RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 549: Offshore-archief, Bart en RNW (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Mocht u er zelf niet meer uitkomen, dan schiet Jan-Fre u ter hulp
  • Het staat als een paal boven water, op Bart kan u altijd rekenen
  • Ooit luisterden er één miljoen mensen naar deze ‘nieuwslijn’

Een ‘Shazam’ voor zeezenderfans

Jan-Fre Vos is een bekende naam in de zeezenderwereld. Als verzamelaar van alles wat met offshore radio te maken heeft, is hij vooral actief bij de Stichting Mediacommunicatie (SMC). In dat kader stond hij vaak naast Rob Olthof bij de bekende Radiodagen om toegangskaarten te verkopen. Hij schreef enkele boeken over Radio Delmare en over Radio Monique. En nu heeft hij een wel heel aparte website online gezet, waarvoor duizenden uren programma’s werden afgeluisterd. Alle platen en commercials werden daarbij netjes genoteerd. Ruim tienduizend uur zeezender-opnamen staan uitgeschreven. Handig als u een opname hebt en de datum niet weet. Vul in de zoekfunctie de eerste plaat in en laat de website zoeken of de opname er in staat. De data loopt van het openingsuur van Radio Mercur in 1959 tot en met de closedown van Radio Caroline op zee, in november 1990. Maandelijks zal er ge-update worden. Hierlangs om te beginnen! (TvH)

Oude rot steekt tandje bij

Eén van onze favo’s, Bart van Leeuwen, is tegenwoordig weer vaker op NPO Radio 5 te beluisteren. Sedert gisteren 16 juli vervangt hij een week lang (van maandag tot en met donderdag) vaste presentator Bert Kranenbarg tussen 16:00 en 18:00 uur tijdens ‘Bertop5’. En vanaf 27 juli presenteert Bart drie weken lang ‘Volgspot’ van 20:00 tot 22:00 uur. Uiteraard is hij ook iedere zaterdag en zondag te horen in zijn eigen ‘Theater van het Sentiment’ (16:00-18:00 uur). Bart van Leeuwen begon zijn radiocarrière in 1973 bij de zeezender Radio Veronica. Daarna werkte hij onder andere bij Radio Mi Amigo, de Veronica Omroep Organisatie, Radio 538, Radio 10, Radio Nationaal en opnieuw bij Radio Veronica. (BVP)

‘Wereld’-geschiedenis in beeld

Radio Nederland Wereldomroep (RNW) behoort alweer een aantal jaren tot de geschiedenis. In 1982 was de organisatie nog ‘alive & kicking’ en werd er een dagelijks programma voor Nederlandse vakantiegangers in het buitenland uitgezonden. Naar ‘Nieuwslijn Europa’ luisterden destijds vaak één miljoen mensen. Alex van den Hoek kreeg van Onno van der Linden een mooie reportage toegestuurd uit het tv-mediaprogramma ‘De Grote Verwarring’ dat destijds werd uitgezonden door de Veronica Omroep Organisatie (V.O.O.). Er zijn leuke beelden te zien van de Wereldomroepstudio’s en er is een interview met Bert Koster van RNW. De video staat nu in HD-kwaliteit online. (Mediapages) (Foto bovenaan: zenderpark van RNW in Flevopolder)


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 548: FM Gold, Felix en Yesterdayland

Weten radiomakers echt zoveel van muziek als u zelf zou denken?Hij verhuist, maar verdwijnt niet. Lees verder

Blad 547: Radio Tura, DRM, DAB+, BBC Radio 1

Will Tura wordt 80 en de VRT zet de registers open. Zuid-Afrika zet nu echt Lees verder

Blad 546: Jango, Radio 5 en Sirius XM

Andere tijden, andere gewoontes, andere zeden?Bijna een volle maand het toen-vakantiegevoel op de radioHet is Lees verder

Blad 545: Hofstad, MIG en Ross Revenge (video)

Alles komt terug, dus ook Radio HofstadMIG 'mobielde' doorheen GeraardsbergenJan de Hoop ging spelevaren op Lees verder

Blad 544: Global, NH Radio, Twente FM

Corona maakt ook in de Britse radiowereld (economische) slachtoffers. Lachen, gieren, brullen, zeker als het Lees verder

Blad 543: Uylenspiegel, G&G, TOPradio

Geen Vlaamse feestdag in Frans-Vlaanderen, maar toch een beetje reden tot vieren. Radio Gaga maakt Lees verder

Blad 542: RBS, Gaga, AudioValley en Radio 2 (+ foto’s)

RBS wordt een tikkeltje Gaga. AudioValley kocht Vivendi uit. Dan toch nog een beetje Radio Lees verder

Blad 541, Martijn, Els en een Miss Mi Amigo

Martijn mag nu Radio Director toevoegen aan zijn CV. Is Els ook een krak in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx