RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Blad 574: DAB+ in tunnels, Valiezeradio, iHeartMedia & Cumulus

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Een tunnelvisie hebben is niet altijd aan te raden, behalve dan voor DAB+.
  • Het doorgaans onooglijke dorpje Mullem zet zich (heel even) op de radiokaart.
  • Amerikaanse radiogroepen zagen helft inkomsten in rook opgaan in Q2.

Testen met DAB+ repeaters in Craeybeckxtunnel

Er lijkt eindelijk toch wat schot te komen in de installatie van de DAB+ repeaters in de (voornamelijk Antwerpse) verkeerstunnels. We vernemen dat er sinds kort testen plaatsvinden in de Craeybeckxtunnel in Antwerpen. De (commerciële) kanalen 11A en 5D van Norkring werken naar verluidt al prima, net als de VRT-mux (12A) die door Broadcast Partners wordt verzorgd. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle kondigde de test eind vorig jaar aan. Als die positief wordt bevonden, wordt het systeem ook in de overige Vlaamse verkeerstunnels uitgerold. In totaal gaat het om 13 tunnels in de provincie Antwerpen en twee in Vlaams-Brabant (link naar pdf). Vier tunnels zijn overigens al enkele jaren uitgerust met DAB+. In Oost-Vlaanderen zijn dat de Zelzatetunnel (N49/E34) en Debbautstunnel (R4/E34), in West-Vlaanderen de Tunnel Wevelgem en Tunnel onder ’t Zand.

Geen Valiezekoers, wel Valiezeradio

Corona zorgt deze zomer voor nogal wat extra evenementenradio’s, zo stelden we al eerder vast. In het Oost-Vlaamse dorpje Mullem (Oudenaarde) kunnen ze voor het eerst in vijftig jaar op Maria-Hemelvaart geen (ludieke) Valiezekoers organiseren. De organiserende jeugdvereniging De Vliegende Arend doorbreekt de stilte dan maar met Valiezeradio. Op 15 augustus kan je van 14 tot 18 uur luisteren via 97,7 FM. Heb je een favoriet nummer? Laat het weten via info@valiezekoers.be en misschien wordt jouw verzoekje gedraaid. Naast muziek wordt ook voor entertainment gezorgd.

Amerikaanse radiogroepen zien zwarte (corona)sneeuw

Het wordt steeds duidelijker dat corona er zeer zwaar inhakte bij de grote Amerikaanse radiogroepen. iHeartMedia, de grootste radiogroep, liet in het tweede kwartaal een omzetdaling van 47 procent optekenen in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2019. Vooral de radio-uitzendingen lieten het grootste verlies optekenen, terwijl de inkomsten uit podcasts en digitaal zelfs stegen. Zoals we al meermaals schreven was vooral het personeel daar de dupe van. De bedrijfskosten daalden in het tweede kwartaal met 36,1 procent, voornamelijk door forse bezuinigingen op personeel. Ook Cumulus, met 424 radiostations in 87 markten, de nummer twee in de VS meldde voor het tweede kwartaal een omzetverlies van 48 procent. Cumulus kondigde deze week aan dat het zijn volledige portefeuille aan zendtorens voor 210 miljoen dollar heeft verkocht aan Vertical Bridge. De groep zal vanaf 2021 jaarlijks een huur betalen van 13,5 miljoen dollar voor het gebruik van de torens. Ook iHeartMedia kondigt aan te zullen snoeien in zijn vastgoedportefeuille.


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 573: Slimste Mens, Willy en MENT (video)

De begintune van 'Slimste Mens ter wereld ' geeft 'geheim' prijsAls u niet naar de Lees verder

Blad 572: KINK, muziek en StuBru (video)

Hoe moet u KINK en NPO 3FM vergelijken, qua marktaandeel? Niet te doen! De wondere Lees verder

Blad 571: Denderbelle, Houtem en Zwijnaarde

Drie keer een Vlaams dorp in de radiokijker: Denderbelle waar komend weekend een evenementenradio op Lees verder

Blad 570: Roos, Apple en Veronica

Roos V. uitgebreid op de praatstoel bij Het NieuwsbladApple laat podcastconcurrenten ver achter zichMusic vertelt Lees verder

Blad 1592: Warmste Week, middengolf in Spanje, MENT

• De Warmste Week vanuit Hasselt • Spaanse middengolf is nog niet dood • De Lees verder

Blad 1591: podcast, presenteren, radiorapport

• Waarom radiomakers overstappen naar podcast • Presenteren kun je leren • Hans leverde alweer Lees verder

Blad 1590: Nostalgie, TuneIn, Jeopardy, Hans Knot

• Acht keer stemmen voor 880 80's liedjes • TuneIn brengt audioversie van Jeopardy! • Lees verder

Blad 1589: Radio2, Symphony, Veronica Vintage (video)

• Radio2-ochtend: West-Vlaamse provincieraad vervoegt protest • Symphony: de Netflix voor klassieke concerten • Start Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Danny Adriaensen
Danny Adriaensen
14 augustus 2020 - 16:47 16:47

In de Craeybeckxtunnel is ontvangst van de VRT mux 12A ook in orde.

Nu de gaten in de (Zuider)kempen en de regio rond Aarschot nog aanpakken, althans wat de ontvangst van de Norkring zenders betreft.

Timo
Timo
14 augustus 2020 - 16:26 16:26

Zouden ze op die Vlaams-Brabantse tunnels dan ook de Brusselse en/of Waalse muxen steken? Of gaan ze het houden op de 3 Vlaamse? Het is natuurlijk niet hetzelfde, maar in Nederland geven ze in de Sluiskil- en Westerscheldetunnel wel gewoon Vlaamse zenders door. Als ze bovengronds te ontvangen zijn, dan mag ondergronds toch ook wel.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx