RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 551: NPO Radio 4, M fm en Caroline (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het zijn vreemde dagen. En nee, dit keer hebben we het niet over dat ding dat ons al zolang bezig houdt en aan een opmerkelijke comeback bezig is. Wel over het feit dat deze maandag eigenlijk vooraf gaat aan een nieuwe zondag. En omdat Het Blad op de zevende dag (bijna) altijd rust neemt, vragen we ons af of dat morgen ook het geval zal zijn. Mocht u het vreemd vinden dat we dit zelf nog niet weten… alles hangt af van de graad van activiteit in de radiowereld. Is er nieuws, dan leest u het op dinsdag, klokslag 16:00 uur. Anders tot woensdag!

Gratis reclame op niet commerciële zender

Opmerkelijke actie vorige week op NPO Radio 4. Op 14 juli diende een rechtszaak in hoger beroep van componist Maarten Hartveldt tegen de auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. Het gaat om de muziek die bezoekers horen als ze de Efteling in Kaatsheuvel binnenkomen en naar de attracties lopen. De al lang slepende zaak draait om de vergoeding die Hartveldt ontvangt. KRO-NCRV presentatrice Margriet Vromans gaf de componist in haar programma een sympathiek steuntje. Luister maar eens naar onderstaand radiofragment. De uitspraak is inmiddels geweest en Maarten Hartveldt heeft de zaak gewonnen. Wat dat betekent, leest u hier. (Jingleweb.nl)

M fm viert de nationale feestdag

Radio M fm, voor de regio Vlaamse Ardennen, Denderstreek en Land Van Rhode zal naar analogie met de Vlaamse Feestdag, nu ook de Nationale Feestdag in de bloemetjes zetten op de radio. Dinsdag 21 juli wordt ieder uur gestart met een Belgische hit, ook in de reguliere programma’s zal er extra aandacht zijn voor Belgische knallers. De luisteraars konden hun favoriete nationale hit eerder al bekend maken. Het resultaat is morgen te beluisteren op de middag (12:00-14:00 uur) tijdens de ‘Belgische Top 30 aller tijden’. Gino Janssens praat het geheel aan elkaar. M fm is te ontvangen in Brakel (105.6 FM), Zottegem (107.6 FM), Oosterzele (107.2 FM) of wereldwijd via webstream.

Caroline sprak zelfs een behoorlijk woordje Frans

In het voorjaar van 1979 startte de onlangs overleden A.J.Beirens de uitzendingen van Radio Nova in Italië op. Dezelfde dag dat Radio Caroline haar programma’s hervatte met Pasen, toen in het Nederlands en het Engels. Na de zomer kwam Michael O het team versterken. Inderdaad de naam die A.J. gebruikt had op Radio Atlantis. Dit keer presenteerde hij in het Frans. Hij deed het samen met Dominique Vautrin. In het programma van 20 oktober was hij ook te horen in diverse reclamespots voor bedrijven in Noord-Frankrijk en Wallonië. Het programma begon met een mededeling over de internationale show van Caroline, ingesproken in het Frans en het Nederlands. Dominique zou even later ook te horen zijn in de Franstalige uitzendingen van WLS (West Lokale Stichting), een vrije radio die was afgesplitst van Radio Gemini, en uitzond vanaf de Kluisberg. (AdG)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 549: Offshore-archief, Bart en RNW (video)

Mocht u er zelf niet meer uitkomen, dan schiet Jan-Fre u ter hulpHet staat als Lees verder

Blad 550: Bart, Raymond, PROS en Venus (video)

'Bart heeft heel plezant gewerkt met de ritmes', zegt RaymondGeen eetfestijn, maar wel een mobiel Lees verder

Blad 548: FM Gold, Felix en Yesterdayland

Weten radiomakers echt zoveel van muziek als u zelf zou denken?Hij verhuist, maar verdwijnt niet. Lees verder

Blad 547: Radio Tura, DRM, DAB+, BBC Radio 1

Will Tura wordt 80 en de VRT zet de registers open. Zuid-Afrika zet nu echt Lees verder

Blad 546: Jango, Radio 5 en Sirius XM

Andere tijden, andere gewoontes, andere zeden?Bijna een volle maand het toen-vakantiegevoel op de radioHet is Lees verder

Blad 545: Hofstad, MIG en Ross Revenge (video)

Alles komt terug, dus ook Radio HofstadMIG 'mobielde' doorheen GeraardsbergenJan de Hoop ging spelevaren op Lees verder

Blad 544: Global, NH Radio, Twente FM

Corona maakt ook in de Britse radiowereld (economische) slachtoffers. Lachen, gieren, brullen, zeker als het Lees verder

Blad 543: Uylenspiegel, G&G, TOPradio

Geen Vlaamse feestdag in Frans-Vlaanderen, maar toch een beetje reden tot vieren. Radio Gaga maakt Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x