 20th Century FOX (audio)

Offshore Radio Days in Blankenberge presenteert goed gevuld sluitstukLeen D.: "Elke muziekliefhebber zal zich op Lees verder

Blad 574: DAB+ in tunnels, Valiezeradio, iHeartMedia & Cumulus

Een tunnelvisie hebben is niet altijd aan te raden, behalve dan voor DAB+. Het doorgaans Lees verder

Blad 573: Slimste Mens, Willy en MENT (video)

De begintune van 'Slimste Mens ter wereld ' geeft 'geheim' prijsAls u niet naar de Lees verder

Blad 572: KINK, muziek en StuBru (video)

Hoe moet u KINK en NPO 3FM vergelijken, qua marktaandeel? Niet te doen! De wondere Lees verder

Blad 571: Denderbelle, Houtem en Zwijnaarde

Drie keer een Vlaams dorp in de radiokijker: Denderbelle waar komend weekend een evenementenradio op Lees verder

Blad 570: Roos, Apple en Veronica

Roos V. uitgebreid op de praatstoel bij Het NieuwsbladApple laat podcastconcurrenten ver achter zichMusic vertelt Lees verder

Blad 569: Qmusic, Jan en Radio 270 (video)

• De ene Qmusic is niet gelijk aan de andere • Iemand die Jan landelijk Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx