fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Blad 547: Radio Tura, DRM, DAB+, BBC Radio 1

  • Will Tura wordt 80 en de VRT zet de registers open.
  • Zuid-Afrika zet nu echt het licht op groen voor DRM én DAB+.
  • BBC Radio 1 zwaait Alice Levine uit.

Radio 2 en één vieren Will Tura 80

Zondag 2 augustus viert Will Tura zijn 80ste verjaardag, maar ook Eén en Radio 2 vieren de hele dag mee. Radio 2 zet samen met zijn familie, vrienden en vele fans, de jarige Tura in de bloemetjes met verrassende verhalen en gelukwensen. Christel Van Dyck blikt tijdens Tura 80 tussen 10.00 en 13.00 uur samen met Will terug op onvergetelijke momenten uit zijn leven en carrière. De hele uitzending is live te volgen in de Radio 2-app en op Eén. Op donderdag 30 juli kan een select groepje Radio 2-luisteraars binnenlopen tijdens een pre-verjaardagsfeestje van Will en zijn muzikanten in de Marconistudio op de VRT. Opnames van die avond worden ook uitgezonden (met geluid én beeld in de Radio 2-app) op zondag 2 augustus in de namiddag tussen 13.00 en 16.00 uur en worden vanaf 2 augustus ook aangeboden op VRT NU. ’s Avonds (21.05 uur) duikt één dieper in het leven en de carrière van Will Tura met de documentairefilm Hoop doet leven van Dominique Deruddere.

Zuid-Afrika kiest voor DRM én DAB+

De Zuid-Afrikaanse minister van Communicatie, Stella Ndabeni-Abrahams, heeft de beleidsrichtlijn uitgevaardigd om toestemming te verlenen voor Digital Sound Broadcasting aan de toezichthouder ICASA (Independent Communications Authority of South Africa). Die richtlijn moet het licht op groen zetten voor een wettelijk kader voor de uitrol van zowel DRM (op de AM- en FM-band) als DAB+ (in band III van 214 tot 230 MHz). In Zuid-Afrika wordt met beide systemen al enkele jaren volop getest. ICASA kan nu in een volgende stap een kader uitvaardigen om operatoren aan te duiden en normen op te leggen aan de radio-ontvangers. Hoewel de richtlijn technologieneutraal is, zijn beide systemen officieel goedgekeurd voor gebruik in Zuid-Afrika. Veel autoradio’s hebben al standaard DAB+.

Alice Levine verlaat BBC Radio 1

BBC Radio 1-dj Alice Levine verlaat na negen jaar de Britse openbare popzender. Dat kondigde ze vandaag aan via haar Instagram. De 34-jarige Levine presenteert momenteel samen met Dev Griffin middagshow (11.00 – 15.00 uur) op vrijdag, zaterdag en zondag. Haar laatste show is op zondag 9 augustus. Haar opvolger wordt Jordan North, eveneens aan de zijde van Dev. Levine liet ook doorschemeren dat ze in de toekomst bij een nieuw station zal te horen zijn. Alice startte negen jaar geleden, zonder enige radio-ervaring, bij Radio 1 van 22.00 uur tot middernacht met Phil Taggart, een tijdvak dat ooit door John Peel werd bezet en legendarisch gemaakt. Nadien verhuisde ze naar de ochtendshow in het weekend en vervolgens de middagshow.


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 672: Maria, Spotify & Sting (video)

Misschien verdient u er uw hemel niet mee, maar kwaad kan het niet. Gevecht tussen Lees verder

Blad 671: Radio 2, TM Studios & Radio Maaskant

Na de studio en de zender is nu ook de app onontbeerlijk voor de radio. Lees verder

Blad 670: Zele Santé, de lekkerste radio & Sky Radio

Breekt Zele het record van het grootste digitale (radio)aperitief? De originaliteitsprijs voor leukste nieuwe radionaam Lees verder

Blad 669: Kompas, Rob en Sofie (video)

Torhouts WZC gaat samenwerking aan met lokale radio. Ambassadeur van het Nederlandstalige lied onderscheiden. 'Piratenstrijd' Lees verder

Blad 668: Gerbrandy, Sting en Ferry

Zonder evenement, maar de zendtoren van Ijsselstein wordt wel opnieuw de grootste kerstboom. Beter dan Lees verder

Blad 667: IJzer Radio, LRL en Audio Magazines

IJzerradio houdt het Vlaams gedachtengoed alvast muzikaal in ere. LRL gaat opnieuw ter kerke en Lees verder

Blad 666: VRT-radio, Scorpio en John Lennon (audio)

VRT: Dit zijn rapporten waar u al eens mee kan thuiskomen. Het kleine neefje van Lees verder

Blad 665: MNM, Wenen en 40UP (video)

Je hebt uitgerekend 24 uur om duizend liedjes bij elkaar te stemmen. DAB+ in tunnels, Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Coronasteun lokale radio’s: van 500.000 naar 161.250 euro

Europa Radio: met de roetsjbaan naar de studio (video)

Het is vandaag 15 juli… 1973 (audio)

Sluiten