RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Blad 569: Qmusic, Jan en Radio 270 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Naar het bos kunnen we niet, wegens een ‘bomenallergie’. Als we proberen te zwemmen, verdrinken we. Naar Blankenberge mogen we niet en naar Knokke-Heist willen we sowieso nooit. Dus dachten we onze vrije tijd nuttig te gebruiken. Lekker een zondags editie van Het Blad maken waarbij we van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk trekken en zelfs terug in de tijd reizen. Last van de warmte? Ben je gek?

De ene Qmusic is niet gelijk aan de andere

In Nederland zendt het succesvolle commerciële radiostation vanaf morgen maandag 10 tot en met donderdag 13 augustus de ‘Q-top 500 van de Zomer’ uit. Samengesteld door de luisteraars, die daarvoor ook vandaag nog heel dag kunnen stemmen. Wat zeggen ze zelf over deze zoveelste hitlijst? ”Hier bij Q houden we Piet Paulusma en Gerrit Hiemstra goed in de gaten, want bij minimaal drie dagen volle zon en zomerse temperaturen trekken we de Q-top 500 van de Zomer uit de kast. En aanstaande maandag is het zo ver: dan is de aftrap van de zonnigste lijst van je radio. Het enige wat jij nog moet doen is de zonnebrand pakken, het volume op standje 10 en genieten maar!”

Iemand die Jan landelijk wil uitzenden?

Is het u ook al opgevallen dat Jan van Veen en het programma ‘Candlelight’ met een zekere regelmaat in deze rubriek opduiken? De bedenker/presentator kan en wil er blijkbaar geen afscheid van nemen. Feit is dat van Veen er voor pleit om ‘zijn’ gedichtenprogramma terug op de landelijke radio te krijgen. Begin 2019 was Candlelight een paar weken bij Omroep Max op Radio 5 te beluisteren. Die samenwerking liep na een conflict met nethoofd Jan Slagter mis. “Ik hoop dat er ergens toch een omroepbaas opstaat die mijn programma wil uitzenden’, aldus Jan van Veen in het weekblad Privé. “Candlelight begon in 1967 bij de zeezender Radio Veronica en is nu één van de oudste radioprogramma’s dat nog steeds bestaat”, aldus nog Jan van Veen. (Mediapages.nl)

Eerst was 270 een radio en nu een… film

Radio 270 was niet de grootste Britse zeezender, maar wel vrij succesvol en populair. Net zoals de meeste andere collega offshore stations, was het avontuur op 14 augustus 1967 helaas voorbij. We zijn inmiddels bijna 53 jaar verder. Hoog tijd dus voor een film. Neddy Noel is klaar met de postproductie van al het filmmateriaal dat hij eigenhandig draaide aan boord van het zendschip Ocean 7 in 1966. 270-ochtendjock Leon Tippler stelde zijn eigen beelden ter beschikking en samen vormen ze nu een mooi geheel van 53 minuten. Er komt ook nog een boek aan over deze zeezender. Vermoedelijke datum van verschijnen is de maand november. Meer over 270 vindt u op hun website(TB)


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 568: Lo Radio, Radio Louisa, RTL

Een nieuwe lokale aanwinst voor Lochristi. geen Camping Louisa, maar wel Radio Louisa in Hoboken. Lees verder

Blad 567: Sport, Eric en Annemie (video)

De 'sporzamannen' van de radio kunnen het ook op televisie Eerbetoon: radiostudio werd opgedragen aan Lees verder

Blad 566: Verlengd, voorbij en vervrouwelijkt

NPO radio mag langer op FM uitzenden (zelfs zonder het te vragen)Google Play Music verhuist Lees verder

Blad 565: SARC, hitlijst, quiz en waardering

VRRO is voor het eerst expliciet opgenomen in de SARC'Zeezender Top 74' bij Extra Gold Lees verder

Blad 564: Noordzee, Randstad en Pfizer

Een radiorubriek over de bloemetjes, de bijtjes én de visjes van Oostende. Nederlandse regionale publieke Lees verder

Blad 563: Jingles, Joe en vrouwen (video)

Toetsenist Minoru Mukaiya (Casiopea) combineerde twee passiesJoe bedacht een hitlijst met een fijne woordspeling en Lees verder

Blad 562: Radiopiraat, radiojournalist & radiojingles (audio & video)

Wat dacht u van een rapport over ‘illegale radio’ uit 1988, als vakantielectuur?Hij werkte voor Lees verder

Blad 561: Stadsradio, luistercijfers, comeback (audio)…

Stadsradio Halle moet nieuwe studio open stellen zonder publiek. In het weekend kiest Nederland blijkbaar Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx