RadioVisie

  • .
    .

Blad 554: Spotify, Marc en Sven (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Spotify: na geluid, is daar nu ook de video
  • Mi Amigo: adrenaline-shot voor offshore fans
  • Sven Ornelis: de snelheid van een misverstand

Spotify start ook met video podcasts

Het is Spotify menens om de podcast-markt te veroveren, na eerder ook al de koppositie te hebben veroverd op de streaming markt. De Zweden zijn namelijk van plan om nu ook met video podcasts te starten. Hierbij zullen zowel betalende als gratis gebruikers video-content kunnen bekijken van een geselecteerd groepje podcast-makers. Youtube achterna? Jawel, maar geef toe, daar is – naar onze persoonlijke smaak -, de layout nogal… rommelig. Bij YouTube kunnen enkel betalende abonnees een video beluisteren, terwijl ze andere dingen doen op hun apparaat. Spotify belooft dat er naadloos zal kunnen worden geschakeld tussen de videoversie en de audio. Bent u ondertussen met andere dingen bezig, dan zal de audio-content gewoon doorgaan op de achtergrond. Zelfs wanneer u uw telefoon vergrendelt. Het aanbod wordt wereldwijd gelanceerd, maar wel met een beperkt groepje podcast aanbieders. Details? Alhier… (HvG)

File verwacht op Blankenbergse Zeedijk

Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen we nu al voorspellen dat het over precies een maand nog drukker dan anders zal worden op de Zeedijk in Blankenberge, ter hoogte van de pier. Al willen we meteen ook voorbehoud aantekenen, want uiteindelijk heeft Covid-19 het laatste woord. Maar stel dat het daarrond allemaal nogal meevalt, dan zal het echt drummen worden aan en rond de studio van Radio Mi Amigo Internationaal. Marc Jacobs (foto bovenaan), de ‘by far’ populairste presentator van de zeezender, heeft zopas toegezegd om er van maandag 24 tot en met zondag 30 augustus één volle week lang opnieuw ‘Baken 16’ te presenteren, op de middag. En laat dit nu toevallig ook nog eens het – met voorsprong – populairste programma geweest zijn van de zeezender. U begrijpt… (TB)

Sven gaat op restaurant, maar opent er geen

Op vandaag te eindigen met Joe’s Sven Ornelis die een roddel wil rechtzetten. “Ik ga geen restaurant openen”, stelt hij. Een poosje geleden blogde hij graag eens gasten in zijn nieuwe keuken wilde uitnodigen. Meteen werd geconcludeerd dat iedereen in zijn nieuwe huis – hij verhuisde onlangs van Bonheiden naar Lochristi – kon gaan eten. Wel gaat hij kookvideo’s voor zijn blog opnemen. Maar een restaurant openen? “Daar is echt nooit sprake van geweest. Dus laat ik het nog maar eens herhalen: ik open geen restaurant in Lochristi. Er is al genoeg horeca in ons land die het lastig heeft. Restaurateurs die met hart en ziel werken om de klanten te verwennen en tegelijk het hoofd boven water te houden. Ik ga die mensen steunen. Als klant. Niet als concurrent.” Wat ons betreft, volgend schooljaar moet begrijpend Nederlands maar eens extra aandacht krijgen op school. (TB)


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 553: PROS, Club FM, NRJ, Bauer Media

Coronamaatregelen gelden ook voor een radioterras. VRM ziet opnieuw geen graten in netwerkradio NRJ. Derde Lees verder

Blad 552: BBC, MNM en Mooimakers (audio)

Ook bij de buren in het westen: 'Evenveel of meer doen met steeds minder'En in Lees verder

Blad 551: NPO Radio 4, M fm en Caroline (audio)

Het zijn vreemde dagen. En nee, dit keer hebben we het niet over dat ding Lees verder

Blad 550: Bart, Raymond, PROS en Venus (video)

'Bart heeft heel plezant gewerkt met de ritmes', zegt RaymondGeen eetfestijn, maar wel een mobiel Lees verder

Blad 549: Offshore-archief, Bart en RNW (video)

Mocht u er zelf niet meer uitkomen, dan schiet Jan-Fre u ter hulpHet staat als Lees verder

Blad 548: FM Gold, Felix en Yesterdayland

Weten radiomakers echt zoveel van muziek als u zelf zou denken?Hij verhuist, maar verdwijnt niet. Lees verder

Blad 547: Radio Tura, DRM, DAB+, BBC Radio 1

Will Tura wordt 80 en de VRT zet de registers open. Zuid-Afrika zet nu echt Lees verder

Blad 546: Jango, Radio 5 en Sirius XM

Andere tijden, andere gewoontes, andere zeden?Bijna een volle maand het toen-vakantiegevoel op de radioHet is Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx