fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Blad 553: PROS, Club FM, NRJ, Bauer Media

  • Coronamaatregelen gelden ook voor een radioterras.
  • VRM ziet opnieuw geen graten in netwerkradio NRJ.
  • Derde DAB+ mux gestart in land dat liever geen DAB+ zag.

Oeps, te veel volk op het PROS-terras

De politie van Denderleeuw/Haaltert liet zondagavond een terras voor Radio Pros in de Leistraat in Heldergem ontruimen. Er waren volgens de politie “een pak meer mensen aanwezig dan was toegelaten”. “Er was geen evenement aangevraagd en er werden meer dan vijftien mensen aangetroffen, wat niet toegelaten is”, klinkt het bij de politie. Die kreeg een melding rond 17:15 uur, een kwartier later was alle opgeruimd.. Hoeveel personen aanwezig waren is niet bekend. De politie stuurde iedereen onmiddellijk weg en tegen de radiozender werd een pv opgemaakt. Volgens de politie was er geen evenement aangevraagd. Volgens Radio Pros was dat wel aangevraagd, net als op 11 juli, én had de burgemeester toelating gegeven. De promotie voor de activiteit liep trouwens al een maand. Zondag was de burgemeester in verlof. Het parket zal nu verder beslissen wat er moet gebeuren.

Club FM verliest opnieuw achterhoedegevecht tegen NRJ

De Vlaamse Regulator voor de Media heeft opnieuw een klacht verworpen van Club FM tegen de netwerkradio NRJ (NV SBS Media Belgium). De beslissing werd vandaag gepubliceerd op de website van de VRM. Club FM, dat in 2017 eveneens kandidaat was voor het frequentiepakket 1 van de netwerkradio’s, legde in de loop van februari opnieuw een klacht neer tegen NRJ. In het najaar van 2018 deed Club FM dat al een eerste keer. Ook toen werd de klacht door de VRM afgewezen, al loopt bij de Raad van State nog een beroepsprocedure tegen die beslissing. Het station vindt dat de programma’s van NRJ “ongeoorloofde afwijkingen” bevatten op het ingediende dossier (als S-radio, herinner u). Volgens de VRM konden de aangevoerde inbreuken niet worden vastgesteld. Eerder had de VRM al ingestemd met enkele wijzigingen in het oorspronkelijke dossier. De VRM verklaart ook deze klacht ontvankelijk, maar ongegrond.

Bauer Media lanceert eigen DAB+ in Stockholm

In de Zweedse hoofdstad Stockholm is Bauer Media deze week gestart met DAB+ op kanaal 12A. Oorspronkelijk was 1 juli vooropgezet, maar door de coronacrisis liep de levering van de technische apparatuur vertraging op. De mux bevat voorlopig zeven kanalen, waarvan er zes ook op FM beschikbaar zijn: NRJ, Mix Megapol, Rockklassiker, Lugna Klassiker, Vinyl FM en Svensk Pop. Daarnaast is het nieuwe kanaal Hårdrock te beluisteren. Bauer en partner NRJ hebben vergunningen voor tien digitale kanalen en zijn van plan hun DAB+ de komende tijd ook uit te breiden naar de grootstedelijke regio’s Göteborg en Malmö, samen met Stockholm goed voor 40 procent van de Zweedse huishoudens. Na de openbare omroep Sveriges Radio (SR) en Nent Group Radio is dit de derde mux in Zweden, een land waar DAB+ nochtans jaren in een politiek verdomhoekje zat, in tegenstelling tot buur Noorwegen. Bauer heeft de landelijke vergunning als operator voor DAB+ al sinds 2014.


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 744: Serge, Ferry, Rodec en Covid-19

Voor Serge Gainsbourg was niets te veel voor Korneel en Ilse. Ferry's Mi Amigo Top Lees verder

Blad 743: Mannen, vrouwen & ‘anoraks’ (video)

Haast u, want het is nog maar heel even... kerstmis bij Sky Radio. Duitse vrouwen Lees verder

Blad 742: Soniq, ‘Eerste keer’, jingles zonder zender (audio & video)

Het liep gesmeerd: pot mayonaise aan de haal met eerste prijs. Van een goed voornemen Lees verder

Blad 741: Daft Punk, Steve en Classic Sunday (audio)

Als u zich haast kan u nog meedoen met dit eerbetoon aan Daft Punk. En Lees verder

Blad 740: Winamp, Android & Andries (video)

Herinner je je nog de fameuze WinAmp-speler? Die leeft nog steeds voort. Eén Android-app die Lees verder

Blad 739: Mark De Brouwer, Chérie & Wolfert (video)

Mark De Brouwer (ex-Radio 10 Gold) overleden. Zes jaar Chérie in Wallonië, tijd voor een Lees verder

Blad 738: SRV, Taalstrijd, Elly & Ferry (audio & video)

Omdat de seizoenen niet meer zijn wat ze waren, mag de zon vroeger van stal. Lees verder

Blad 737: LRM, Gerry & Hans

De politie komt naar u toe, via de lokale radio. “Gerry is weer aan het Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Alex Van Der Gucht
Alex Van Der Gucht
23 juli 2020 - 12:27 12:27

Bij Radio PROS denken ze dat ze meer mogen dan een andere. Nadien af komen dat ze het vergeten aan te vragen zijn of de burgemeester niet bereikbaar was, daar geloof ik niet veel van. Nog maar eens een bewijs dat het bestuur daar niet goed werkt en vierkant draait. Daarom ook dat er al een paar van hun medewerkers zijn overgestapt naar een ander radiostation. €750,00 boeten wat is dat voor die mannen? Ze hebben vijf radiostations waar ze Sabam en SIMIM moeten voor betalen. Dus die € 750,00 zal er ook nog wel van af kunnen zeker.

Jan D.M.
Jan D.M.
22 juli 2020 - 20:08 20:08

Of het evenement van Radio PROS al dan niet aangevraagd werd en goedgekeurd laat ik in het midden. Maar dat de burgemeester niet bereikbaar is (ook al is ze met verlof) dat lijkt me toch wat vergezocht.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Radiopiraten hebben boontje voor Bonnie (video)

MNM: Regi op 1 in ‘Bravo België Top 100’ (video)

De ‘Gentse Fieste’ van onze reporter ter plaatse (6)

Sluiten