fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Blad 564: Noordzee, Randstad en Pfizer

  • Een radiorubriek over de bloemetjes, de bijtjes én de visjes van Oostende.
  • Nederlandse regionale publieke omroepen schakelen digitaal tandje bij in Randstad.
  • Een online radiostation over één enkel thema: uitgezaaide borstkanker.

Dagelijks radiorubriekje over de Oostendse fauna en flora

Radio Noordzee in Oostende heeft er weer een nieuw dagelijks item bij: Strandlopers. Natuurgids Katia Van Cauwenberghe (foto boven, Radio Noordzee) informeert elke dag om 14.15 uur over de fauna en flora van strand en duinen. Katia is al twintig jaar strandgids en laat tijdens tochten en workshops kinderen en volwassenen kennismaken met de rijke fauna en flora van zee, strand en duinen. Met deze rubriek wil ze de kustbewoners en toeristen laten proeven van de grote diversiteit die de kust rijk is, zoals het pietermanvisje, de zeecipres, het duinviooltje, het nonnetje en de oester. Ze trekt ook de duinen in en neemt dieren en schelpen onder de loep, plus onderwerpen als strandvervuiling of kustbescherming. Op zondagmiddag krijgt Strandlopers een iets andere invulling. Dan vertelt ze een verhaal of een mythe voor kinderen, zoals over De Roeschaard, De Nekkerman, waterwezens of zeemeerminnen. Katia is namelijk ook bekend als zeeheks en auteur van drie romans voor volwassenen en één verhalenboek voor kinderen.

Betere DAB+ ontvangst in Randstad voor regionale omroepen

De zes regionale omroepen in de Nederlandse Randstad hebben op 1 augustus de dekking van hun gemeenschappelijk DAB+ kanaal 8A uitgebreid. Het zendvermogen in Amsterdam, Rotterdam en Lopik werd fors verhoogd en in Hilversum en Den Haag werden twee bijkomende opstelpunten in gebruik genomen. De digitale ontvangst van NH Radio, Omroep Flevoland Radio, Radio M Utrecht, Radio West, Rijnmond en Radio Gelderland in en om de Randstad wordt hiermee aanzienlijk verbeterd, niet alleen onderweg in de auto, maar ook binnenshuis. De Nederlandse regionale publieke omroepen voeren hun digitaliseringsbeleid  via het samenwerkings- en coördinatieorgaan RPO. De betere ontvangst is tegelijk goed nieuws voor de 11 overige (private) radioproducten die een plekje huren op deze publieke mux: Amor FM, Qmusic Non-stop, Radio Continu 3, Radio Decibel NH, Radio Decibel ZH, RADIONL Noord-Holland, RADIONL Utrecht, RADIONL Zuid-Holland, Ujala Radio, VAHON RADIO! en Wild FM Hitradio.

Nieuw thema-radiostation praat enkel over uitgezaaide borstkanker

Internetradio vind je dezer dagen in zowat alle kleuren en vormen. Zopas lanceerde de Amerikaanse farmareus Pfizer zopas een eigen streaming-radiostation, WMBC, dat slechts één enkel thema behandelt: uitgezaaide borstkanker. MBC staat voor metastatic breast cancer, of uitgezaaide borstkanker. Het station wil een steun zijn voor alle vrouwen en mannen die gediagnosticeerd worden met deze vreselijke ziekte. Het online-radiostation is onderdeel van de multimediale campagne Find Your MBC Voice. Een van de ‘gezichten’ van de campagne is tv-journaliste Meredith Vieira, die de serie “ABCs of MBC” regisseert. Een ander programma is “Science of MBC”, met de in de VS bekende oncoloog Elizabeth Comen, waarbij de nadruk ligt op wetenschapsgerelateerde onderwerpen zoals onderzoek, behandeling en klinische proeven. Pfizer verdiende in 2019 zo’n 5 miljard euro aan Ibrance, een behandeling voor uitgezaaide borstkanker.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 663: Maria, DAB+, M fm en Lutgart

‘De Hemelse 100’, nu ook te horen voor gewone stervelingen. Duitsers lopen storm voor 'huishoudelijke' Lees verder

Het ochtendblad op dinsdag 24 november

In Roeselare zijn er nog Pieten en die maken kinderontbijten klaar. Internetradio heeft kerstcadeau voor Lees verder

Blad 662: TOPradio, MNM & Sam (video)

Sinterklaas gooit een hoofdstedelijke frequentie in het TOPschoentje. Huur eens een DJ van MNM in Lees verder

Blad 661: Sam, Remco & Dick (video)

Soms zijn we ook blij dat een week voorbij is. Niet dat we bijgelovig zijn, Lees verder

Blad 660: Radio 10, Lutgart & Bandcamp

Vierduizend quizzende popmuziek allesweters gezocht om online ter spelen. De uitvaartplechtigheid van Lutgart Simoens wordt Lees verder

Blad 659: OmniPlayer, MENT & Brandy (audio)

DPG Media zet in op OmniPlayer voor z'n radiostations. Isabel en Lou van Put strijden Lees verder

Blad 658: Oilsjt Mjoezik, RFI en DAB+ (video)

Oilsjt Mjoezik: Doen alsof Covid-19 niet bestaat. RFI: Het was maar een test en die Lees verder

Blad 657: Lutgart, antennes & Bent (audio & video)

"Ik heb een rijk leven gehad, daarvoor bedank ik vooral de luisteraars".Opnieuw gaat een stuk Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
USA: Radio-icoon Cousin Brucie verlaat SiriusXM

Radio 1-programma “#weetikveel” naar Eén

Radio 2 zoekt digi-publiek voor ‘Zomerhit 2020’

Sluiten