fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Blad 568: Lo Radio, Radio Louisa, RTL

  • Een nieuwe lokale aanwinst voor Lochristi.
  • geen Camping Louisa, maar wel Radio Louisa in Hoboken.
  • Meer details over DAB+ in het Groothertogdom Luxemburg.

En toen ging Jo van start met Lo

Het voordeel aan internetradio? Er kan er altijd nog wel eentje bij. Op 28 juli ging in Lochristi Lo Radio van start, een initiatief van Johan Dhondt (foto boven), zaakvoerder van Jo’s Repair Shop. Johan was vroeger dj bij Radio You in Beervelde, evenementenradio VROB en momenteel nog bij Radio Tequila in Deinze en RBS in Zele. “Omliggende steden en gemeenten hebben een eigen omroep, of meerdere. Een bruisende gemeente als Lochristi mag niet achterblijven”, zegt hij in Het Nieuwsblad. Zijn ambitie is om Lo Radio een sterke lokale verankering te geven en de inwoners, de gemeente en de lokale pers achter zich te krijgen en dus doet hij een oproep naar medewerkers. Voorlopig is het gewoon de zoveelste muziekstream, in dit geval eentje met de klemtoon op pop en rock. “De polonaise dansen bij Lo Radio, dat zal je niet meemaken.”

Camping geschrapt, dan maar een (gelegenheids)radio

Ook in Hoboken is het culturele landschap geveld door corona. Normaal zou daar deze maand Camping Louisa plaatsvinden. Dat is nu vervangen door – u raadt het al – Radio Louisa. Vorige zondag debuteerde Radio Louisa vanuit de bar van het cultureel centrum Gravenhof met een eerste show, waarbij Axl Peleman de luisterende Hobokenaren amuseerde met verhalen en Johannes Genard, de frontman van School is Cool, live enkele nummers speelde. Morgen, zondag 9 augustus, zorgt Axl Peleman voor de muziek en is acteur/cabaretier Johan Petit de centrale gast. In de vaste rubrieken gaat Callboys-acteur Bart Hollanders als nieuwe inwoner van het district op ontdekkingstocht, beantwoordt ervaren radiomaker Kurt Van Eeghem een vraag over Hoboken en laat cabaretier Steven Goegebeur zijn licht schijnen op het nieuws. Ook op zondag 16, 23 en 30 augustus, telkens van 10 tot 14 uur, is Radio Louisa nog te volgen. Onder andere tv-gezicht Cath Luyten en Familie-actrice Jasmijn Van Hoof komen nog langs. De streams zijn te volgen via Mixcloud Live.

DAB + in Groothertogdom Luxemburg: meer details raken bekend

We meldden onlangs dat RTL-dochter Broadcast Center Europe (BCE) binnenkort zal starten met een DAB+ ensemble in het Groothertogdom Luxemburg. Een ingenieur van BCE heeft nu meer details gegeven aan het Duitse tijdschrift Infodigital. Het is de bedoeling dat in september of oktober een test van start gaat in het Groothertogdom. Naast de twee RTL-programma’s – RTL Radio (Duits) en RTL Radio Letzbuerg – nemen ook alle nationale particuliere radiostations deel, waaronder Eldoradio, Radio ARA, Radio Latina en L’essentiel Radio. De twee zendersites in Dudelange en Hosingen zullen worden gebruikt, maar wel niet met het hoge vermogen van 50 kW, zoals aanvankelijk circuleerde in gespecialiseerde kringen, maar met aanzienlijk minder vermogen. BCE hoopt een internationale coördinatie te verkrijgen van 10 kW in Dudelange en 2 kW in Hosingen.


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 662: TOPradio, MNM & Sam (video)

Sinterklaas gooit een hoofdstedelijke frequentie in het TOPschoentje. Huur eens een DJ van MNM in Lees verder

Blad 661: Sam, Remco & Dick (video)

Soms zijn we ook blij dat een week voorbij is. Niet dat we bijgelovig zijn, Lees verder

Blad 660: Radio 10, Lutgart & Bandcamp

Vierduizend quizzende popmuziek allesweters gezocht om online ter spelen. De uitvaartplechtigheid van Lutgart Simoens wordt Lees verder

Blad 659: OmniPlayer, MENT & Brandy (audio)

DPG Media zet in op OmniPlayer voor z'n radiostations. Isabel en Lou van Put strijden Lees verder

Blad 658: Oilsjt Mjoezik, RFI en DAB+ (video)

Oilsjt Mjoezik: Doen alsof Covid-19 niet bestaat. RFI: Het was maar een test en die Lees verder

Blad 657: Lutgart, antennes & Bent (audio & video)

"Ik heb een rijk leven gehad, daarvoor bedank ik vooral de luisteraars".Opnieuw gaat een stuk Lees verder

Blad 656: Lutgart, MNM en Joe (audio)

De kortegolf- en de commerciële Coca Cola-avonturen van Lutgart. Generation M heeft een apart plekje Lees verder

Blad 655: Hans, Ger Anna, Soundbeamer (video)

Een zondag waarop de... zon verstek geeft. In Covid-19 tijden nog minder leuk dan anders. Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Linda Peralta
Linda Peralta
10 augustus 2020 - 13:52 13:52

Lo Radio!! Excelente proyecto de emisora local que traspasa las fronteras. La música es el lenguaje universal que une pueblos, gracias a Internet podemos disfrutar de su cultura desde Panamá. Un Fuerte abrazo a DJ Johan hasta Lochristi, toda la pgramación me gusta . Aprendi algo nuevo que en Belgica se habla neerlandés, espero que la tanda de música Latina les guste.

Danny Adriaensen
Danny Adriaensen
8 augustus 2020 - 16:09 16:09

Met zulke lage vermogens zal de ontvangst in het heuvelachtige Luxemburg wel te wensen overlaten. Hopelijk zullen in de toekomst meer zendersites in gebruik genomen worden.

Welke DAB frequenties zijn eigenlijk toegewezen aan het Groothertogdom Luxemburg ?

2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Column Hans Knot – 130 (audio & video)

Het is vandaag 8 augustus… 1978 (audio)

2007: Luisteraars niet gek op verkeersinfo in dj-stijl

Sluiten