RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 542: RBS, Gaga, AudioValley en Radio 2 (+ foto’s)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • RBS wordt een tikkeltje Gaga.
  • AudioValley kocht Vivendi uit.
  • Dan toch nog een beetje Radio 2 aan zee.

Vroegere evenementenradio schiet nieuwe evenmentenradio te hulp

Cirq vzw, een productiehuis dat bekend is van projecten als Radio GaGa en Blokbusters, zal deze zomer met de hulp van lokale radio RBS radio maken vanop locatie in Dendermonde en Lokeren. “Omdat de mensen van CIRQ met hun evenementenfrequentie (88.1) blijkbaar enkel een lokale wijk kunnen bereiken en dit onvoldoende is, kreeg RBS enkele telefoontjes vanuit het stadsbestuur van Dendermonde en Lokeren met de vraag of RBS hun kon depanneren. Er werd afgesproken dat RBS deze uitzendingen zal capteren en in real time ook zal uitzenden via zijn drie zenders”, zegt Dirk Roels, stationmanager van RBS op HLN.be. RBS startte zelf ooit als een evenementenradio. CIRQ vzw strijkt deze zomer neer in Dendermonde om vanuit zes locaties elke donderdag uitzendingen te maken. Als laatste komt Lokeren aan de beurt op woensdag 26 augustus. Eerder werkte CIRQ al samen met URGENT FM in Gent.

AudioValley is weer helemaal Belgisch

Het Belgische beursgenoteerde AudioValley – bij ons vooral gekend vanwege het inmiddels stopgezette internetradioplatform Radionomy – heeft zijn volledige schuld aan Vivendi terugbetaald. Het ging nog om een saldo van 3 miljoen euro dat voor 30 september moest worden betaald, zo leert een Frans persbericht. Het Franse mediaconcern Vivendi nam eind 2015 een meerderheidsbelang in Radionomy en Targetspot, maar deed er verder niets mee. Oprichter Alexandre Saboundjian kocht die aandelen terug in de zomer van 2017, waarbij de betaling mocht worden gespreid. AudioValley verkocht eind vorig jaar Storever – het vroegere MusicMatic – en concentreert zijn activiteiten sinds dit jaar op nog vier activiteiten: het internetradioplatform Shoutcast, de reclameregie Targetspot, actief in tien landen, de muziekrechtenbeheerder Jamendo en de Winamp-player. Van die laatste blijft Audiovalley overigens nog steeds een nieuwe versie aankondigen voor dit jaar, al lijkt niemand dat nog te geloven.

In 2020 is alles ongewoon, zo ook Radio 2 aan zee.

Geen Kim Debrie met opvallende caravan, wel, zoals gisteren bijvoorbeeld, Niels Vandeloo, die het namiddagprogramma ‘Spits (16:00-18:00 uur) live presenteerde vanuit Blankenberge. Als moest u heel hard uw best doen om de Grootste Familie aan het werk te zien in restaurant ‘Silversand’. Geen reclame, vlaggen, noch affiches. Op het terras, aan een klein tafeltje met enkele laptops en een smartphone die als camera fungeerde. Een hoofdtelefoon met micro, geen mengtafel(tje) of externe microfoons. Wel liepen Niels en zijn cameraman nog naar het strand en golfbreker voor interview. Rechtstreeks contact met Frank Deboosere was er ook. Geen antenne of bekabeling, alles ging draadloos… Als de VRT straks nog extra moet besparen, kregen we hier al een eerste oefensessie. Herbeluisteren doet u hier. (Jos Gurdebeke)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 541, Martijn, Els en een Miss Mi Amigo

Martijn mag nu Radio Director toevoegen aan zijn CV. Is Els ook een krak in Lees verder

Blad 540: Q-Hotspot, Radio Star, DAB+-codes

Qmusic mag dan wel geland zijn in Oostende, het gevreesde brievenbusplassen blijft gelukkig uit. Wil Lees verder

Blad 539: NRJ, Kathy Lindekens, M fm (audio)

One down, five more to go for NRJ Stage. Het had weer zo mooi kunnen Lees verder

Blad 538: Radio Recliner, NPO 3FM & Bonanza

Het is zover: het eerste radiostation waarvan alle deejays in een rusthuis wonen.Nieuw opleidingsproject voor Lees verder

Blad 537: CIM, fietsverkeer, TROS FM en Jelle

Radio gaf meer dan ooit de nodige zuurstof en ontspanningPartners gezocht voor radioverkeersbulletin voor fietsersMet Lees verder

Blad 536: DAB+, Aether en JUKE (video)

• Gedrukt en digitaal, over de mooiste geschiedenis die er is, die van de radio. Lees verder

Blad 535: RWL, Radio Report en Jurjen

Berichtje uit eigen huis om mee te beginnen. Trouwe fans van de dagelijkse uploads bij Lees verder

Blad 534: Xavier, Eregalerij en Leen

Xavier krijgt hulp van petekind in de televisie-keuken van VIERHet is nog even wachten, maar Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx