RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Blad 548: FM Gold, Felix en Yesterdayland

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Weten radiomakers echt zoveel van muziek als u zelf zou denken?
  • Hij verhuist, maar verdwijnt niet. En daar zijn veel mensen blij om.
  • Een beetje de omgekeerde volgorde. Eerst was er DAB+, nu ook FM

Radiomakers in razende quiz… op tv

Schoon en proper radiovolk, we maken er graag ruimte voor in deze rubriek als ze hun opwachting maken bij dat andere medium dat televisie wordt genoemd. MENT heeft er een patent op, zeker nu er al een tijdje de muziekquiz ‘Hit Hit Hoera’ wordt uitgezonden. Want radio en muziek, dat is toch een beetje synoniemen van elkaar, wat dan weer als bijkomend gevolg heeft dat radiomakers verondersteld worden heel veel van die muziek af te weten. En zie daar… een perfecte match voor een geslaagde quiz. Of dat allemaal wel klopt, kan u vanavond alweer zien op de buis bij MENT. Christophe De Bruyne (foto bovenaan – midden) en Bart Verstraete (rechts) van FM Gold Meulebeke, gaan de uitdaging aan. Zoals altijd wordt het programma in uitstekende banen geleid door twee andere radiomakers: Serge Hadermann, tegenwoordig aan het werk bij Stadsradio Vlaanderen én Frederik Geeroms (foto bovenaan – links), die zijn ding doet bij TOPradio. Vanavond, vanaf 21:00 uur en in de herhaling op zondag tussen 16:00 en 17:00 uur. (SVG)

Zelfs hij kan maar op één plek tegelijk zijn

U las het al terloops in het stukje ‘Twee iconen naar NPO Radio 2’, nu doen we het iets ruimer. Felix Meurders neemt afscheid van ‘Spijkers met Koppen’ op NPO Radio 2 om de overstap te maken naar NPO Radio 5. Vanaf januari 2021 zal hij er elke zaterdag tussen 10:00 en 12:00 uur te horen zijn. In zijn nieuwe programma gaat Meurders veel muziek draaien en mensen interviewen die dat weekend iets bijzonders gaan doen. Achter de schermen zal hij nog steeds bijgestaan worden door redacteur en producer Nicolette Schouten, iemand met wie hij al sinds ‘In de Rooie Haan’, de voorganger van ‘Spijkers met Koppen’, samenwerkt. “Ik moest echt kiezen want blijven presenteren op NPO Radio 2 kan niet gezien de uitzendtijdstippen die elkaar overlappen. Uiteindelijk heeft het de doorslag gegeven dat ik weer eens wat nieuws kan gaan doen op de radio. En omdat ik op deze manier mijn vaardigheden van zowel interviewer als dj kan combineren”, aldus Felix M. (BVP)

Yesterdayland steekt eerste FM-antenne omhoog

Deze ochtend is Yesterdayland op FM van start gegaan vanuit het Vlaams-Brabantse plaatsje Keerbergen op de frequentie 105.2 FM. Ooit was daar Radio Venus te beluisteren. Hun tweede frequentie 107.0 FM vanuit Kampenhout, behorend tot hetzelfde pakket, is nog niet in gebruik. Lange tijd was er onduidelijkheid over wat er te horen zou zijn via deze twee frequenties. Oorspronkelijk werd dit pakket toegekend aan de club achter Radio Komilfoo uit Aarschot. Yesterdayland is alweer langere tijd te beluisteren DAB+, met als grote voordeel dat er landelijke dekking is. Vooral handig in de auto. Verder meldt onze correspondent dat in Mechelen-zuid het Yesterday-signaal op FM erg matig te beluisteren is in mono. Op 105.3 MHz is immers Radio Enjoy in de lucht vanuit Londerzeel (en vanuit Merchtem op 87.8 FM). (PM)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 547: Radio Tura, DRM, DAB+, BBC Radio 1

Will Tura wordt 80 en de VRT zet de registers open. Zuid-Afrika zet nu echt Lees verder

Blad 546: Jango, Radio 5 en Sirius XM

Andere tijden, andere gewoontes, andere zeden?Bijna een volle maand het toen-vakantiegevoel op de radioHet is Lees verder

Blad 545: Hofstad, MIG en Ross Revenge (video)

Alles komt terug, dus ook Radio HofstadMIG 'mobielde' doorheen GeraardsbergenJan de Hoop ging spelevaren op Lees verder

Blad 544: Global, NH Radio, Twente FM

Corona maakt ook in de Britse radiowereld (economische) slachtoffers. Lachen, gieren, brullen, zeker als het Lees verder

Blad 543: Uylenspiegel, G&G, TOPradio

Geen Vlaamse feestdag in Frans-Vlaanderen, maar toch een beetje reden tot vieren. Radio Gaga maakt Lees verder

Blad 542: RBS, Gaga, AudioValley en Radio 2 (+ foto’s)

RBS wordt een tikkeltje Gaga. AudioValley kocht Vivendi uit. Dan toch nog een beetje Radio Lees verder

Blad 541, Martijn, Els en een Miss Mi Amigo

Martijn mag nu Radio Director toevoegen aan zijn CV. Is Els ook een krak in Lees verder

Blad 540: Q-Hotspot, Radio Star, DAB+-codes

Qmusic mag dan wel geland zijn in Oostende, het gevreesde brievenbusplassen blijft gelukkig uit. Wil Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Marc
Marc
16 juli 2020 - 17:45 17:45

Discrepantie: op dab moet je een vergunning aanvragen, voor fm niet…
Keereweerom…

Rudy De Saedeleir
Beheerder
20 juli 2020 - 12:32 12:32
Antwoord aan  Marc

Het is net andersom hoor

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx